1 / 8

Android in automobile

Asa cum era de asteptat nici masinile nu vor scapa de tehnologia moderna si se vor adapta incet dar sigur tendintelor din domeniu.


La editia din acest an a CES 2014, Audi si alti mari producatori de automobile vor lansa noi modele de masini echipate cu sistemul de operare Android. De la aplicatii uzuale pana la functii complexe, toate vor putea fi accesate prin intermediul sistemului de operare mobil dezvoltat de catre Google.


General Motors a anuntat la CES ca toate modelele Chevrolet de anul viitor vor fi disponibile cu conexiune de date 4G/LTE si magazin de aplicatii, ca optiuni.


Cu asa-numitul Chevrolet AppShop, compania a subliniat ca nu are de gand sa transforme automobilul intr-un smartphone pe patru roti, ci vizeaza promovarea unor aplicatii software utile la drum, fie conducatorului auto, fie pasagerilor.


GM a dat ca exemplu aplicatii meteo, de radio sau un software care prezinta in detaliu starea automobilului si permite programarea rapida a unei vizite la service.


In acelasi timp, Google a lansat un parteneriat cu General Motors, Audi, Honda, Hyundai si producatorul de cipuri grafice Nvidia pentru introducerea sistemului de operare Android in automobil inca din acest an.


Asa-numita Open Auto Alliance vizeaza sa aduca in masina o gama larga de aplicatii Android, pe o platforma software omogena, usor de utilizat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri