10. Far Cry 3

10. Far Cry 3Jocurile din seria “Far Cry” au avut mereu succes in randul gamerilor inraiti, dar au reusit la ultimele editii lansate sa ajunga si la indemana utilizatorilor obisnuiti, asa-numitii “casual gamers”.
Vanzarile titlului lansat anul trecut de catre Ubisoft s-au ridicat la 6 milioane de unitati.

Sursa: cnbc.com


9. God of War: Ascension

9. God of War: AscensionSeria “God of War” a fost o franciza puternica pentru Sony inca de dinainte de aparitia pe piata a consolei Play Station 3, fiind in prezent unul dintre cele mai de succes titluri lansate pentru consola PS3.

Jocul, care are la baza povestiri din grecia antica, a fost lansat in luna martie.

8. Gears of War: Judgment

8. Gears of War: JudgmentCa si jocul “God of War: Ascension”, cel mai nou joc al seriei “Gears of War” a ajuns pe rafturile magazinelor de specialitate tot in luna martie, dar vanzarile nu au mers chiar atat de bine, un analist de al firmei de cercetare Cowen and Company sugerand ca titlul a inregistrat doar o cincime din vanzarile versiunilor lansate anterior.

7. Just Dance 4

7. Just Dance 4Just Dance 4, joc lansat de francezii dela Ubisoft in toamna anului trecut, a reusit pana acum sa fie comercializat in peste 8,5 milioane de unitati, conform datelor CNBC.

O continuare a acestuia, intitulata Just Dance 2014 va aparea pe piata in luna octombrie a acestui an si va fi disponibila pe toate consolele.

Jocul poate fi jucat in prezent pe PS3, Xbox 360 Wii sau Wii U dar va fi disponibil si pe Play Station 4 si Xbox One.

6. Dead Space 3

6. Dead Space 3Cel de-al treilea titlu al seriei Dead Space, un joc de actiune horror/sci-fi, dezvoltat de Electronic Arts, a primit review-uri pozitive inca de la lansare, vanzarile din luna februarie, fiind mult peste asteptari.

Chiar si asa, vanzarile jocului nu s-au mentinut pe parcursul celor cinci luni, fiind sub nivelul titlurilor anterior lansate.

5. Tomb Raider

5. Tomb RaiderLansarea jocului “Tomb Raider” de la inceputul anului s-a dovedit un adevarat succes al seriei, avand in vedere ca precedentele titluri lansate nu s-au ridicat la un nivel foarte ridicat.

Jocul de aventuri, care o are in rolul principal pe tanara “Lara Croft”, s-a vandut pana acum in 3,4 milioane de copii la nivel global, succesul sau starnind invidia competitorilor.

4. Injustice: Gods Among Us

4. Injustice: Gods Among UsSa luam spre exemplu stilul de lupta cu care jocul “Mortal Kombat” ne-a obisnuit si sa-l completam cu eroii din benzile desenate. Cam asa s-ar traduce jocul creat de Warner Bros, un pariu castigat, reusind ca numai intr-o singura luna sa devanseze jocuri mult mai populare. In prezent jocul este printre cele mai vandute titluri din acest an.

3. NBA 2K13

3. NBA 2K13Pasionatii baschet-ului au ajutat compania Take Two sa devina unul dintre cei mai puternici producatori de simulatoare sportive. De cand Electronic Arts a renuntat la NBA, jocul a cunoscut o ascensiune fulminanta reusind sa se impuna in top 3 al celor mai comercializate jocuri in prima parte a acestui an.

De la lansarea lui pe piata, NBA 2K13 a reusit sa doboare recorduri de vanzari, dar Take Two a refuzat sa ofere informatii legate de numarul total de titluri vandute.

2. BioShock Infinite

2. BioShock InfiniteBioShock Infinite a fost unul dintre cele mai asteptate jocuri ale anului, iar acest lucru s-a vazut si in numarul de unitati vandute: peste 3,7 milioane de titluri au fost comercializate pana la jumatatea lunii mai, conform datelor Take-Two Interactive.

1. Call of Duty: Black Ops 2

1. Call of Duty: Black Ops 2Dupa ce a pierdut anul trecut pozitia fruntasa in clasamentul celor mai comercializate jocuri din primele sase luni, seria “Call of Duty” urca din nou in top.

Studioul pregateste pentru acest an lansarea Call Of Duty: Elite, un joc de la care se asteapta foarte mult.