1 / 4

Serviciile de Internet si date la puncte fixe, plus 31%

Anul trecut piata a cunoscut o crestere cu 16,7% fata de 2006, cand a avut o valoare de 3,95 miliarde de euro, iar primii 20 de jucatori au avut o pondere de 92% .

„Se constata o crestere substantiala a pietei de comunicatii, crestere care a fost generata in primul rand de veniturile din servicii de internet si date la puncte fixe – care au crescut cu aproximativ 31%, dar si de veniturile din servicii de telefonie mobila si servicii mobile de date – care au crescut cu 11% in 2007 fata de 2006”, a declarat Liviu Nistoran, presedintele ANRCTI.

Potrivit acestuia, abia din acest an se poate vorbi de o valoare reala a pietei de comunicatii.

” Din ce in ce mai multi furnizori profita de posibilitatea de a raporta catre ANRCTI veniturile realizate din activitati de furnizare de retele, servicii de comunicatii electronice si servicii postale, si nu cifra totala de afaceri, ca pana in 2006”, a mai declarat Liviu Nistoran.

Primii 20 de furnizori de comunicatii electronice in functie de cifra de afaceri au realizat in total in anul 2007 o cifra de afaceri de 4,27 miliarde euro, in crestere cu 18,1% fata de cifra de afaceri din anul 2006, care a fost de 3,62 miliarde euro.

„Cei mai importanti operatori de comunicatii electronice, din punct de vedere al cifrei de afaceri, au ramas, in 2007, ca si in 2006, Orange, Vodafone si Romtelecom, dar cele mai spectaculoase rate de crestere ale cifrelor de afaceri au fost inregistrate de Cosmote, RCS&RDS si UPC,” a apreciat Liviu Nistoran.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri