1 / 7

Miza pe diagonalele mari

Dupa ce Samsung a introdus pe piata, in anul 2010, Galaxy Note – primul smartphone cu o diagonala de peste 5 inch, toti marii producatori s-au aventurat pe taramul telefoanelor cu ecrane mari. Acest lucru a prins, cotele de piata ale marilor jucatori au crescut, insa Apple nu a pornit pe acelasi val, mentinandu-si ferma decizia de a avea un telefon care sa nu aiba o diagonala mai mare de 4 inch. Acesta ambitie insa, propusa de catre Steve Jobs inca de la lansarea primului iPhone, ar urma sa fie “incalcata” de tendintele pietei, Apple urmand ca pe 9 septembrie sa dezvaluie lumii intregi un telefon cu o diagonala de peste 5 inch, cu cele mai noi functionalitati si tehnologii.

Potrivit presei internationale, care citeaza companiile de cercetare din domeniu, in prezent, smartphone-urile cu o diagonala mai mare de 4,5 inch reprezinta o treime din piata totala, IDC sustinand ca miza ramane tot in aceasta zona, tendintele fiind ca 44% din dispozitivele vandute in acest an sa fie cele cu ecrane mai mari de 4,5 inch.
Conform celor mai noi informatii disponibile chiar in prag de lansare a viitoarelor telefoane, Apple va prezenta pe 9 septembrie doua dispozitive mobile – un iPhone cu o diagonala de 5,5 inch si un alt model cu o diagonala mai mica, de 4,7 inch.

Foto: PhoneEvaluation via BI

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri