Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5

Poate cel mai asteptat gadget al editiei din acest an a Congresului Mobilitatii de la Barcelona, Samsung a prezentat Galaxy S5, varful de gama al producatorului sud-coreean, unul din smartphone-urile care vor avea cea mai mare priza la public.

Noul varf de gama aduce in premiera pentru Samsung un telefon care are functie de rezistenta la apa si praf, ofera posibilitatea de amprentare digitala si mizeaza pe functii speciale dedicate unei vieti active.

In ceea ce priveste caracteristicile noului smartphone, Samsung a dotat Galaxy S5 cu un ecran cu diagonala de 5,1 inch cu rezolutie Full HD, un procesor quad-core de ultima generatie, o memorie de 2GB RAM cu capacitate de stocare de 16/32GB.

Pe partea multimedia, Samsung a adus pe Galaxy S5 o camera foto de 16MP imbunatatita fata de modelul anterior, are conexiune 4G de mare viteza si ruleaza sistemul de operare Android 4.4.2 Kit Kat.

Telefonul va fi disponibil in patru modele de culori: alb, negru, albastru si auriu.

LG G Pro 2 si LG G2 mini

LG G Pro 2 si LG G2 mini

Producatorii sud-coreeni de electronice au acaparat si de aceasta data evenimentul de tehnologie Mobile World Congress, desfasurat zilele acestea la Barcelona. LG Electronics a fost unul dintre ei, compania prezentand la MWC LG G Pro 2, “fratele mai mare” al smartphone-ului LG G2 si LG G2 mini, “fratele mai mic” al varfului de gama.

Desi toata lumea astepta ca sud-coreenii sa aduca pe piata smartphone-ul LG G3, compania a prezentat alte doua modele de smartphone-uri.

LG G2 mini are un ecran de 4,7 inch cu rezolutie de 960x540 de pixeli, un procesor cu patru nuclee, memorie de 1GB de RAM si o camera foto de 8MP.

LG Electronics a lansat totodata si un phablet, o combinatie intre smartphone si tableta, cu un ecran de 5,9 inch cu rezolutie Full HD, un procesor de noua generatie cu patru nuclee, memorie de 3GB RAM si o camera foto de 13MP cu capabilitati avansate de filmare in rezolutie 4K si la 120 de cadre pe secunda in modul Full HD pentru captura in slow motion.

Smartphone-urile Nokia cu Android

Smartphone-urile Nokia cu Android

Nokia a prezentat in cadrul targului de tehnologie Mobile World Congress (MWC 2014) o noua serie de smartphone-uri low-cost denumite Nokia X, primele modele echipate cu sistemul de operare Android

Nokia X este un smartphone dual-sim cu un ecran de 4 inch, are o camera foto de numai 3 MP si va avea un pret de vanzare de 89 de euro.

Nokia X+, model mai scump cu 10 euro, va avea o memorie si o capacitate de stocare mai mari, precum si un card de extensie a memoriei tip microSD, in timp ce modelul de varf, cu un ecran de 5 inch va avea o camera foto de 5MP si va costa 109 euro.

FOTO: captura nokia.com

HTC Desire 816 si HTC Desire 610

HTC Desire 816 si HTC Desire 610

HTC nu a facut furori la editia din acest an a Mobile World Congress, unde a lansat doar un phablet si un smartphone.

HTC Desire 816 vine dotat cu un display de 5.5 inch cu o rezolutie 1280×720 de pixeli, are un chipset quad-core de 1.6GHz, o memorie de1.5GB RAM si o capacitate de stocare de 8GB.

Camera foto principala cu care vine echipat smartphone-ul este una de 13 MP, dar si una secundara de 5MP, iar acumulatorul telefonului este unul de 2.500 mAh.

HTC Desire 610 are un ecran mai mic, de 4,7 inch si vine echipat cu un procesor quad-core la 1,2GHz, 1 GB de RAM si 8 GB de memorie interna. Aceasta poate fi extinsa cu pana la 64GB cu ajutorul unui card microSD. Camera foto cu care este dotat smartphone-ul este de 8MP.

Sony Xperia Z2

Sony Xperia Z2

Dupa ce anul trecut japonezii de la Sony lansau prima generatie de smartphone-uri din seria Xperia Z, compania a adus la aceasta editie a Mobile World Congress cea de-a treia generatie a gamei de varf, un smartphone cu un ecran de 5,2 inch, un procesor quad-core de 2,3 GHz, o memorie de 3GB RAM si sistem de operare Android 4.4 KitKat.

Camera foto nu suporta modificari majore fata de Sony Xperia Z1, lansat la IFA Berlin in toamna anului trecut, dar integreaza de aceasta data posibilitatea de inregistrare in modul 4K, o stabilizare mai buna a imaginii si capacitatea de a filma in slow-motion.

Huawei Ascend G6

Huawei Ascend G6

Producatorul chinez de telefoane Huawei a dat startul lansarilor de la Barcelona, unde a prezentat trei gadget-uri: un smartphone si doua tablete.

Compania a prezentat publicului larg modelul Ascend G6, un telefon cu un ecran de 4,5 inch, o rezolutie de 960x540 de pixeli, un procesor quad-core de 1,2 GHz, cu suport 4G si sistem de operare Androd 4.3

Lenovo a prezentat trei smartphone-uri

Lenovo a prezentat trei smartphone-uri

Lenovo, companie care a cumparat de la Google Motorola Mobility, in schimbul a 2,9 miliarde de dolari, a lansat in cadrul Mobile World Congress trei modele de smartphone, din trei categorii diferite.

Lenovo S660 dispune de un ecran de 4,7 inch, cu rezolutie 960x540 pixeli si este propulsat de un procesor quad-core de la Mediatek @ 1,3 GHz. Smartphone-ul are 1GB RAM, 8GB spatiu intern de stocare, plus slot pentru carduri microSD. Lenovo S660 dispune de o camera foto principala de 8MP.

Lenovo S850, al doilea smartphone lansat, vine cu un ecran mai mare, de 5 inch, cu rezolutie de 1280 x 720 de pixeli, are un procesor si memorie RAM similare cu modelul recedent, insa camera foto este de 12 MP, iar spatiul intern de stocare este de 16GB.

Lenovo S860 este cel mai mare model prezentat, si dispune de un ecran de 5,3 inch cu rezolutie HD, un procesor similar, insa cu 2GB memorie RAM, insa camera foto este de numai 8MP.