Profitul Google a crescut cu 35% in T2

Profitul Google a crescut cu 35% in T2Google a inregistrat in al doilea trimestru o crestere a profitului net cu 35 %, la 1,25 miliarde de dolari, sub asteptarile analistilor, arata Reuters.

Profitul net al companiei a fost de 3,92 dolari/actiune fata de 925 de milioane de dolari sau 2,93 dolari/actiune, in al doilea trimestru din 2007.

"Traficul si veniturile au rezistat bine, in ciuda conditiilor economice nesigure", a declarat Eric Schmidt, directorul executiv al companiei.

Venitul brut s-a apreciat cu 39%, la 5,37 miliarde de dolari, confirmand estimarile analistilor de pe Wall Street, ce anticipau venituri intre 5,16 si 5,62 miliarde de dolari.

Inca de la lansarea ofertei publice initiale in august 2004 , compania Google a raportat cresteri ale veniturilor cu 2 puncte procentuale peste asteptarile analistilor, conform Reuters Estimates.

Actiunile companiei s-au depreciat cu 10%, dupa anuntarea rezultatelor, dupa care si-au revenit la un nivel de 492 de dolari/actiune.

Sony Ericsson: Pierderi operationale de 2 milioane de euro

Sony Ericsson: Pierderi operationale de 2 milioane de euroSony Ericsson a afisat pierderi operationale de 2 milioane de euro (3,17 milioane dolari), in contextul in care analistii estimau ca va obtine un profit de acest nivel, scrie Reuters.

Compania cu capital mixt, detinuta de Ericsson si de Sony Corp., a emis in urma cu trei saptamani un avertisment asupra unor posibile pierderi in trimestrul al doilea.

Profitul inainte de impozitare a fost de 8 milioane euro in trimestrul fiscal incheiat, comparativ cu estimarile analistilor, care se asteptau la un profit de 10 milioane euro.

Acesta a fost al doilea trimestru consecutiv in care Sony Ericsson a emis un avertisment ca ii va scadea profitul, iar compania a cazut pe locul cinci intr-un clasament mondial al producatorilor de telefoane mobile.

Rezultatele Sony Ericsson contrasteaza cu cele afisate de compania concurenta Nokia, care a raportat joi o crestere a castigurilor pe actiune si a afirmat ca este optimista cu privire la rezultatele intregului an.

Microsoft, profit sub asteptari

Microsoft, profit sub asteptariMicrosoft Corp a afisat un profit trimestrial si previziuni sub asteptarile Wall Street, motivand rezultatul prin conditiile economice "dificile", ceea ce a determinat deprecierea actiunilor cu 6%.

Pentru cel de-al patrulea trimestru fiscal, ce s-a incheiat in iunie, Microsoft a anuntat un profit net de 4,3 miliarde dolari, echivalent cu 46 centi/actiune, in crestere fata de profitul de 3,04 miliarde dolari, 31 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile au crescut cu 18%, la 15,84 miliarde dolari.

Castigurile au fost cu un cent sub previziunea medie a analistilor, de 47 cent/actiune.

Producatorul de software, ce a avut numeroase tentative de a prelua Yahoo Inc, a precizat ca estimeaza in cotinuare conditii economice dificile pentru restul anului 2008, inainte ca situatia sa se amelioreze in prima jumatate a anului viitor.

"Avem de-a face cu un mediu dificil. Este clar ca si alte companii au de suferit", a declarat directorul financiar Microsoft, Chris Liddell, citat de Reuters. "Situatia nu ne-a afectat semnificativ", a subliniat acesta.

Cu toate acestea, pentru trimestrul curent Microsoft a prevazut castiguri per actiune de 47-48 centi si venituri intre 14,7 si 14,9 miliarde dolari, sub estimarile medii ale Wall Street, de 50 dolari/actiune si venituri de 15,06 miliarde dolari.

Cel mai mare producator de software din lume a facut fata incetinirii economice din Statele Unite majorand vanzarile in pietele emergente si oferind o gama diversificata de produse clientilor corporatisti si consumatorilor.

Andy Miedler, un analist din cadrul Edward Jones, a spus ca grupul Microsoft nu este imun fata de conditiile economice dificile si ca a fost normal pentru companie sa-si reduca previziunile.

Un sector deosebit de afectat de incetinirea economiei americane este, potrivit lui Liddell, cel al publicitatii online, o afacere in care Microsoft concureaza cu Google Inc.

Google a afisat, de asemenea, rezultatele trimestriale joi, anuntand ca sectorul publicitatii online s-a mentinut la un nivel bun in ciuda conditiilor economice. Google a afisat o crestere a profitului trimestrial sub asteptari, de 35%.

Profitul trimestrial IBM a crescut cu 22%

Profitul trimestrial IBM a crescut cu 22%International Business Machines Corp. (IBM) a raportat un profit trimestrial in urcare cu 22%, peste asteptarile analistilor de pe Wall Street, pe fondul cresterii vanzarilor.

Profitul net al producatorului american de produse IT a crescut la 2,77 miliarde de dolari, sau 1,98 dolari/actiune, in al doilea trimestru al acestui an. In perioada similara din 2007, IBM raportase un profit net de 2,26 miliarde de dolari, sau 1,55 dolari/actiune.

Veniturile au crescut cu 13%, la 26,8 miliarde de dolari. Analistii se asteptau la un profit de 1,82 de dolari/actiune si venituri de 25,92 miliarde de dolari.

IBM a marit estimarile privind castigurile per actiune, pentru 2008, la 8,75 dolari.

eBay - Profit trimestrial in crestere cu 22%

eBay - Profit trimestrial in crestere cu 22%Compania americana de licitatii prin internet eBay Inc. a anuntat, miercuri, o apreciere cu 22 % a profitului net trimestrial, depasind estimarile Wall Street, fiind ajutata de cresterea numarului de utilizatori.

Profitul net in al doilea trimestru a crescut la 460 de milioane de dolari sau 35 de centi/actiune, de la 376 milioane de dolari sau 27 de centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Veniturile au crescut cu 20%, la 2,2 miliarde de dolari. eBay a declarat ca a rascumparat 19 milioane de actiuni, cu o valoare de 566 milioane de dolari, ceea ce a ajutat la cresterea castigurilor.

Compania a facut o estimare a profitului pentru cel de-al treilea trimestru sub asteptarile analistilor, dar este de parere ca prognoza pe intregul an va fi aproape de cea facuta de analistii de pe Wall Street.

Compania americana a raportat castiguri de 43 de centi/actiune, cu 2 centi mai mult decat estimasera analistii.

Profitul trimestrial Nokia scade cu 61%,

Profitul trimestrial Nokia scade cu 61%,Profitul net Nokia a inregistrat in al doilea trimestru o scadere de 61%, la 1,1 miliarde euro, fata de 2,83 miliarde euro anul trecut, insa grupul priveste cu optimism evolutia in restul anului 2008, reducand temerile ca problemele economice afecteaza cererea de telefoane.

Vanzarile celui mai mare producator de telefoane mobile din lume au atins in al doilea trimestru un nivel de 13,2 miliarde euro, peste estimarea medie a analistilor, de 12,8 miliarde euro.

Nokia a majorat previziunile pentru industria telefoniei mobile, prevazand ca volumele de vanzari vor inregistra in 2008 o crestere de peste 10%.

"In ceea ce priveste restul anului, suntem optimisti si am inregistrat reactii pozitive in legatura cu noua gama de produse pe care vrem sa le punem in vanzare", a declarat directorul executiv Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo.

Castigurile per actiune, excluzand elementele exceptionale, au crescut in perioada analizata la 0,36 euro, fata de 0,32 euro in al doilea trimestru din 2007. Analistii consultati de Reuters estimau, in medie, castiguri de 0,37 euro/actiune.

Actiunile Nokia s-au apreciat cu 7% dupa publicarea rezultatelor, insa se situeaza in continuare in scadere cu 35% fata de inceputul acestui an, in contextul in care investitorii se tem ca incetinirea economica la nivel mondial a inceput sa afecteze industria telefoniei mobile.

Petul mediu de comercializare al telefoanelor Nokia a dezamagit insa piata in al doilea trimestru, cand a scazut la 74 euro, fata de 79 euro in trimestrul anterior. Analistii estimau un pret mediu de 77 euro.

In cel de-al doilea trimestru, Nokia a vandut 122 milioane telefoane, depatind estimarile analistilor, de 120 milioane unitati.

"Rezultatele sunt ceva mai bune, par rezonabile. Livrarile s-au situat peste estimarile noastre", a declarat un analist din cadrul Strategy Analytics, Neil Mawston.