1 / 5

Profituri: Cresteri pentru ambii jucatori

In trimestrul al doilea compania de licitatii online eBay a anuntat o crestere cu 22% a profitului, depasind estimarile analistilor de pe Wall-Street. Profitul a crescut la 460 de milioane de dolari sau 35 de centi per actiune, fata de perioada similara a anului trecut cand profitul a fost de 376 de milioane de dolari sau 27 de centi per actiune.

Amazon, rival al eBay pe piata E-commerce, a anuntat o crestere a profitului de doua ori mai mare, depasind de asemenea estimarile analistilor. Desi profitul s-a dublat, acesta este mai mic decat al rivalilor de la eBay, compania raportand un profit de 150 de milioane de dolari sau 37 de centi per actiune, fata de 78 de milioane de dolari sau 19 centi per actiune, in trimestrul al doilea din 2007.

Compania eBay a facut o estimare a profitului pentru cel de-al treilea trimestru sub asteptarile analistilor, in vreme ce Amazon nu a facut astfel de precizari. eBay este de parere ca prognoza pe intregul an va fi aproape de cea facuta de analistii de pe Wall Street.

Pentru ambele companii motivul profitabilitatii a fost temperarea cresterii economice, care a demarat un flux mai mare de cumparatori, acest model de retail fiind mai economic.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri