Epson a pariat pe proiectoare

Epson a pariat pe proiectoareVizitatorii standului Epson de la expozitia IFA din acest an de la Berlin au observat ca japonezii au mizat puternic pe proiectoare, lansand patru noi modele 3LCD. Chiar daca vicepresedintele executiv al corporatiei Seiko Epson, Norio Niwa, considera ca proiectoarele nu vor lua foarte curand locul LCD-urilor, nici chiar in zona de home entertainment, corporatia japoneza a ales sa prezinte vizitatorilor proiectoarele in medii reale, oferindu-le posibilitatea de a se relaxa pe canapea, pentru a putea experimenta sunetul de inalta fidelitate si calitatea imaginilor intregii game de produse entertainment. Aceasta este cea mai importanta prezenta a Epson la IFA din ultimii ani, iar proiectoarele reprezinta o componenta importanta a business-ului nostru, a declarat pentru Wall-Street, Norio Niwa. Specialistii Epson apreciaza ca fanii filmelor vor fi de acord ca cea mai buna modalitate de a viziona filme si de aprecia efectele vizuale este pe un ecran de mari dimensiuni, asa cum producatorii filmelor doresc sa le faca. Astazi, din ce in ce mai multi oameni aduc in locuintele lor ecrane de mari dimensiuni, alaturi de proiectoare home cinema. Mai mult, oficialii Epson au subliniat ca odata cu cererea crescuta de calitate high-definition, accesul este inlesnit prin transmisiile TV, de playerele HD DVD si Blu-ray si chiar de consolele de jocuri.

LG: telefoane si LCD-uri

LG: telefoane si LCD-uriLG Electronics a prezentat la IFA Berlin, cel mai mare targ de electronice si electrocasnice din lume, doua noi modele de telefoane mobile, unul dotat cu o camera foto digitala de noua generatie si capabil de editare fotografii direct pe telefon, iar celalalt are incorporata tehnologie 3G de ultima ora. Tot la Berlin, LG a prezentat seria Design Art pentru gama de televizoare LCD si sistemul home theater Art Design, alaturi de cele mai noi inovatii tehnologice ale diviziilor Digital Display, Digital Media si Mobile Communication, menite sa intareasca pozitia brandului LG pe piata europeana. LG a prezentat, in plus, la IFA 2007 si ultima generatie de continut video full HD 1920 x 1080/60p. Televizoarele din aceasta gama full HD sunt capabile sa expuna de doua ori mai multe imagini pe secunda decat cele din gama Full HD 1920 x 1080/30p. Noua gama reuseste sa redea imagini patrunzatoare, omogene si stabile.

Sony promoveaza la nivel inalt formatul Blu-Ray

Sony promoveaza la nivel inalt formatul Blu-RaySony s-a prezentat la IFA Berlin cu notebok-urile sport Vaio pe format Blu-Ray. Mai exact, oficialii Sony Pictures i-au invitat pe reprezentantii Toshiba Corporation, cel mai important sustinator al formatului HD DVD, si pe cei ai gigantului Microsoft sa adere la Blu-ray Disc Association un comitet care promoveaza formatul ce reprezinta industriile cinematografica, electronica si media. Acest anunt al japonezilor de la Sony vine ca urmare a deciziei celor de la Acer de a produce PC-uri pe formatul Blu-Ray. Ne-ar placea sa-i avem alaturi pe cei de la Toshiba si Microsoft, a spus Don Eklund, executiv in cadrul Sony Pictures, cu ocazia IFA 2007. Blu-Ray versus HD-DVD ramane o batalie interesanta care s-a dus si la Berlin. Blu-Ray este sustinut astazi de inventatorul formatului, Sony, caruia i se adauga Dell, Hitachi, Hewlett-Packard, Panasonic, Philips, Samsung, ca si companii implicate in producerea de echipamente. De asemenea, acest format are un impact puternic si asupra filmelor, astfel incat sunt importante si numele studiourilor care il sustin si momentan Blu-Ray are suportul declarat al Metro-Goldwyn-Mayer si Walt Disney. Principalul rival al Blu-Ray esteHD-DVD (High-Density Digital Versatile Disc) care a adunat ca sustinatori mai putine companii producatoare: Toshiba, inventatorul si principalul sustinator, sau Nec si Microsoft.

Panasonic a lansat ofertele pentru Jocurile Olimpice

Panasonic a lansat ofertele pentru Jocurile OlimpiceAsemenea altor companii, Panasonic si-a lansat oferta pentru Olimpiada din 2008. Panasonic, principala marca sub care este cunoscut concernul Matsushita Electric Industrial, si-a prezentat la Berlin, cele mai noi tehnologii de inalta definitie si o serie de produse digitale AV. Standul Panasonic la IFA 2007 a fost proiectat ca zona Lumea albastra cu o retea sofisticata de proiectoare si cu monitoare cu ecrane plat VIERA, care demonstreaza calitatea superioara a imaginii a produselor Panasonic. Cateva zone de mare atractie pentru public au permis vizitatorului sa experimenteze noile camere digitale silentioase Panasonic, precum si recent lansatele camere video de inalta definitie. Sub tema Living in High Definition, Panasonic si-a prezentat gama larga de televizoare cu monitor plat Full HD VIERA, camerele digitale LUMIX, camerele HD, player-ele Blu-ray, aparatele de inregistrare DIGA DVD si sisteme home cinema complete.

Samsung: lansari pe banda rulanta

Samsung: lansari pe banda rulantaSamsung Electronics si-a prezentat ultimele produse bazate pe tehnologie digitala in cadrul IFA 2007. Samsung a mizat la Berlin pe televizorul LCD LED la 70", Duo Player, primul sistem BD Home Theater si cea mai mica imprimanta cu laser color. Produsele din gama New Mobile Life (Un nou stil de viata in miscare) sunt un video player compact, la 3", si camcorderele HD compacte. Concentrandu-se asupra consumatorilor care doresc sa isi creeze propriul stil de viata, Samsung isi expune produsele cu o deosebita preocupare pentru design, alaturi de mari companii de mobila precum Fritz Hansen din Danemarca. Zona stilului Samsung ofera diverse concepte pentru stiluri de viata diferentiate, de la Minimal Luxury sau Retro Modern pana la Cultural Mix. Samsung a anuntat in cadrul IFA 2007si lansarea Samsung SGH-F330. Acest triband opereaza in frecvente de 900/1800/1900 Mhz si suporta UMTS la 2100Mhz, dar si conexiuni HSDPA la 3.6Mbps. Noua gama de produse Samsung a fost conceputa pentru a inspira experiente pentru un nou stil de viata - New Home and Mobile Life (Un nou stil de viata - in miscare si acasa). Produsele care alcatuiesc gama New Home Life sunt: televizorul LCD LED la 70 de inch, Duo Player, primul sistem BD Home Theater si cea mai mica imprimanta cu laser color. Produsele din gama New Mobile Life sunt un video player compact, la 3 inch, si camerele video HD compacte.

Vedeta Philips: o telecomanda

Vedeta Philips: o telecomandaOficialii Philips au profitat de actuala editie a expozitiei de echipamente electronice, IFA 2007, pentru a-si completa gama de telecomenzi universale cu un foarte nou model din seria Prestigo. Denumit SRU8015, noul controler universal adopta un design care preia cate ceva din caracteristicile unor modele Logitech Harmony. Pentru accesarea si configurarea comenzilor, Philips Prestigo SRU8015 beneficiaza de un ecran LCD color de 2" (rezolutie 176x220 pixeli). Meniul OSD poate fi configurat pentru afisarea in mai multe limbi (engleza, olandeza, germana, franceza, italiana, spaniola). Telecomanda universala permite programarea și utilizarea unui numar de pana la 15 echipamente apartinand aproape oricarei marci, toate setarile puand fi realizate fara PC, doar prin intermediul ecranului iluminat. Echipata cu un cursor rotativ intuitiv, SRU8015 ofera acces la o baza de date universala (cu coduri IR) care consta intr-o biblioteca de coduri integrata in aceasta telecomanda speciala.