1 / 7

Silviu "NightenD" Lazar, cel mai bine platit gamer roman

Silviu Lazar (foto), cunoscut pe scena marilor competitii de jocuri si sub numele de "NightenD", isi aminteste ca pentru prima oara a intrat in contact cu jocurile pe calculator abia in clasa a doua, iar in competitiile de sport electronic a avut acces de la inceputul liceului. In prezent, Silviu Lazar este cel mai bine platit jucator roman care participa la competitiile de profil. Desi nu a dorit sa discute in detaliu despre veniturile sale, Silviu Lazar este legitimat la o echipa britanica denumita "Fntastic", unde, alaturi de alti 50 de colegi, beneficiaza de un salariu lunar, pe langa bonusurile si castigurile pe care le obtine la diferitele competitii unde participa.


"Cel mai mult la un turneu am incasat 5.200 de dolari, dar pe langa aceste premii beneficiez si contract cu echipa pentru care evoluez, in baza caruia primesc si un salariu lunar. Salariul celor mai buni 30 de gameri din Europa variaza intre 1.000 – 6.000 de euro. Eu, ca si rezultate, ma aflu undeva la jumatate”.


El a precizat ca cea mai buna pozitie obtinuta intr-un turneu de StarCraft 2 a fost locul 3 la evenimentul Dreamhack desfasurat anul trecut, precizand ca numarul de competitii la care a participat in 2012 s-a ridicat la 15, in timp ce pana acum, in acest an, a participat doar la 8. “Cele mai mari premii sunt oferite de catre dezvoltatorii jocului. In cazul StarCraft 2, Blizzard are propriul turneu “WCS” dotat cu premii ce pot sa depaseasca 1,5 milioane de dolari. Dreamhack si Dreamhack Assmebly sunt alte doua turnee dotate cu premii ce depasesc 25.000 de dolari fiecare”.


Intrebat ce si-ar dori sa faca dupa incheierea carierei de "gamer", Silviu Lazar spune ca va ramane toata viata in domeniul jocurilor. “Am urmat studiile unei facultati cu profil IT dar chiar si dupa ce voi incheia cu jocurile voi ramane toata viata in sfera gaming-ului. Chiar si dupa ce voi termina cu asa-zisele competitii de sport electronic voi activa in continuare in aceasta zona. Mai pot juca la acelasi nivel inca sapte ani de-acum inainte, ce se intampla dupa 30 de ani ramane de vazut”, a mai spus tanarul jucator roman.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri