Mai multa tehnologie

Mai multa tehnologieTehnologia continua sa evolueze cu o viteza uimitoare, oferind o putere de procesare din ce in ce mai mare si tot mai accesibila, atat in ceea ce priveste locatiile cat si costurile.

“Ar putea exista o explicatie rationala pentru solutiile bazate pe cloud in unele situatii, dar cardurile fizice vor continua sa faca parte din viata noastra multi ani de acum inainte, in conditiile in care sunt mici, sigure si nu raman niciodata fara curent sau fara acoperire. Prin urmare, reteaua de POS-uri va continua sa justifice realizarea de investitii”, se arata in raportul Visa Europe, unul dintre cei mai importanti producatori de carduri si sisteme de plati din lume.

Potrivit datelor Visa Europe, volumul vanzarilor de smartphone-uri ar trebui sa atinga un miliard de unitati vandute pana in 2016, de peste doua ori mai mult decat nivelul din 2011.

Volumul vanzarilor de tablete din perioada sarbatorilor de Craciun a crescut cu 330% in 2012 fata de anul precedent, o statistica ce indica o tendita clara asupra obiceiurilor de consum.

Securitatea, o chestiune critica

Securitatea, o chestiune criticaDirectia in care va evolua managementul identitatii va juca un rol important in determinarea modului in care utilizam tehnologia pentru a tranzactiona si interactiona.

Securitatea este o chestiune critica. Intr-o lume tot mai automatizata, oamenii trebuie sa fie identificati in mod automat intrucat asigurarea unor servicii personalizate, la cerere, necesita ca furnizorul de servicii sa identifice persoana, locul in care aceasta se afla si ce face.

“Pana in prezent, industria de plati s-a bazat in principal pe o combinatie intre doua metode de autentificare: a cardului si a posesorului acestuia. Utilizarea de solutii de analiza mai bune si mai rapide reprezinta o oportunitate pentru a combina cele doua metode de autentificare. In centrul motorului de autentificare ar putea sta un sistem de scoring in timp real, care sa utilizeze un profil complet al fiecarui client”, potrivit raportului.

Asteptarile consumatorilor sunt din ce in ce mai mari

Asteptarile consumatorilor sunt din ce in ce mai mariAsteptarile consumatorilor sunt din ce in ce mai mari. Toate organizatiile opereaza sub presiunea coplesitoare a asteptarilor, iar industria platilor nu face exceptie.

"Presiunea va continua sa creasca. Prin urmare, ca si industrie, trebuie sa ne pregatim pentru un scenariu in care consumatorii isi doresc din ce in ce mai mult in schimbul a tot mai putin. Ei vor servicii create special pentru ei, furnizate cand si unde isi doresc. Ei vor ca totul sa functioneze intotdeauna fara erori si ca furnizorul sa isi asume intreaga responsabilitate pentru orice ar putea nu mearga conform planului, indiferent de circumstante”, se mai arata in raport.





Datele, cea mai valoroasa moneda a economiei digitale

Datele reprezinta fara indoiala cea mai valoroasa “moneda” a economiei digitale. Datele din plati sunt cele mai valoroase.

"Pentru a le valorifica trebuie sa castigam si sa mentinem increderea. Alte industrii au putine informatii despre ceea ce se intampla in afara domeniului lor de activitate. Prin contrast, un furnizor de plati de succes poate deduce exact unde, cand, cat de mult si pentru ce sunt cheltuiti banii. Iar volumul acestor informatii si, bineinteles, valoarea lor cresc pe masura ce numerarul si cec-urile sunt treptat inlocuite”, se mai precizeaza in raportul Visa Europe.

O colaborare pentru incurajarea de inovatii sigure

O colaborare pentru incurajarea de inovatii sigureCompaniile trebuie sa colaboreze pentru validarea si incurajarea de inovatii sigure. Sectorul platilor a devenit un magnet pentru investitii si inovatii. Sute de antreprenori si companii de tip start-up aduc un impuls de energie si exaltare intr-un sector care a fost in mod traditional intr-o oarecare masura cumpatat si stabil.

"Deseori, vedem ca anumite solutii sunt lansate in graba si nu se ridica la nivelul asteptarilor pietei. Trebuie sa intervenim si sa stabilim anumite conditii. (…) Visa Europe, alaturi de toate celelalte sisteme de plati, ar trebui sa se deschida catre comunitatea de dezvoltatori. Ar trebui sa facilitam accesul la platformele noastre si sa stabilim standarde si API comune. In acest fel putem deschide calea catre noi solutii inovatoare”, se mai spune in raport.

Super oameni, super tehnologii

Super oameni, super tehnologiiMiza in viitor va fi reprezentata de tehnologie. Iar acest lucru nu este o noutate. Iar tehnologia va functiuna sub diferite forme.

Una dintre aceastea va fi cea care tine de shopping-ul augmentat, o industrie care incet-incet capata contur, dar care peste ani va reprezenta una din principalele surse ale cumparaturilor.

Un prim pas in aceasta directie au inceput gigantii din industrie sa faca dezvoltand tehnologia de tipul Google Glass, care ar putea schimba cu totul felul cum sunt percepute lucrurile pe Pamant.

Succesul bazat pe ecosisteme

Succesul bazat pe ecosistemeIntr-un secol al vitezei si al echipamentelor inteligente, crearea unui ecosistem de produse si servicii poate fi o resursa redutabila pentru dezvoltare.

Companiile care obisnuiau sa isi dezvolte business-ul pe “verticala” pot considera acest model deja invechit. Secretul sta de-acum in dezvoltarea produselor si serviciilor pe orizontala, prin furnizarea de solutii si servicii complete.

Internetul este unul din principalii factori in jurul caruia se concentreaza aceasta dezvoltare, iar daca ne uitam la cateva companii din domeniu precum Amazon, Appe, Facebook sau Google ne putem da seama ce inseamna cu adevarat aceasta strategie.