Android in automobile

Android in automobile

Asa cum era de asteptat nici masinile nu vor scapa de tehnologia moderna si se vor adapta incet dar sigur tendintelor din domeniu.

La editia din acest an a CES 2014, Audi si alti mari producatori de automobile vor lansa noi modele de masini echipate cu sistemul de operare Android. De la aplicatii uzuale pana la functii complexe, toate vor putea fi accesate prin intermediul sistemului de operare mobil dezvoltat de catre Google.

General Motors a anuntat la CES ca toate modelele Chevrolet de anul viitor vor fi disponibile cu conexiune de date 4G/LTE si magazin de aplicatii, ca optiuni.

Cu asa-numitul Chevrolet AppShop, compania a subliniat ca nu are de gand sa transforme automobilul intr-un smartphone pe patru roti, ci vizeaza promovarea unor aplicatii software utile la drum, fie conducatorului auto, fie pasagerilor.

GM a dat ca exemplu aplicatii meteo, de radio sau un software care prezinta in detaliu starea automobilului si permite programarea rapida a unei vizite la service.

In acelasi timp, Google a lansat un parteneriat cu General Motors, Audi, Honda, Hyundai si producatorul de cipuri grafice Nvidia pentru introducerea sistemului de operare Android in automobil inca din acest an.

Asa-numita Open Auto Alliance vizeaza sa aduca in masina o gama larga de aplicatii Android, pe o platforma software omogena, usor de utilizat.

LG la CES 2014: multe, multe televizoare 4K si primul cu display 5K

LG la CES 2014: multe, multe televizoare 4K si primul cu display 5K

La editia din acest an a targului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES), producatorul sud-coreean mizeaza pe prezentarea mai multor televizoare Ultra HD, tehnologie cunoscuta si sub denumirea de 4K.

Daca la editia IFA Berlin de anul LG s-a laudat cu primul televizor curbat cu rezolutie 4K, anul acesta la targul tehnologic CES LG Electronics va prezenta peste 10 modele de televizoare, dar surpriza din partea producatorului sud-coreean cand va prezenta primul televizor cu rezolutie 5K @ 5120x2160 pixeli.

LG a anuntat deasemenea ca 70% din modelele de televizoare din 2014 vor fi echipate cu sistemul de operare webOS. Platforma software de la Palm, practic disparuta dupa ascensiunea iPhone si Android, cauta sa invie astfel pe ecranul mare din sufragerie.

LG va avea o prezenta puternica si in zona electrocasnicelor, unde a pregatit deja o serie de dispozitive inteligente. Un demers de luat in seama este si aplicatia LINE dezvoltata de catre o companie japoneza, si functioneaza similar aplicatiei WhatsApp si care este compatibila cu noile modele de electrocasnice lansate de sud-coreeni pe piata.

Este de asemenea de asteptat ca LG sa lanseze si un ceas inteligent la editia din acest an a targului si alte dispozitive inteligente care fac viata mai usoara.

Samsung mizeaza tot pe Home Appliances

Samsung mizeaza tot pe Home Appliances

Ca si LG, gigantul sud-coreean Samsung mizeaza in acest an tot pe echipamente inteligente pentru casa, aparatura electronica usor de controlat prin intermediul Internetului si electrocasnice inteligente.

Samsung promite de asemenea prezentarea unor noi smartphone-uri si introducerea unor noi tehnologii in acest domeniu.

Chiar daca viitorul Galaxy S5 se vehiculeaza ca ar urma sa fie lansat la editia din acest an a Mobile World Congress, din luna februarie la Barcelona, producatorul sud-coreean ar putea prezenta o noua linie din seria Galaxy, si ar putea prezenta si noi versiuni ale Galaxy Round, unul din primele smartphone-uri cu ecran OLED curbat.

Nici televizoarele inteligente cu rezolutii de foarte inalta definitie nu vor lipsi din portofoliul producatorului de electronice si electrocasnice.

Atat LG, cat si Samsung vin la CES 2014 cu cate un model cu diagonala de 267 centimetri, cu rezolutie 4K, sau UltraHD, si raport de aspect 21:9.

Ambele companii sud-coreene vor prezenta si modele OLED cu ecran curbat sau flexibil, care se poate ajusta in functie de situatie.

Nici companiile japoneze nu se lasa mai prejos: Sony, Sharp, Toshina si Panasonic vor expune de asemenea televizoare UltraHD, cu functii software inteligente.

Sony pregateste lansarea unor noi dispozitive inteligente

Sony pregateste lansarea unor noi dispozitive inteligente

Nici “inventantorii” 4K nu pot lipsi de pe harta tehnologiei. Sony isi va continua si in acest an expansiunea pe piata televizoarelor cu ultra definitie si promit lansarea unor dispozitive performante, dar cu un pret pe masura – incepand cu 25.000 de dolari.

Sony promite de asemenea ca la editia din acest an a targului tehologic sa prezinte si o noua generatie de smartphone-uri, insa nu si flagship-ul Xperia Z2, pe care il va prezenta la Mobile World Congress sau la IFA Berlin, in toamna acestui an.

Tehnologia care ar putea lua locul Google Glass: lentilele inteligente iOptik

Tehnologia care ar putea lua locul Google Glass: lentilele inteligente iOptik

Lentilele inteligente iOptik ar putea lua locul Google Glass in anii ce urmeaza. Tehnologia ce va fi prezentata la editia din acest an a targului se afla in lucru de mai bine de un an.

Practic, lentilele inteligente vor putea permite utilizatorului sa focalizeze imaginea pe obiecte indepartate sau apropiate, insa in acest stadiu ele nu pot afisa imagini pe globul ocular. Cu o tehnologie dezvoltata, cu siguranta aceste lentile vor putea deveni mult mai performante. In plus, avizarea unui astfel de dispozitiv va fi foarte dificila, spun analistii, care insa o vad de viitor.

Periuta de dinti inteligenta

Periuta de dinti inteligenta

Un start-up din Franta a venit la Las Vegas cu periuta de dinti inteligenta, care promite sa studieze igiena dentara a utilizatorului, iar un producator american de accesorii de bucatarie prezinta o oala "smart", conectata la reteaua WiFi, cu aplicatie de setari pe smartphone.

Foto: captura dental-tribune.com

Primul smartphone cu ecran 2K

Primul smartphone cu ecran 2K

Producatorul de smartphone-uri Oppo, un nume inca necunoscut pietei locale, dar cu rezonanta la nivel global, pregateste lansarea primului smartphone cu ecran 2K din lume.

Denumit Oppo Find 7, noul smartphone va fi primul terminal mobil care va beneficia de o rezolutie de 2560x1440 pixeli.

Smartphone-ul ar urma sa dispuna de un ecran cu diagonala de 5,5 inch si va avea performante ale unui telefon de ultima generatie. In plus, el va rula cea mai noua versiune a sistemului de operare Android.

Foto: thedroideffect.com