1 / 4

Florian Gheorghe, AMA: Noile console de jocuri vor schimba conceptul de gaming in 2014

Florian Gheorghe (foto), senior producer in cadrul AMA, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de aplicatii si jocuri pentru platformele mobile, se asteapta ca in 2014 piata de gaming sa isi indrepte atentia in special catre consolele de jocuri “Next Gen” precum PlayStation 4 sau Xbox One.


„Introducerea noilor console va duce la un an 2014 in care vom vedea titluri din ce in ce mai interesante care vor profita de noile capabilitati in domeniul consolelor (multiplayer capabilities similar to PC computers).Practic utilizatorii de console vor putea juca MMO-uri (jocuri precum League of Legends, Dota 2 sau WoW). De asemenea din punct de vedere hardware aceste console sunt un mare pas inainte fata de vechea generatie si din acest motiv probabil ca accentul pe grafica si efectica va fi extrem de mare. In gengeral majoritatea titlurilor anuntate arata impresionat (Watchdogs, Destiny, Titan's fall etc)”, apreciaza reprezentantul AMA.


El a mai spus ca noile console vor avea nevoie de cel putin un an sa ajunga la maturitate iar in tot acest timp vor aparea titluri din ce in ce mai bune pentru ele chiar daca prima jumatate a anului va fi saracacioasa in titluri.


In ceea ce priveste jocurile pentru platformele mobile, senior producerul AMA se asteapta la doua directii principale: jocurile Free to Play (F2P) si cea a companions, aplicatii sau jocuri menite sa imbunatateasca experienta titlurilor de pe consola sau PC.


„Din punct de vedere al jocurilor pentru mobile, eu vad doua directii: jocurile F2P vor deveni din ce in ce mai complexe atat din punct de vedere grafic cat si din punct de vedre al gameplay-ului si probabil diferenta dintre jocurile PC/Console si cele mobile va fi din ce in ce mai mica. Probabil in 2014 vom vedea din ce ince mai multe tilturi AAA distribuite gratis. O a doua directie prbabil va fi cea a trasata de companions (aplicatii/jocuri menite sa imbuntatateasca experineta titlui pe consola sau pc. Probabil in viitorul apropiat orice joc de consola AAA va avea un companion pe mobile. momentan nu sunt extrem de complexe dar pe vittor ele vor deveni indispensabile”, apreciaza Florian Gheorghe.


Reprezentantul AMA a mai precizat ca momentan in Romania majoritatea hardcore gamerilor sunt cei de pe PC, dar piata consolelor este din ce in ce mai importanta, mai ales privind noua generatie de console care este la nivelul PC-urilor actuale.


Gheorghe se asteapta totodata la o crestere a segmentului de mobile.


„Piata nu este inca saturata, rata de penetrare a smartphone-urilor este de peste 100%”, a conchis acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri