1 / 6

Windows 10

Cel mai important aspect pentru viitorul sistem de operare al Microsoft este ca acesta va fi gratuit pentru utilizatorii sistemelor de operare originale Windows 7 si Windows 8.1. Windows 10 nu va beneficia de distributie in magazinele de specialitate si va putea fi descarcat oficial de pe site-ul gigantului american.


Concret, Microsoft a invatat din greselile trecutului – aplicate in Windows 8 si update-ul 8.1 si va face ca Windows 10 sa aduca mare parte din ceea ce a adus succesul Windows 7, utilizat in prezent de majoritatea utilizatorilor. In noul sistem de operare va reaparea butonul Start, dar care va avea si noile live-tiles integrate (aparute in Windows 8, in interfata Metro).


Tot pe parte de imbunatatiri, aplicatiile cu care s-au obitnuit utilizatorii in Windows 7 si Windows 8.1 vor fi imbunatatite – fiind vorba aici despre Calendar, Poze, Harti si aplicatia de stocare in cloud OneDrive – toate vor suferi modificari si ajustari si vor deveni compatibile si mai bine intre toate dispozitvele care vor rula Windows 10.


In ceea ce priveste upgrade-ul la Windows 10, intr-adevar acesta va fi gratuit. Insa doar in primul an si doar daca utilizatorul detine licenta, dar acest lucru inca nu este foarte clar cum va fi aplicat. Totodata, Microsoft va oferi o integrare avansata cu Xbox, ceea ce va oferi posibilitatea utilizatorilor cu console sa joace direct prin streming video si va facilita posibilitatea utilizatorilor de a comunica mai usor in comunitatea de gaming in care activeaza.


Este lucru clar ca Microsoft a inteles din greselile trecutului si astazi aplica ceea ce a invatat in ultimii ani. Ramane de vazut daca acest lucru va modifica in vreun fel reticenta publicului la schimbarile bruste.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri