1 / 6

Unul din trei romani are fix si mobil

In cazul Romaniei, 32% dintre subiectii intervievati au si telefon fix, si telefon mobil (media europeana fiind de 57%), iar 15% folosesc numai telefonul fix (fata de 14% media europeana), relateaza AFP citand rezultatele unui sondaj.

In schimb, in ceea ce priveste telefonia mobila, Romania este peste media europeana, cu o pondere de 33% a caselor (circa o casa din trei) unde se foloseste numai telefonia mobila (fata de 24% media UE). Pe de alta parte, in Romania raman circa 20% dintre camine lipsite total de telefonie, in timp ce media europeana la acest capitol este de 3%, potrivit NewsIn.

Ancheta Comisiei Europene, ale carei rezultate au fost date publicitatii vineri, a fost realizata din noiembrie pana in decembrie 2007 pe un esantion de 27.000 de locuinte reprezentantive, repartizate intre cele 27 de tari UE.

Dintre familiile care au participat la sondaj, 24% se multumesc numai cu telefoanele mobile, o tendinta in crestere din moment ce la o precedenta ancheta similara, efectuata in 2006, proportia acestora era de 22%, iar la sfarsitul anului 2005 casele unde se foloseau numai telefoane mobile reprezentau 18%.

Rata domiciliilor care nu folosesc telefonul fix, ci numai telefonul mobil a depasit-o pe care cea a locuintelor care au numai linie de telefonie fixa si nu au mobil, care este in medie de 14%.

"In multe tari, exista un serviciu foarte atractiv de telefonie mobila", explica Martin Selmayr, purtator de cuvant al Comisiei in probleme de telecomunicatii. "Este mai usor si mai eficient sa accesezi un seviciu de telefonie mobila" decat un numar de fix, spune oficialul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri