Asus prezinta noua generatie de netbook-uri EeePC

Asus prezinta noua generatie de netbook-uri EeePCNetbook-urile si produsele touchscreen sunt vedetele editiei de anul acesta a CES. Asus a fost acum doi ani pionierul acestor doua categorii de produse si continua, si la cea de-a 42a editie a targului de electronice, sa fie in centrul atentiei pe acest segment.

Mult asteptatele EeePc T91 de 8.9’’ si EeePc T101H de 10’’ sunt primele netbook-uri al caror display se poate roti.

De asemenea, Asus aduce in prim plan si un produs revolutionar, specific unitatilor desktop: Eee Keyboard, o tastatura compacta cu un touchpad de 5’’ pozitionat in partea dreapta a echipamentului tehnologic. Tastatura poate fi conectata la orice display, ba chiar la un televizor.

Jocurile video 3D vor deveni o realitate de luna viitoare

Jocurile video 3D vor deveni o realitate de luna viitoareUnul din cele mai impresionante produse demo prezentate in prima zi a evenimentului a venit de la Mitsubishi si va putea fi cumparat, incepand cu luna viitoare, la pretul de 200 dolari.

Acesta este un produs 3D, care, conectat la un televizor, va putea fi utilizat pentru jocurile video. Pachetul contine o pereche de ochelari 3D si un driver Nvidia.

USB-ul 3.0...

USB-ul 3.0...Atunci cand a aparut USB-ul 2.0 (la sfarsitul lui 2001), se astepta ca acesta sa aiba o capacitate de transfer de 480 Mb/s, insa, in realitate, cifrele reale erau in jurul valorii de 250 Mb/s.

Au trebuit sa treaca cativa ani pana ca tehnologia sa se imbunatateasca si sa atinga specificatiile prezise initial.

Acest lucru se va intampla si cu USB-ul 3.0, conform parerilor specialistilor prezenti la CES 2009.

Logitech a creat o telecomanda care costa 500 dolari

Logitech a creat o telecomanda care costa 500 dolariProbabil ca nu exista prea multe persoane care ar da 500 de dolari pe o telecomanda, insa noua linie lansata de Logitech - Harmony 1100 - cu un touch screen de 3.5’’ si o interfata care poate fi adaptata nevoilor fiecarui individ, este o investitie atractiva mai ales pentru cei care utilizeaza astfel de gadget-uri.

Telecomanda poate fi utilizata la peste 225.000 de echipamente de la 5.000 de branduri si are printer caracteristicile sale si functia de infrarosu.

Datorita formei si functiilor sale, telecomanda Harmony este un produs care tine de gustul fiecarui consummator, precum si de nevoile pe care le are acesta si de bugetul de care dispune.

MSI a lansat la CES 2009 netbook-ul hybrid U115

MSI a lansat la CES 2009 netbook-ul hybrid U115Dupa cum era de asteptat, MSI a ales CES pentru a lansa netbook-ul hibrid U115. Acesta este echipat cu o baterie de 6 celule si promite sa reziste pana la 12 ore dupa o singura incarcare.

Netbook-ul este dotat cu un widescreen LCD de 10’’ si o camera web integrate de 1.3 sau 2.0 megapixeli. Acesta cantareste 2 kilograme.

Nou este si netbook-ul U120, prezentat, de asemenea, la evenimentul Consumer Electronic Show 2009.

Despre data la care vor fi disponibile pe piata sau despre pretul pe care il vor avea nu s-a facut nici o specificatie.

Ce aduce nou a 42a editie a CES?

Ce aduce nou a 42a editie a CES?Steve Koenig, director de cercetare in cadrul CEA (Consumer Electronic Association), impreuna cu Shawn duBravac, economist al aceleiasi companii, au confirmat ca 2009 se anunta a fi un an dur pentru companiile din industrie, in ciuda faptului ca domeniul tehnologic este una din ramurile care se descurca mult mai bine decat altele in vreme de criza.

“Tehnologia a devenit o necesitate. Aceasta industrie nu mai reprezinta un lux de mult”, a spus Koenig. Drept urmare, consumatorii vor continua sa investeasca in noile tehnologii care vor aparea pe piata, tocmai pentru ca business-urile pe care le conduc sa treaca cu brio de aceasta perioada nefasta.

Cei doi analisti ai CEA sunt de parere ca nivelul de cumparare al consumatorilor de electronice de larg consum va scadea cu 0,3% in acest an si ca, totodata, 2009 ar putea fi cel mai prost an pentru economie din 1980.

Totusi, in ciuda recesiunii, CEA se asteapta sa vada cresteri sustinute pentru anumite categorii de produse din gama tehnologica. Astfel, vanzarile la display-urile OLED (organic light-emitting diode) sunt asteptate sa creasca cu 149% in acest an, e-reader-ele cu 110 procente, iar Camcorder-ele HD flash cu pana la 106%.

In ceea ce priveste produsele tehnologice traditionale, vanzarile vor fi mult mai scazute, dupa cum urmeaza: display-urile digitale vor castiga 5,8%, telefoanele mobile 2,6%, desktop-urile vor creste in vanzari cu 5,1%, iar consolele doar 2,8 procente, conform estimarilor Consumer Electronic Association.