1 / 8

1. Echipeaza-ti PC-ul cu un SSD

Nicio imbunatatire a unui echipament mai vechi nu va veni daca nu vei face o mica investitie in acesta. Primul pas pe care trebuie sa il faci pentru a-ti imbunatati performanta de lucru in fata vechiului calculator este sa il echipezi cu un SSD.

SSD-ul (Solid State Drive) este un dispozitiv care inlocuieste practic hard-disk-ul clasic cu platane (discuri in miscare), facilitand atat timpul de acces pe acesta, cat si viteza de lucru, dar si consumul de energie – in cazul unui laptop ajungand sa sporeasca autonomia chiar si minute bune, in conditiile in care la o utilizare medie are un consum mult mai scazut tocmai datorita lipsei rotirii fizice a platanelor.

Desi la inceput SSD-urile au avut un pret usor piperat, acesta a scazut destul de mult in ultimii ani. Daca intentionezi sa folosesti SSD-ul doar pentru sistemul de operare atunci te poti orienta spre dispozitive cu o capacitate de stocare de 60GB sau 120GB. Acest tip de SSD-uri sunt recomandate atat pentru laptop-urile mai vechi cu suport SATA, dar si pentru PC-uri.

Gasesti SSD-uri la preturi foarte bune in magazinele online de la noi. De exemplu, un SSD foarte laudat este seria 850 de la Samsung, practic a doua generatie de SSD-uri de viteza mare a sud-coreenilor. Modelul vine disponibil in variante de 120GB, 250GB, 500GB sau 1TB, cu preturi ce pornesc de la 350 de lei in magazinele AZERTY sau MARKET ONLINE, dar le gasesti si in eMAG, cel mai mare magazin online din Romania.

Daca vrei totusi sa cumperi un SSD ieftin si bun te poti orienta spre modelul Kingston V300 de 60GB cu un pret care se invarte in jurul a 200 de lei. Gasesti modelul la un pret bun in magazinul evoMAG.

Procesul de inlocuire a SSD-ului nu este atat de complicat pe PC-uri, doar ca pe laptop-urile mai vechi este posibil sa fii nevoit sa apelezi la un specialist. Chiar si asa costul este destul de scazut, iar castigul este net superior.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri