Imprimarea 3D

Imprimarea 3DPrintarea de materiale direct de la computer. Datorita ieftinirii componentelor, software-ului si a design-ului din ce in ce mai performant, tehnologia imprimarii 3D va evolua puternic in viitor. Peste cativa ani, jumatate din partile folosite la motoarele avioanelor vor putea fi realizate la imprimante 3D. Intreaga piata de imprimare 3D se va dubla pana in 2019, ajungand la o valoare de 6,5 mld. dolari.

Tigarile electronice

Tigarile electroniceTigarile electronice, pe baza de baterii, sunt mai putin toxice decat cele clasice. De asemenea, este permis sa le fumezi in locuri unde este, de obicei, interzis. Mai mult, ele pot fi refolosite. In functie de penetrarea in retail, tigarile electronice ar putea inregistra cresteri ale adoptiei de 50% in urmatorii ani. In prezent sunt cel mai folosite in SUA.

Medicina personalizata

Medicina personalizataOamenii sunt foarte interesati de a primi tratamente personalizate, in functie de genomul propriu, pentru a trata mult mai eficient anumite boli. Se vor inteti testele fetusilor si analizele prenatale si se vor investi sume uriase in incercarea de a trata cancerul.

Platile mobile

Platile mobilePlatile de pe terminale mobile, tablete si smartphone-uri, vor evolua puternic in urmatoarea perioada. Penetrarea din Japonia este in prezent de 55%. In prezent sunt 6 mld. de abonamente la terminale mobile pe plan global.

Tehnologie pentru crearea energiei

Tehnologie pentru crearea energieiForaj vertical, explorari submarine si tehnologii hidraulice va eficientiza extractia de combustibili. Se fac progrese pe toate planurile. Potentialul forarilor subacvatice se ridica la 100 mld. $/an.

Se schimba entertainment-ul

Se schimba entertainment-ulEntertainmentul ce depaseste furnizorii traditionali si distribuitorii. Start-up-uri precum Roku au vandut peste 5 milioane de set top box-uri ce permit utilizatorilor sa vada continut video de pe Web pe televizoare. Netflix, Hulu, Amazon si Google realizeaza propriile emisiuni si show-uri TV.

Oportunitatea SaaS

Oportunitatea SaaSSoftware-as-a-Service (SaaS) permite livrarea si rularea de software pe Internet. Practic, consumatorii pot accesa software-ul de oriunde sunt, atata timp cat au o conexiune la Internet. Exemplele include Google Apps, Microsoft 365 si serviciile Amazon. In 2012, piata SaaS a crescut cu 26%, pana la 18 mld. $, conform IDC.