Romtelecom si Cosmote nu vor fuziona, insa vor lansa in continuare servicii comune

Romtelecom si Cosmote nu vor fuziona, insa vor lansa in continuare servicii comune
Nici unul din reprezentantii concernului german nu a oferit raspunsuri asupra intentiei sale de a investi mai mult in tarile sud-est europene si, implicit, in Romania. “Insa, de aceea, m-au ales pe mine sa fiu responsabil de operatiunile din aceasta zona a continentului”, a declarat Guido Kerkhoff (foto), coordonator al activitatii DT in sudul si estul Europei.

Pentru ca Romtelecom apartine grupului grecesc OTE, la fel cum se intampla si in cazul Globul Bulgaria sau AMC (Albanian Mobile Communications), Deutsche Telekom nu s-ar putea implica in operatiunile din Romania fara a se pune de acord in prealabil cu grupul elen, conform spuselor lui Panagis Vourloumis, CEO si Group Chairman al OTE.

Potrivit acestuia, Romtelecom si Cosmote nu vor fuziona, insa vor continua traditia si vor lansa servicii comune. Acestea nu vor fi rebranduite, iar Cosmote nu va deveni T-Mobile, dupa cum se zvonea in urma cu ceva timp. In privinta achizitionarii Telemobil, care este proprietarul retelei Zapp, reprezentantii Deutsche Telekom si cei ai OTE nu au facut nici un comentariu. Mizand pe zicala “toate la timpul lor”, oficialii celor doua companii au declarat ca pana nu vor stii ceva concret, nu vor face nici un fel de comentariu.

Referitor la relatia existenta intre cele doua companii, Vourloumis a marturisit ca lucrurile merg foarte bine intre DT si OTE: “exista intentii bune de ambele parti, pentru a se putea intelege problemele care trebuie rezolvate”.

Confom lui Wolfram Puschner, Head of Global Networks DT, alianta dintre cele doua companii va aduce o serie de beneficii, printre care o mai buna viziune si expertiza din punct de vedere geografic, o extindere teritoriala si mai mare a Deutsche Telekom in lume, concentrarea pe zona Balcanica si Mediteraneana.

DT a preluat traficul OTE catre continentul american

DT a preluat traficul OTE catre continentul american
Retelele Deutsche Telekom si OTE au fost interconectate in mod oficial in centrul global de la Frankfurt, operat de DT.

Acordul intre cele doua parti a fost semnat in urma intrarii Deutsche Telekom in actionariatul OTE cu 25% anul trecut si permite o reclasare a celor doua companii pe piata globala a transferului de date.

Alianta dintre cele doua companii urmareste sa intareasca pozitia pe piata traficului de date prin cabluri submarine, dat fiind faptul ca DT detine mai multe cabluri de acest gen in Oceanul Atlantic si Marea Nordului, iar OTE in Mediterana. In plus, acordul va permite trasarea unei politici coerente si coordonate de investitii in retele cu mare capacitate de transport pe fondul intentiilor de extindere a DT catre Orientul Mijlociu.

Rezultatele financiare ale OTE vor fi integrate in cele ale Deutsche Telekom incepand cu primul trimestru al acestui an.

Rezultatele financiare preliminare obtinute de DT in 2008 arata un castig de 15 miliarde euro pentru Statele Unite si de 28,9 miliarde euro in Germania. In total, veniturile Deutsche Telekom au scazut cu 1,4% in 2008, pana la 61,7 miliarde euro, comparativ cu 2007, cand s-au inregistrat venituri de 62,5 miliarde euro.

Pentru intreg anul trecut, rezultatele oficiale vor fi publicate pe date de 27 martie 2009.

Romtelecom lanseaza luna viitoare servicii de Internet mobil de mare viteza

Romtelecom lanseaza luna viitoare servicii de Internet mobil de mare viteza
Tot cu ocazia evenimentului desfasurat in Germania s-a aflat ca Romtelecom, primul operator roman de telefonie fixa, va lansa incepand cu aprilie servicii de Internet mobil de mare viteza in peste 20 de orase din tara. Primele astfel de servicii au fost oferite in Oradea, in decembrie anul trecut.

In momentul de fata, reteaua CDMA (Code Division Multiple Access - Acces Multiplu Divizare Cod - tip de tehnologie digitala wireless care permite transmiterea de cantitati mari de informatie si voce pe aceeasi frecventa) a companiei Romtelecom a ajuns la un numar de 150 de statii pe tot teritoriul tarii.

Romtelecom a castigat in septembrie 2008 licitatia ANRCTI pentru licenta de utilizare a frecventelor de comunicatii mobile de 410-415 si 420-425 MHZ, ceea ce inseamna, astfel, ca si-a castigat dreptul de intrare in piata de Internet mobil, segmentul cu cea mai spectaculoasa crestere de pe piata de telecom.

Operatorul de telefonie fixa va oferi atat servicii de broadband, cat si servicii de telefonie, pentru clientii rezidentiali, dar si pentru clientii business.

Serviciile minimale care trebuie oferite pe aceasta frecventa sunt servicii de voce, servicii de transmisiuni de date la o viteza minima de transfer download de 128 Kb/s si servicii specifice sistemelor PAMR (servicii de voce push to talk, servicii simultane de voce si date, servicii de dispecerat, prioritizarea si punerea in asteptare automata a convorbirilor, convorbiri intre componentii unui grup definit, alocare dinamica in grupuri). Serviciile optionale ce pot fi oferite sunt servicii de localizare, de pachete de date/IP, capabilitatea de a furniza servicii de retele private virtuale (VPN) si aplicatii video.

Terminalele pe care le va utiliza compania vor fi branduite Romtelecom, iar comunicarea serviciilor se va face targetat, catre clientii din localitatile respective, prin modalitati directe de informare.

Hamid Akhavan, responsabil al operatiunilor mobile ale Deutsche Telekom (reprezentate de brandul T-Mobile), a sustinut ca in Romania se vor lansa produse noi, subliniind, insa, ca este nevoie de rabdare pana ca intreg portofoliul companiei germane sa devina disponibil pe piata autohtona. “Scopul general al DT este sa aduca toate produsele pe toate pietele”, a declarat acesta.

Foto (de la stanga la dreapta): Hamid Akhavan, Panagis Vourloumis, Guido Kerkhoff