Cum si-au impartit piata cei trei jucatori

Cum si-au impartit piata cei trei jucatoriNumarul de utilizatori de servicii de telefonie mobila a crescut la sfarsitul lui iunie cu 12% la 19,5 milioane fata de decembrie 2006, din care numarul utilizatorilor cu abonament era de 6,5 milioane, iar restul foloseau cartele preplatite, conform unui raport al Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).

In cel de-al treilea trimestru al anului baza de clienti a operatorului elen, Cosmote, a crescut cu peste 600.000, dintre care 18% sunt abonati, astfel ca, dupa primele noua luni Cosmote a ajuns la 2,8 milioane de clienti. La sfarsitul lunii octombrie, compania a depasit pragul de trei milioane de clienti.

Orange ramane in continuare operatorul de telefonie mobila cu cel mai mare numar de clienti. Compania ajunsese la sfarsitul lunii septembrie la 9,3 milioane de clienti si estimeaza sa ajunga la 10 milioane pana la sfarsitul anului, potrivit declaratiilor facute de Richard Moat (foto), directorul executiv Orange Romania.

Vodafone va ajunge la 9 mil. de clienti pana la finele anului fiscal

Vodafone va ajunge la 9 mil. de clienti pana la finele anului fiscalVodafone Romania avea la 30 septembrie 8,579 milioane de clienti si estimeaza ca va ajunge la noua milioane de clienti in anul fiscal curent, conform declaratiilor facute de Liliana Solomon, CEO-ul companiei. Vodafone Romania a avut in prima jumatate a anului fiscal 2007-2008 un numar total de 8.579.377 de clienti, reprezentand o crestere de 19,9% comparativ cu perioada similara din 2006.

Compania a raportat in aceasta perioada cel mai mare venit mediu pe utilizator (ARPU) de pe piata romaneasca de telecomunicatii GSM, de 15,71 dolari (11,54 euro). Clientii serviciilor pe baza de abonament au reprezentat 34,1% din baza totala de clienti a Vodafone Romania, iar cei ai serviciilor preplatite 65,9% , la 30 septembrie 2007, ceea ce reprezinta o crestere de 1,3% a procentului postpaid, comparativ cu aceasi perioada a anului trecut.

Zapp, operatorul de telefonie mobila in tehnologie CDMA, avea la jumatatea acestui an circa 500.000 de clienti, ultima valoare anuntat de companie.

Mobilii au inclus telefonia fixa in oferte

Mobilii au inclus telefonia fixa in oferteTelefoanele mobile vor ajunge anul acesta in buzunarele fiecarui roman, conform datelor furnizate de Autoritatea Natioanala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiilor (ANRCTI) care estimeaza ca rata penetrarii telefoniei mobile va ajunge la 100% in Romania. In aceste conditii, operatorii de telefonie fixa incearca sa castige pe urma varietaii serviciilor oferite pentru a compensa cresterea mai lenta pe segmentul de voce.

Primul operator de telefonie mobila care a introdus serviciile de telefonie fixa in pachetul oferit a fost Zapp, inca din ianuarie 2006. FixTel oferea utilizatorilor, in principal celor aflati in zone cu acces limitat la retelele de comunicatii, posibilitatea de a folosi serviciile de telefonie mobila de pe un telefon fix.

Pe 19 iunie, operatorul Vodafone Romania anunta Vodafone Acasa, un serviciu de telefonie fixa destinat persoanelor fizice. Liliana Solomon, CEO-ul Vodafone Romania, declara atunci ca operatorul tinteste intreaga piata, chiar si utilizatorii existenti de telefonie fixa.

Decizia Vodafone Romania de a lansa telefonia fixa pentru segmentul rezidential a fost luata dupa efectuarea unui studiu la nivel global prin care se arata ca peste 75% din clientii Vodafone erau dispusi sa se aboneze si la servicii de telefonie fixa al acestui brand, a motivat compania. Serviciul este adresat nu numai clientilor persoane fizice, cat si juridice, desi telefonia fixa a fost disponibila pentru companiile mari înca din luna mai, au spus oficialii Vodafone Romania.

Orange a luat cu asalt telefonia fixa

Orange a luat cu asalt telefonia fixaIn toamna acestui an, Orange Romania anunta lansarea unui pachet integrat de servicii de telefonie fixa si internet, atat pentru companii, cat si pentru clientii individuali.

Pentru clientii companii (Office), sunt disponibile doua abonamente, unul de 24 euro/luna si altul de 36 euro/luna, in functie de numarul de minute incluse si de viteza de internet. Pentru persoanele fizice (Home) sunt disponibile tot doua abonamente de telefonie fixa si internet, unul de 12 euro/luna, iar celalalt de 24 euro/luna.

Romtelecom si Cosmote au lansat chiar ieri primul pachet comun adresat utilizatorilor rezidentiali si companiilor, prin care ofera o reducere de 10% din pretul abonamentului pentru serviciul de internet ClickNet si din cel pentru servicii de telefonie mobila Cosmote, achizitionate impreuna.

Operatorii au facut bilantul investitiilor totale in Romania

Operatorii au facut bilantul investitiilor totale in RomaniaCosmote Romania, ultimul jucator intrat pe piata de telefonie mobila din Romania, a investit din 2005 si pana in prezent 450 milioane de euro, o parte importanta a fondurilor fiind directionata catre optimizarea si extinderea retelei, astfel ca furnizorul de servicii de telcomunicatii isi va extinde reteaua comerciala pana la sfarsitul anului 2007, la 850 de magazine in intreaga tara, in crestere cu 65% fata de anul trecut.

Orange a investit aproximativ 1,4 miliarde euro, de la intrarea pe piata romaneasca, iar obiectivele pentru anul viitor sunt mentinerea cotei de piata si diversificarea serviciilor, a declarat directorul executiv al Orange Romania, Richard Moat.

Orange Romania va extinde aria de acoperire a serviciilor de date mobile 3G+ in 79 de localitati din tara, urmand ca pana la sfarsitul anului serviciile 3G+ sa fie disponibile si in 10 statiuni de vacanta si in mai multe municipii si zone rezidentiale din jurul acestora.
Investitiile Vodafone in Romania se ridica la aproximativ 1,5 miliarde de euro de la lansarea pe piata romaneasca, potrivit directorului general, Liliana Solomon.

Cat au incasat operatorii in 2007?

Cat au incasat operatorii in 2007?Veniturile operatorilor de telefonie mobila vor atinge 10,4 miliarde lei in 2010 in crestere cu 36,8% fata de anul 2006, se arata intr-un raport al ANRCTI.

Estimarile pentru 2008 indica venituri de 9,7 miliarde lei, iar pentru 2009 se vor ridica la 10 miliarde lei. Previziunile veniturilor pentru sectorul telefoniei mobile se bazeaza pe estimarile pozitive ale incasarilor din serviciile de date, care vor creste de la mai putin de 5% in 2006, la peste 8% in 2010, se mai precizeaza in raport.

Operatorii de telefonie mobila din Romania au obtinut anul trecut venituri de 7,6 miliarde lei, iar anul acesta estimarile se ridica la circa 9 miliarde lei, potrivit ANRCTI.

Vodafone Romania a inregistrat in semestrul fiscal incheiat la 30 septembrie 2007 venituri totale in valoare de 596,75 milioane euro, in crestere cu 24% fata de perioada similara a anului trecut. Compania a raportat in aceasta perioada cel mai mare venit mediu pe utilizator (ARPU) de pe piata romaneasca de telecomunicatii GSM, de 15,71 dolari (11,54 euro).

Numarul utilizatorilor 3G inregistrati de Vodafone Romania a fost de 495.578, la 30 septembrie 2007. Clientii serviciilor pe baza de abonament au reprezentat 34,1% din baza totala de clienti a Vodafone Romania, iar cei ai serviciilor preplatite 65,9% , la 30 septembrie 2007, ceea ce reprezinta o crestere de 1,3% a procentului postpaid, comparativ cu aceasi perioada a anului trecut.

Orange Romania a avut in trimestrul trei venituri de 326 milioane euro, in crestere cu 24,2% comparativ cu aceeasi perioada a anului, venitul mediu pe utilizator fiind de 11 euro. Operatorul de telefonie mobila Orange Romania estimeaza ca va incheia anul 2007 cu venituri de 1,2 miliarde euro, in crestere cu 11% fata de anul trecut.

Cosmote vrea profit in 2009

Cosmote vrea profit in 2009Veniturile Cosmote Romania au crescut cu 296% in primele noua luni ale anului, pana la 105,2 milioane euro, iar compania estimeaza ca va inregistra profit net in 2009. In ceea ce priveste profitul operational, raportat pe al treilea trimestru al acestui an, pierderile au ramas la acelasi nivel ca si in al doilea trimestru din 2007. Pierderile s-au ridicat 8,8 milioane de euro.

Pe primele noua luni ale anului, profitul operational a inregistrat o imbunatatire de 40%. Astfel pierderea a ajuns la 27,4 milioane euro, fata de pierderea de 46,3 milioane euro din perioada ianuarie-septembrie a anului trecut. Compania estimeaza ca va atinge profit operational pozitiv in 2008.

Veniturile nete au ajuns la un rezultat negativ de 44,5 milioane euro in al treilea trimestru al anului, fiind influentate negativ de pierderi financiare de 19 milioane de euro, cauzate in cea mai mare parte de deprecierea monedei nationale in raport cu euro (valuta in care sunt calculate imprumuturile companiei). Pe primele noua luni ale anului, pierderile s-au cifrat la 65,2 milioane de euro, iar Cosmote estimeaza ca va atinge profit net in 2009.

Oficialii operatorului de telefonie mobila Zapp, care asteapta clarificarea structurii actionariatului, nu au anuntat cifre privind veniturile sau profitabilitatea pentru anul in curs, dar anticipau pentru anul trecut venituri de peste 120 milioane de dolari. Contactati de Wall-Street, reprezentantii Zapp au spus ca vor anunta la inceputul lui 2008 mai multe detalii despre situatia financiara a companiei.