1 / 4

Efectele crizei, din T4

“Spuneam ca in 2008 vom avea afaceri in crestere cu 100% fata de 2007, cand am raportat 5 milioane dolari, la fel cum 2007 a adus un avans de 100% fata de anul precedent. Criza a inceput sa se simta inca din ultimul trimestru al lui 2008 si am dus o mare lupta pentru a ne putea atinge obiectivele”, a declarat Mihai Popescu, director general SDC.

Pentru 2009, integratorul de sisteme IT si-a reevaluat si recalculat bugetele si estimarile de trei ori. “Suntem ca bugetul Statului in momentul de fata. Am inceput un an foarte special si interesant, in care vom avea nevoie de mai multa flexibilitate si dinamism”, spune Popescu.

El prognozeaza o crestere a pietei de profil in cel de-al doilea semestru al lui 2009, bazata pe imbunatatirea sentimentului general.

“In prezent, calculele si estimarile noastre se bazeaza pe o piata destul de stabila in 2009. Atat noi, cei de la SDC, cat si compania mama, Omnilogic, ne propunem sa crestem in acest an cu 30 – 50%”, afirma reprezentantul companiei de intregrare de sisteme software.

Totodata, estimarile anuntate in 2008, conform carora Omnilogic va ajuta cresterea afacerilor SDC la o cifra de afaceri de 40 – 50 milioane dolari in trei ani raman in picioare. Cifra propusa pare fezabila, chiar si in conditiile de fata, mai ales datorita investitiilor care s-au facut in cadrul companiei. Mai mult, SDC vrea sa vina pe piata cu un serviciu prin care sa ofere clientilor posibilitatea de a plati pentru solutiile implementate de SDC o rata lunara.

“In acest fel, clientii nostri nu vor fi nevoiti sa faca investitii majore in aceasta perioada si nu vor mai inregistra pierderi semnificative”, spune Mihai Popescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri