10. Uita de garantia extinsa

10. Uita de garantia extinsaIn majoritatea cazurilor, este doar o pierdere de bani. Asta, bineinteles, daca nu esti foarte neatent(a) cu gadget-urile tale. Sau parintele unui copil caruia ii place sa arunce lucruri prin casa. Daca ai avut, in trecut, probleme cu gadget-urile din cauza ta, atunci ai putea sa dai companiei “asigurare” suplimentara pentur gadget-ul tau, daca nu, renunta pentru ca nu are sens.

9. Sari peste contract

9. Sari peste contractAi putea sa-ti cumperi un telefon pre-paid. Multi inca fac asta si cresterea numarului de smartphone-uri dar si concurenta in crestere aduc dupa sine oferte din ce in ce mai bune.

8. A fi scump nu inseamna neaparat ca este de calitate

8. A fi scump nu inseamna neaparat ca este de calitateAtunci cand vorbim de accesorii, incarcatoare sau cabluri, poti renunta la a cumpara produse scumpe, “de marca”, indreptandu-te catre unele mai ieftine dar care ofera aceleasi capacitati. O cautare rapida pe magazinele online romanesti sau internationale iti va gasi o multime de cabluri HDMI sau incarcatoare care nu te costa cat un gadget in sine.

7. Cumpara resigilate

7. Cumpara resigilateAutorul articolului din Lifehacker spune ca acum cativa ani a cumparat un Mac Mini resigilat cu 400 de dolari. L-a folosit cativa ani fara nicio problema apoi l-a dat la schimb printr-un program al Best Buy pentru mai mult de 200$. Nu toate povestile au acelasi final fericit dar, daca esti atent(a) de la ce magazin cumperi, este foarte posibil ca totul sa fie in regula – evita magazinele “no name”, du-te la un retailer cu reputatie, eventual direct la producator.

6. Cauta discounturi

6. Cauta discounturiDaca esti inca student(a), cauta oferte speciale, mai ales la abonamente de telefonie dar si carduri bancare pentru tineri. Cauta pe Internet cupoane de reduceri si deal-uri limitate. Nu uita de punctele de fidelitate pe care le acorda unii operatori telecom si pe baza carora poti sa-ti iei, gratuit, chiar si un smartphone.

5. Incadreaza-te bine in timp

5. Incadreaza-te bine in timpDe fiecare data cand se lanseaza o noua versiune a unui device, generatia actuala si anterioara a gadget-ului respectiv se ieftinesc consistent. Apoi sunt oportunitati majore de a economisi in timpul sarbatorilor dar si a perioadei Back To School (reinceperea scolii). Asa ca nu te grabi, daca vrei sa maximizezi gradul de economisire.

4. Vinde-ti echipamentele vechi

4. Vinde-ti echipamentele vechiNu doar ca este mai ecologic decat sa le arunci la gunoi, dar exista si programe de buy-back. Sau, pentru o tranzactie usoara, vinde-ti produsele pe site-uri de licitatii. Nu arunca niciodata ambalajele originale sau incarcatoarele – un produs bine intretinut, cu ambalaj original, valoreaza mai mult decat unul fara.

3. Cumpara un device mai vechi si introdu noi optiuni in el

3. Cumpara un device mai vechi si introdu noi optiuni in elDaca te descurci destul de bine cu tehnologia, poti cumpara un device ceva mai vechi si mai ieftin si sa introduci in el aplicatii noi – uneori prin decodare, jailbraking. Poti afla pe Internet tutoriale despre cum sa cresti puterea procesorului.

2. Fa-ti bine temele

2. Fa-ti bine temeleEvident, cel mai nou gadget atrage cea mai multa atentie. Dar daca te folosesti de tehnologia actuala doar “la suprafata” – browsing, intri doar pe Facebook si Twitter, citesti presa, de ce sa iti iei un telefon nou sau o tableta noua? Gandeste-te cata nevoie ai de fapt de un nou produs.

1. Infraneaza-ti dorinta de a upgrada continuu

1. Infraneaza-ti dorinta de a upgrada continuuVrei noi telefoane si le vrei in mod regulat. Este o tentatie mare dar daca te descurci bine cu terminalele actuale, de ce sa upgradezi la cele mai noi, imediat? Mai ales ca deseori imbunatatirile aduse nu renteaza inca cateva sute de euro asa ca mai bine mai asteapta, prinde deal-uri bune sau telefonul/tableta visurilor tale.

Multi profesionisti din domeniul tehnic avertizeaza ca nu este sanatos sa iei noi tehnologii cat inca nu “si-au facut rodajul” in piata, inainte sa apara review-uri de specialitate. Uneori se poate intampla ca acestea sa aiba erori.