1 / 4

Profitabilitate: Google, in crestere Yahoo, in declin

Profitul net al companiei Google pentru trimestrul al doilea incheiat la 30 iunie a crescut cu 35% la 1,31 miliarde dolari, sau 4,12 dolari pe actiune, de la un miliard dolari, sau 3,18 dolari pe actiune acum un an.

Directorul executiv al companiei, Eric Schmidt, a declarat ca “veniturile au rezistat bine, in ciuda conditiilor economice nefavorabile si a traficului in Statele Unite”.

Profitul net al Yahoo a scazut cu aproximativ 19% fata de aceeasi perioada a anului 2007, cu 131 milioane de dolari. In perioada similara a anului precedent Yahoo a raportat un profit de 161 milioane de dolari. Jerry Yang, directorul executiv Yahoo, a declarat ca firma sa e pe cale de a creste profiturile in 2009 si 2010 si crede ca investitiile pe care compania sa le face acum vor incepe sa aduca o crestere in viitor.

Directorul financiar al Yahoo, Blake Jorgensen, a declarat ca la baza scaderii profitului sta declinul publicitatii online care a fost afectata de mediul economic dificil, insa a adaugat ca Yahoo nu isi va modifica obiectivele financiare pentru anul in curs.

Rezultatele financiare vin si pe fondul divergentelor dintre consiliul director al companiei si actionarul Carl Icahn, care cerea inlocuirea intregului consiliu cu proprii sai candidati si care dorea sa-l dea afara pe directorul executiv Jerry Yang pentru a reincepe negocierile cu Microsoft care vrea sa cumpere integral sau partial compania.

Saptamana aceasta, Carl Icahn si doua persoane desemnate de acesta vor fi numiti in conducerea grupului. Acest acord vine cu 11 zile inainte de adunarea generala a actionarilor Yahoo.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri