iPhone 30% din vanzarile de smartphone-uri ale MarketOnline

iPhone 30% din vanzarile de smartphone-uri ale MarketOnlineCompania estimeaza ca va comercializa anul acesta aproximativ 3.000 de smartphone-uri, iar modelul lansat de Apple va detine o cota de 30%.

“Ponderea iPhone va fi de 30%, insa exista si alte modele cu vanzari spectaculoase precum Samsung Omnia sau HTC Touch Pro”, a declarat, pentru Wall-Street, Mugur Frunzetti (foto), managing partner Grifon Group, companie ce detine magazinul online MarketOnline.

Potrivit acestuia, de la introducerea noilor telefoane in oferta comerciala au fost vandute aproximativ 300 de terminale iPhone 3G, din care 200 de 16 GB, mai putine decat in cazul modelului initial din cauza lipsei produsului la furnizori, iar pana la sfarsitul anului MarketOnline spera sa incaseze aproape un milion de euro din vanzarea terminalului Apple.

“Ne asteptam sa obtinem 3 mil. lei pana la sfarsitul anului din vanzarea iPhone 3G, intrucat in acest moment terminalul este disponibil pe stoc si la noi, si la furnizori, deci vom fi aprovizionati constant si ne aseptam sa vindem peste 1.000 de terminale in 2008”, a mai spus Frunzetti.

'Ilegal si imoral' ca un client sa poata cumpara un terminal de la un singur operator

'Ilegal si imoral' ca un client sa poata cumpara un terminal de la un singur operatorReprezentantul MarketOnline considera ca este ilegal si imoral ca un client care isi doreste un telefon sa fie obligat sa foloseasca serviciile doar unui operator de telefonie mobila.

“Avantajul fata de achizita de la Orange este simplu: unii oameni nu vor sa fie clientii Orange si sa fie obligati sa foloseasca serviciile unui operator de telefonie mobila doar pentru ca isi doresc un telefon. Este imoral si ilegal dupa parerea mea”, a declarat acesta.

Compania comercializeaza terminale iPhone neblocate, care nu prezinta riscuri in ceea ce priveste software-ul.

“Telefoanele iPhone 3G comercializate de MarketOnline sunt neblocate si nu deblocate. Adica sunt terminale noi care nu au fost niciodata codate, nu vor avea probleme de software cum au terminalele decodate care se vand pe la alte magazine online romanesti, pe siteuri de licitatii, pe la colt de strada”, ne-a mai declarat reprezentantul MarkeOnline.

Venituri de 9 milioane de euro in cel de-al doilea semestru

Venituri de 9 milioane de euro in cel de-al doilea semestruE-tailer-ul prognozeaza pentru a doua jumatate a lui 2008 afaceri de 9 milioane de euro si isi mentine estimarea referitoare la cifra de afaceri propusa pentru acest an de 13-15 milioane de euro.

“In trimestrul 3 prognozam vanzari de aproximativ 4 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de trimestrul 2, in care am depasit 3 milioane euro, la fel ca si veniturile obtinute in primele trei luni ale acestui an. Pentru ultimul trimestru al lui 2008 estimama venituri 5 milioane, atingand astfel cifra de afaceri pe care ne-am propus-o de la inceputul anului 2008”, a mai spus Mugur Frunzetti.

Principalii jucatori de pe piata romaneasca de comert online sunt eMAG.ro, cel mai mare magazin online din Romania, care estimeaza vanzari de circa 140-150 mil. euro, PC Garage, ce prognozeaza, pentru 2008, vanzari mai mari cu 200%, la 18 mil. euro, Cel.ro, care si-a bugetat pentru acest an afaceri de 15 milioane de euro, PCfun si MarketOnline.