1 / 7

Microsoft da afara 5000 de angajati

Microsoft va disponibiliza 5000 de angajati in urmatoarele 18 luni dupa ce a raportat o scadere cu 11% a profitului din al doilea trimestru.

Gigantul software a anuntat ca mutarile au fost provocate de deteriorarea conditiilor economice globale si de veniturile scazute ale clientilor, rezultate din instabilitatea pietei de PC-uri si a preturilor scazute la modele de notebook-uri.

Compania de software a anuntat ca profitul a scazut la 4,17 miliarde dolari, sau 47 centi per actiune, fata de anul anterior cand castigurile erau de 4,71 miliarde dolari, sau 50 de centi per actiune.

Veniturile totale ale companiei au avansat cu doua procente la 16,63 miliarde dolari, dupa ce vanzarile de server-e, intrumentele si divertisment au compensat declinul de 8% din veniturile clientilor.

Rezultatele nu au atins estimarile de pe Wall Street pentru castiguri de 49 centi per actiune si vanzari de 17,08 miliarde dolari.

Microsoft a anuntat ca disponibilizarile vor reduce costurile operationale cu 1,5 miliarde dolari dupa ce preconizeaza de venituri si castiguri mai mici in a doua jumatate a anului. Cei 5000 de salariati Microsoft fac parte din departamentele de cercetare si dezvoltare, de marketing, din vanzari, din sectorul financiar, juridic, de resurse umane si de tehnologia informatiei.

Compania a spus ca nu poate oferi previziuni despre profit si venituri pentru restul anului, din cauza volatilitatii pietei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri