Locul 10 - Apple iPhone 4S

Locul 10 - Apple iPhone 4SDesi poate fi considerat deja “invechit”- fiind lansat in urma cu circa 2 ani, iPhone 4S a ramas inca unul dintre cele mai preferate smartphone-uri de marea majoritate a utilizatorilor, care considera ca trecerea la iPhone 5 nu este necesara din moment ce are aproximativ toate functiile acelui produs.

Chiar daca pe partea de software si functionalitate se aseamana foarte mult cu iPhone 5, 4S-ul celor de la Apple are totusi un ecran mai mic, o greutate mai mare dar si lipsa unei conexiuni de mare viteza 4G.

Pretul unui astfel de dispozitiv porneste si pe piata din Romania la un pret de 69$, la abonamentul unuia dintre cei mai importanti operatori telecom.

Fara conectare, pretul device-ului poate ajunge si la 380 de euro.

Locul 9 Samsung Galaxy S3

In ciuda faptului ca deja si-a facut aparitia pe piata Galaxy S4, Samsung Galaxy S3 inca mai poate fi cumparat de la operatorii telecom la un pret mult mai mic.

Terminalul a fost unul dintre cele mai bine vandute telefoane mobile inteligente de pana acum.

El are un ecran Super AMOLED de 4,8 inch cu o rezolutie de 1280 x 720px si este dotat cu un procesor quad-core de 1,4 Ghz (Exynos 4 Quad) si memorie de 1 GB RAM.

Din punct de vedere al dimensiunilor si designului, Galaxy S3 are o grosime de numai 8,6 mm si cantareste 133 de grame.

Camera foto are o rezolutie de 8MP fiind descrisa de reprezentantii companiei ca "inteligenta" – avand posibilitatea de a realiza fotografii multi-shot, iar din cele 8 instantanee pe care le face, aparatul sa o selecteze pe cea mai buna. Camera video filmeaza Full HD@1080p cu 30 cadre/secunda.

Smartphone-ul inca poate fi achizitionat de la operatorii telecom la un pret de 350 de euro fara conectare.

Locul 8 BlackBerry Z10

Z10, alaturi de Q10 sunt cele mai noi terminale mobile inteligente lansate de compania canadiana BlackBerry pe piata, doua device-uri in care grupul si-a pus mari sperante.

BlackBerry Z10 este primul smartphone lansat de canadieni care incorporeaza un ecran tactil complet.

Singura problema a ecosistemului BlackBerry, in opinia specialistilor, este faptul ca magazinul virtual al companiei ofera un numar redus de aplicatii, unele dintre ele chiar importante pentru un gadget mobil din 2013.

Chiar si asa, oficialii BlackBerry au dat asigurari ca se vor concentra pe remedierea acestei probleme, prin contractarea mai multor dezvoltatori de aplicatii mobile.

Smartphone-ul are un pret fara conectare de circa 470 de euro.

Locul 7 Nokia Lumia 920

Considerat a fi “varful de gama” al echipamentelor mobile care ruleaza sistemul de operare Windows Phone, Nokia Lumia 920 exceleaza la capitolul design, chiar daca este ceva mai “masiv” si greu decat celelalte dispozitive concurente.

Nokia Lumia 920 cantareste 185 de grame, are un ecran de 4,5 inch, o camera foto de 8MP si un procesor dual-core de 1,5 GHz.

Pretul unui astfel de dispozitiv fara conectare este de aproximativ 380 de euro.

Locul 6 Samsung Galaxy Note 2

Daca sunteti interesati de un dispozitiv denumit generic “phablet” (design si dimeniune de tableta, functii de telefon), Samsung Galaxy Note 2 este unul dintre cele mai bune de pe piata.

Cu un design inspirat de la modelul de succes Galaxy S3, telefonul are un ecran de 5,5 inch, un procesor quad-core de 1,6 GHz si este echipat cu sistemul de operare Android Jelly Bean.

Pretul fara conectare al acestui dispozitiv este de aproximativ 430 de euro fara TVA.

Locul 5 HTC Windows Phone 8X

Pe pozitia a cincea in topul BusinessInsider se situeaza HTC Windows Phone 8X, un device care ruleaza sistemul de operare Windows 8 al Microsoft. Este mult mai mic si mai compact decat Nokia Lumia 920, dar are functii similare cu flagship-ul finlandezilor.

Smartphone-ul vine echipat cu un procesor dual-core, are 1GB RAM, o camera foto de 8MP si are un pret mediu de circa 400 de euro fara conectare.

Locul 4 Google Nexus 4

Cu un pret mediu cerut fara conectare de aproximativ 230 de euro, Google Nexus 4 este unul dintre cele mai apreciate smartphone-uri datorita performantelor pe care le atinge la un pret atat de mic.

Creat de Google in colaborare cu LG, Nexus 4 are un ecran tip IPS de 4,7 inch, o camera foto de 8MP, si vine echipat cu un procesor quad-core de 1,5 GHz si 2GB memorie RAM.

Singurul punct slab al telefonului este lipsa suportului pentru retelele 4G / LTE care ofera viteze mult mai bune de conectare la internet.

Locul 3 Samsung Galaxy S4

Lansarea Galaxy S4 din cursul lunii aprilie a starnit multe curiozitati in randul utilizatorilor, fiind considerat unul dintre cele mai promitatoare smartphone-uri din acest an, cel putin in ceea ce priveste numarul vanzarilor.

Analistii se asteapta ca Samsung, prin Galaxy S4, sa reuseasca sa vanda peste 100 de milioane de unitati la nivel mondial.

Pe plan local, Sorin Manea, directorul diviziei telecom din cadrul Samsung Romania se asteapta ca Galaxy S4 sa fie comercializat in peste 150.000 de unitati.

Alaturi de HTC One, Galaxy S4 este unul dintre cele mai puternice smartphone-uri care ruleaza Android disponibile pe piata in prezent.

Pretul unui astfel de dispozitiv se ridica la circa 650 de euro, fara TVA si fara abonament.

Locul 2 HTC One

“One”, modelul de varf al producatorului taiwanez HTC este, in opinia jurnalistilor de la Business Insider cel mai bun smartphone echipat cu sistemul de operare Android de pe piata.

Telefonul incorporeaza un ecran de 4,7 inch (Full HD), are o camera foto de 4MP (ultrapixel), un procesor quad-core de 1,7 GHz si 2GB RAM.

Pretul este unul inca destul de piperat. Costa circa 600 de euro fara TVA si fara conectare, potrivit GSMArena.com.

Locul 1 - Apple iPhone 5

Locul 1 - Apple iPhone 5Apple inca nu a lansat predecesorul iPhone 5, un dispozitiv prezentat pietei pentru prima data in toamna anului trecut. Desi smartphone-ul americanilor nu a adus imbunatatiri spectaculoase, el totusi a reusit sa se impuna drept unul dintre cele mai apreciate telefoane mobile de pe piata datorita multitudinii de functii extrem de bine optimizate, in special prin avantajul sistemul de operare iOS – rapid si sigur.

Desi inca ramane printre cele mai scumpe terminale mobile, avand un pret mediu de circa 500 de euro, iPhone 5 nu exceleaza la capitolul performantelor pe hartie. Insa datorita unei optimizari foarte bine a sistemului de operare, utilizatorii nu vor simti nicio diferenta intre felul cum ruleaza un procesor dual-core al iPhone si un quad-core disponibil pe cele mai noi smartphone-uri cu Android.

Jurnalistii de la Business Insider l-au desemnat cel mai bun telefon.

Sursa foto: captura letmekeepitsimple.com