1 / 11

Puterea de procesare grafica ajunge in masini

Nvidia, dar si Intel, doi dintre cei mai mari producatori de microchipuri din lume, au prezentat in cadrul editiei din acest an a CES cele mai noi produse din portofoliu, destinate inclusiv automobilelor viitorului. Tegra X1, cel mai nou procesor prezentat publicului larg de catre americanii de la Nvidia este “creierul” Renovo Coupe, “supercarul” de jumatate de miliard de dolari, un automobil complet electric. Potrivit informatiilor aparute, procesorul ofera o putere uluitoare de calcul, de un teraflops, ducand performanta de la borul masinii mult peste nivelul oricarei masini aparute pana acum pe piata.


Asa cum mentionam mai sus, nu doar Nvidia a avut cu ce sa se laude la targul CES, Intel prezentand o noua generatie de procesoare numite Curie, un computer cu platforma open-source de marimea unui mic buton, dedicat tehnologiilor mobile pentru accesoriile inteligente.


Totodata, Intel a lansat in cadrul Consumer Electronics Show (CES) 2015 cea de-a cincea generatie a gamei de procesoare Intel Core, denumita Broadwell. Construite pe o arhitectura de 14 nm, noile procesoare promit sa ofere performante mai bune decat modelele precedente, precum si o durata mai mare de viata a bateriei pe dispozitivele portabile pe care se vor regasi, atat smartphone-uri si tablete, cat si laptop-uri sau ultrabook-uri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri