Blu-ray/DVD playere

Blu-ray/DVD playere

DVD playerele, si un pic mai tarziu Blu-ray playerele, au fost vedetele anilor 2000, cand Internetul nu era inca atat de dezvoltat. Pe atunci servicii precum Netflix sau YouTube, ori alte surse ce ofereau continut video nu existau si nu erau la indemana tuturor. In schimb, cum evolutia tehnologica s-a dezvoltat, playerele video s-au umplut de praf, iar astazi interesul pentru astfel de dispozitive a scazut puternic.

Editia electronica a revistei Time scrie ca in urmatorii cinci ani DVD/Blu-ray playerele vor disparea de pe rafturile magazinelor.

Unitatile GPS dedicate

Unitatile GPS dedicate

Intr-o lume dominata de smartphone-uri si tablete, care indeplinesc nenumarate functii, inclusiv pe cea de GPS, este greu de crezut ca unitatile de localizare dedicate vor mai supravietui.

Din anul 2008, cand smartphone-urile au inceput sa integreze si functie de localizare, vanzarile de GPS-uri au scazut cu 15 pana la 20% an de an.

Cu preturi ce variaza intre 75 si 350 de dolari, unitatile GPS tip “stand-alone” dezvoltate pentru automobile de catre firme mari precum Garmin sau TomTom au inceput sa piarda batalia cu echipamentele moderne.

Si producatorii romani cu activitate in zona productiei de GPS-uri, cum este cazul Evolio, AllView sau E-Boda si-au canalizat fortele in productia de smartphone-uri si tablete care incorporeaza functii avansate de localizare prin GPS.

Foto: evolio.ro

Serviciile de Internet prin Dial-up

Serviciile de Internet prin Dial-up

Va mai aduceti aminte primele conexiuni la Internet? Cand legam cablul de telefon in modemul calculatorului, iar durata logarii la Internet durau, parca, o eternitate – ca sa nu mai vorbim de cost? Ei bine, anii au trecut, iar in prezent Internetul a ajuns sa reprezinte mai mult o utilitate, decat o necesitate, iar serviciile au devenit din ce in ce mai performante.

Chiar daca acest serviciu este pe moarte, inca 3% din americani folosesc tipul de conexiune prin Dial-up la Internet, in timp ce peste 65% din populatia SUA foloseste Internet Broadband, prin cablu.

In cel mult cinci ani de zile serviciile de Internet prin Dial-up vor disparea.

Camerele foto entry level

Camerele foto entry level

"Apple e de vina!" O data cu lansarea modelului iPhone 4 si al camerei foto cu care a venit echipat smartphone-ul industria camerelor foto a cunoscut o schimbare radicala. Camerele foto de pe smartphone-uri au inceput treptat sa ia locul aparatelor foto din categoria entry level, iar acest lucru s-a putut observa in scaderea pietei, nu doar la nivel local, ci mai ales la nivel global.

In cel mult cinci ani, companii precum Nikon, Canon sau Sony vor trebui sa isi reorienteze business-urile si linia de camere foto sa migreze spre aparatura de clasa mijlocie sau superioara, asta deoarece linia de produse entry-level va fi inlocuita de smartphone-uri.

Cheile de la masina

Cheile de la masina

Totul devine inteligent. De la smartphone, la casele in care locuim pana si la automobilul pe care il conducem.

Tendinta globala este de a schimba tot ce ne inconjoara si de a ne centra pe un ecosistem care sa ne faca viata mult mai simpla. Iar acest lucru se poate traduce si printr-o sincronizare mai buna cu automobilul, prin inlocuirea traditionalelor chei de la masina cu un dispozitiv din care sa se controleze masina.

Viitorul cheilor de la masina este intr-un app store, cel putin asa arata viitorul.

Foto: captura commons.wikimedia.org