1 / 4

Concurenta va duce la scaderea tarifelor

Traficul care intra in reteaua Cosmote Romania este mult mai mic decat cel care iese din retea, iar CEO-ul companiei considera cei doi operatori majori se gandesc mai mult la profit decat la interesele clientului.

“Rolul ANC este de asigura mediul competional si de a apara interesele consumatorului. Felul in care actioneaza Orange si Vodafone dovedeste faptul ca se gandesc doar la marjele de profit, si nu la interesele clientilor. Orange si Vodafone au fiecare un numar de clienti dublu fata de cel al Cosmote si chiar cu aceasta diferenta dintre tarifele de interconectare ei primesc mai mult decat dau celorlalti operatori. Traficul pe care il primim in retea este mult mai mic decat cel care pleaca din reteaua noastra“, a declarat Stefanos Theocharopoulos (foto), CEO-ul Cosmote Romania, in cadrul unei intalniri cu presa de specialitate din Romania.

Scaderea tarifelor de interconectare nu va duce implicit la scaderea pretului final platit de consumator, ci competitia va face acest lucru.

“Scaderea tarifelor de interconectare nu este direct corelata cu scaderea tarifelor practicate de operatori. Reducerea tarifelor de pe piata romaneasca s-a produs datorita intensificarii competitiei. Avem doi operatori ce detin mai mult de 80% din piata, ceea ce nu vedem in alte tari ale Uniunii Europene. Nu am vazut operatori care sa aiba 46-47% EBITDA. Aceste lucruri nu au nicio logica. Competitia va reduce tarifele si astfel vor scadea si marjele de profit ale operatorilor “, a declarat Costas Kapetanopoulos, directorul de marketing si comunicare la Cosmote Romania.

Potrivit oficialilor Cosmote, scaderea tarifelor de interconectare nu va afecta cifra de afaceri a companiei.

“Nu vrem sa avem un tratament preferential, noi vrem ca jocul sa fie corect ca sa putem concura cu ceilalti doi mari operatori care sunt pe piata de atatia ani. Prin introducerea noilor tarife de interconectare credem ca asistam la un joc corect si nu ne este teama de eventuale efecte asupra rezultatelor noastre“, a mai spus CEO-ul Cosmote Romania.

Autoritatea Nationala de Comunicatii (ANC) a hotarat modificarea din 2009 a tarifelor de interconectare pentru operatorii telecom. Astfel, tarifele de interconectare ale Orange si Vodafone vor scadea de la 6,44 la 5,03 eurocenti, iar tariful de interconectare perceput de Cosmote va scadea de la 8,2 eurocenti la 6,4.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri