Sony si mult asteptatul Xperia Z1

Sony si mult asteptatul Xperia Z1

Japonezii de la Sony s-au tinut si in acest an de cuvant si au prezentat publicului larg unul dintre cele mai asteptate smartphone-uri ale momentului, Xperia Z1.

Dupa nenumarate zvonuri legate de succesorul lui Xperia Z, noul smartphone prezentat de Sony la Berlin promite sa fie cel mai bun “camcorder” smartphone de pe piata.

Punctul forte al telefonului este camera foto, a carei rezolutie se ridica la 20,7MP, cu LED Flash incorporat si un senzor cu marime de 1/2.3”, o caracteristica ce transforma smartphone-ul intr-un adevarat aparat de fotografiat compact.

Sony a decis insa ca pe noul smartphone sa nu introduca si optiunea de inregistrare 4K, disponibila insa in acest an pe un smarphone care urmeaza sa fie prezentat de Acer la IFA Berlin.

Xperia Z1 dispune de un ecran capacitiv de 16 milioane de culori, cu o dimensiune de 5 inch, rezolutie Full HD si o densitate a numarul de pixeli de 441 ppi.

Desi are aceeasi dimensiune cu Galaxy S4, varful de gama al Samsung lansat pe piata in luna martie, Xperia Z1 este cu 40 de grame mai greu, cantarind 170 de grame.

Pe partea de echipare, noul smartphone aduce un procesor quad-core de 2,2 GHz, 2GB memorie RAM si un spatiu de stocare de 16GB.

Xperia Z1 este de asemenea rezistent la apa.

Sony va pune in vanzare noul produs cel mai probabil pana la inceputul lunii octombrie, iar pretul vehiculat, fara conectare, va fi de circa 550 de euro.

Camerele foto QX10 si QX100

Noile modele de camere foto CyberShot QX10 si QX100, prezentate de Sony la IFA Berlin introduc un nou concept pe piata echipamentelor digitale de fotografiere. Cele doua modele transforma practic smartphone-ul intr-o camera foto mult mai performanta.

Ele se pot conecta prin wireless cu smartphone-ul personal oferind facilitatea unui zoom optic mai bun, a unui stabilizator optic mai performant si functii de control manual, dar si filmare la o rezolutie Full HD.
Cele doua dispozitive functioneaza cu orice telefon echipat cu sistem de operare Android, care dispune de Wi-Fi sau NFC.

Pretul modelului QX10 este de 199 de euro, iar al modelului QX100 se ridica la 399 de euro.

Miza pe 4K

Dupa ce in toamna anului trecut Sony a introdus pentru prima oara pe piata televizoarele cu tehnologie 4K, japonezii mizeaza si in acest an pe extinderea portofoliului de produse din aceasta gama.

Pe langa noile game de televizoare 4K, Sony a prezentat la IFA Berlin si camera video care filmeaza 4K. Nu este orice fel de camera video, mai ales ca nu are un pret destul de piperat. Costa 4.500 de dolari si este promovat ca fiind un device pentru un consumator obisnuit, pasionat de film.

Tot pe segmentul 4K, Sony a mai prezentat si proiectorul home cinema VPL-VW500ES care poate reda imgini cu rezolutie de foarte inalta definitie.

Japonezii au mai prezentat la editia din acest an a celui mai mare targ tehnologic din Europa si linia de ultrabook-uri din gama Vaio dari si echipamente de redare audio sau aparate de fotografiat profesionale.

Samsung, trei lansari cu cantec

Samsung a lansat la Berlin, in cadrul evenimentului Samsung Unpacked, noul Samsung Galaxy Note 3, ceasul inteligent Samsung Galaxy Gear si Samsung Galaxy Note 10.1, editia 2014.

Cele trei dispozitive, alaturi de alte prezentari de produse au generat poate cea mai mare audienta la targul de tehnologie.

Printre principalele atractii ale evenimentului a fost Galaxy Note 3, un smartphone cu un display de 5,7 inch full HD (1080 x 1920 pixeli) si 386 ppi, care se bazeaza pe un chipset Qualcomm Snapdragon 800, cu procesor quad-core.

O data cu Galaxy Note 3, Samsung a introdus pe piata si modelele de smartphone-uri cu memorie de 3GB RAM.

Noul phablet al sud-coreenilor ofera un spatiu de stocare de 32/64GB ce poate fi extins cu ajutorul unui card microSD.

Smartphone-ul ruleaza cel mai nou sistem de operare lansat de Google, Android Jelly Bean 4.3.

Spre deosebire de Sony, al carui smartphone lansat nu poate filma 4K, Samsung a introdus pe noul Galaxy Note si optiunea de filmare de foarte inalta rezolutie. Note 3 dispune de o camera foto de 13 MP.

In ciuda faptului ca dispune de o diagonala de aproape 6 inch, greutatea acestuia este aproape similara cu cea a Xperia Z1, de circa 170 de grame.

Samsung Galaxy Gear

O data cu prezentarea Note 3 a fost pus sub lumina reflectoarelor si asteptatul smartwatch dezvoltat de sud-coreeni. Samsung Galaxy Gear si-a facut astfel debutul la IFA 2013. Ceea ce il face diferit de tot ceea ce exista pe piata in prezent in materie de smartwatch-uri este faptul ca permite realizarea de apeluri direct pe pe dispozitiv, deci vine oarecum ca un accesoriu pentru terminalele Samsung Galaxy.

Galaxy Gear dispune de microfon pentru convorbiri, dar si de o camera foto prin care pot fi realizate poze la o rezolutie de 2MP.

Ecranul Galaxy Gear are o diagonala de 1,63 inch. Smartwatch-ul dispune de un procesor la 800 MHz (single core), are giroscop si o baterie care asigura o autonomie de functionare de 25 de ore.

In prezent, noul dispozitiv este disponibil doar cu smartphone-ul Galaxy Note 3 si tableta Note 10.1, modelul 2014, dar producatorul a dat asigurari ca va functiona si cu Galaxy S3, S4 sau Note 2.

Note 10.1, model 2014

Samsung a mai prezentat la eveniment si tableta Galaxy Note 10.1 2014 Edition, un dispozitiv asa cum sugereza si numele de 10 inch cu un design similar modelului lansat si anul trecut, dar care se remarca printr-o grosime de numai 7,9 mm.

Ce aduce nou tableta tine si de rezolutia imbunatatita a ecranului, acum de 2560x1600px, depasind cu mult standardul impus in urma cu un an de zile de Apple, prin lansarea celei de-a treia generatii iPad.

Galaxy Note 10.1 2014 Edition vine echipat cu un procesor quad-core, 3GB memorie Ram, capacitate de stocare de 16/32/64GB si dispune de o camera foto de 8MP.

Noul Note 10.1 ruleaza sistemul de operare Android 4.3.

Samsung nu s-a limitat doar la prezentarea acestor dispozitive. Compania mizeaza de asemenea pe tehnologia 4K, fiind principalul concurent al Sony pe acest segment. Sud-coreenii au prezentat un televizor urias de aproape 100 de inch, dar si gama de produse cu tehnologie similara de dimensiuni mai mici.

Asii din maneca LG

Asii din maneca LG

Poate unul dintre cele mai spectaculoase standuri de la evenimentul IFA desfasurat in acest an la Berlin a fost cel al sud-coreenilor de la LG Electronics.

Compania a mizat la editia din acest an a targului pe mai multe dispozitive care au reusit sa stranga privirile curiosilor la conferinta de presa desfasurata in cursul zilei de ieri.

Principalele atractii ale evenmentului au fost noul smartphone LG G2, noua tableta G Pad sau primul televizor 4K cu ecran curbat din lume, dar si primul ultrabook lansat de sud-coreeni.

LG G2 este varful de gama al companiei sud-coreene pe piata smartphone-urilor, un dispozitiv care va rivaliza cu Galaxy S4, Sony Xperia Z dar si cu viitorul iPhone.

Chiar daca la prima vedere pare un telefon similar S4, LG G2 se remarca printr-o serie de specificatii demne de invidiat. Smartphone-ul vine echipat cu un procesor quad-core de 2,26 Ghz, o memorie RAM de 2GB, spatiu de stocare de 16GB, conectivitate 4G, dar si o camera foto de 13MP capabila sa focalizeze in mai multe puncte.

Desi are o diagonala de 5,2 inch si o rezolutie Full HD, G2 nu are dimeniuni cu mult mai mari decat rivalul S4, desi este cu ceva mai mult de 10 grame mai greu.

Noul smartphone este asteptat sa ajunga pe piata la finalul acestei luni la un pret de circa 560 de euro.

Tableta G Pad

La IFA Berlin, LG a prezentat si tableta G Pad. Noul dispozitib dispune de un ecran IPS cu o diagonala de 8,3 inch si rezolutie Full HD @ 1080p.

Tableta vine echipata cu un procesor Snapdragon 600 tip quad-core de 1,7 GHz, o memorie RAM de 2GB si o capacitate de stocare flash de 16GB, ce nu dispune insa de posibilitatea de a o extinde prin intermediul unui slot micro-SD.

G Pad dispune de asemenea de doua camere foto – una pe spatele tabletei, de 5MP si una frontala de 1,3 MP. Tableta cantareste circa 340 de grame si are o baterie cu o capacitate de 4.600 mAh.

Primul televizor cu ecran curbat din lume

LG nu s-a lasat mai prejos in acest an in materie de lansari tehnologice si a prezentat la targul tehnologic primul Smart TV cu ecran curbat din lume.

Primul ultrabook semnat de LG

La IFA Berlin, LG a prezentat si primul sau ultrabook, semnaland in acest mod intrarea pe piata a unui jucator promitator.

Sud-coreenii au lansat Ultra PC-ul 13Z935, un ultrabook cu rezolutie QHD de 2560x1440, echipat cu procesoare Intel core Haswell, memorie de pana la 8GB, stocare SSD si o greutate de numai 1,15 kg.