CE a aprobat reducerile de costuri la convorbirile din afara tarii

CE a aprobat reducerile de costuri la convorbirile din afara tariiIn urma cu aproximativ doua luni, legislatorii europeni spuneau ca vor aproba planul de reducere a costurilor la convorbirile prin telefonia mobila, precum si limitele de pret pentru mesajele text si navigarea pe Internet in afara tarii.

Uniunea Europeana a fost de acord cu noile tarife de roaming impuse pentru convorbirile efectuate in afara tarii, dupa cum arata operatorii locali de telefonie mobila, care au anuntat reduceri de costuri in ceea ce priveste convorbirile din afara tarii.

Potrivit oficialilor europeni, citati de techradar.com, noile norme stabilite vor reduce facturile utilizatorilor de telefonie mobila cu aproximativ 60%.

In conformitate cu noile reguli adoptate de CE, roaming-ul pentru apeluri va scadea la 43 eurocenti/minut pentru initiatorul apelului si 19 eurocenti pentru cel care primeste apelul, iar pentru un mesaj text trimis prin roaming la 11 eurocenti/minut.


Orange: Tarife reduse disponibile incepand cu 15 iunie

Orange: Tarife reduse disponibile incepand cu 15 iunieClientii Orange vor fi printre primii europeni care vor putea beneficia de noile tarife la nivelul reglementarii europene, atat pentru convorbiri cat si pentru mesaje scrise, atunci cand calatoresc pe teritoriul Uniunii Europene.

Orange ofera noile tarife din 15 iunie, cu doua saptamani mai devreme fata de data la care acestea intra in vigoare prin reglementarea europeana, clientilor care isi vor activa optiunile Permis de Vacanta sau Favourite Countries.

Din 15 iunie, clientii Orange care isi activeaza optiunea Permis de Vacanta vorbesc in roaming la tarife cu 21% mai mici decat noul eurotarif. Pentru o taxa de activare de 4 euro (TVA inclus), utilizatorii acestei optiuni au 10 minute pentru convorbiri si 1 MB pentru conectare la Internet, trafic wap sau transmitere de mesaje multimedia in tarile Uniunii Europene. In plus, pentru a beneficia de mai multe minute, atat clientii cu abonament, cat si utilizatorii Orange PrePay au posibilitatea sa isi activeze optiunea Permis de Vacanta oricand.

Tot din aceeasi data, clientii Orange cu abonament care aleg optiunea Favourite Countries vor avea 60 de minute pentru apeluri de roaming sau internationale. Ei isi pot alege tara favorita dintre tarile Uniunii Europene, Elvetia sau Moldova, pentru o taxa de activare de 12 euro (fara TVA).

Pentru tara favorita, in limita minutelor incluse, apelurile initiate in roaming sunt tarifate cu 0,10 euro (fara TVA), iar apelurile primite in roaming si cele initiate din Romania catre tara favorita sunt gratuite. De asemenea, pentru a beneficia de mai multe minute, abonatii au posibilitatea sa isi activeze Favourite Countries de mai multe ori si pentru mai multe tari.

Optiunea Favourite Countries asigura abonatilor Orange care calatoresc in Uniunea Europeana tarife reduse cu 30% fata de noile eurotarife.


Vodafone introduce tarifarea la secunda, pentru apelurile in roaming in UE

Vodafone introduce tarifarea la secunda, pentru apelurile in roaming in UEClientii Vodafone vor beneficia de noile tarife pentru SMS-urile, apelurile efectuate si pentru apelurile primite in statele membre ale Uniunii Europene si in tarile din Spatiul Economic European (EEA) - Islanda, Liechtenstein si Norvegia, precum si in Elvetia, incepand din 16 iunie, cu doua saptamani inainte de termenul prevazut de Comisia Europeana.

De asemenea, Vodafone introduce, incepand din aceeasi zi, si noul mod de tarifare a apelurilor in roaming, efectuate si primite in spatiul european, in conformitate cu reglementarile Comisiei Europene.

Astfel, apelurile initiate in Uniunea Europeana, in spatiul EEA si in Elvetia catre destinatii din aceleasi teritorii vor fi tarifate la secunda dupa primele 30 de secunde, iar pentru apelurile primite in aceste tari, clientii Vodafone vor beneficia de tarifare la secunda. Apelurile in roaming initiate in Uniunea Europeana, in spatiul EEA si in Elvetia, cu durata sub 30 de secunde, vor fi tarifate prin rotunjire la 30 de secunde, iar cele efectuate cu o durata mai mare de 30 de secunde vor fi tarifate la secunda. Apelurile in roaming primite in Uniunea Europeana vor fi tarifate la secunda.

In plus, clientii Vodafone aflati in roaming in tarile membre ale Uniunii Europene, EEA si Elvetia, se pot bucura de acces la Internet de pe laptop sau de pe telefonul mobil si acces la e-mail prin solutiile BlackBerry si Windows Mobile E-mail, la un tarif de 5 euro fara TVA (5,95 euro cu TVA)/MB (redus de la 6 euro fara TVA/MB - 7,14 euro cu TVA), indiferent de reteaua pe care o utilizeaza in aceste destinatii. Acelasi tarif este valabil si in restul teritoriilor, pentru traficul realizat in retele partenere Vodafone.

Atat abonatii Vodafone Romania, cat si utilizatorii cartelei Vodafone care calatoresc in cele mai populare destinatii europene, au posibilitatea sa acceseze Internetul de pe telefonul mobil folosind si optiunea Passport Date Mobile, pentru o taxa de conectare a sesiunii de date plus un tarif de 2 euro fara TVA/MB (2,38 euro cu TVA).

Taxa de conectare pe sesiune pentru tarile Passport din Europa este de 0,75 euro fara TVA (0,893 euro cu TVA). Pentru tarile Passport din restul lumii**, taxa de conectare este 1,80 euro fara TVA (2,142 euro, cu TVA). Optiunea Passport Date Mobile ofera o valoare de utilizare mai mare, aducand tarife mai avantajoase, pe masura ce traficul este mai mare.

**Tarile in care este disponibila optiunea Passport Date Mobile sunt: Albania, Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Japonia, Letonia, Lituania, Luxembourg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Noua Zeelanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Turcia.

Cosmote reduce tarifele de roaming si de voce, SMS si GPRS cu pana la 75%

Cosmote reduce tarifele de roaming si de voce, SMS si GPRS cu pana la 75%In urma implementarii regulilor luate de Comisia Europeana, anumite categorii de tarife pentru apeluri, mesaje scrise si transfer de date in Uniunea Europeana vor scadea cu pana la 40% (voce), 63% (SMS), respectiv 75% (date).

In plus, Cosmote va opera si o reducere substantiala a tarifelor de roaming GPRS pentru principala zona unde calatoresc utilizatorii serviciului nostru de roaming – spatiul Uniunii Europene. Cand se vor afla in roaming in aceasta zona, clientii Cosmote vor plati pentru traficul de GPRS 2 euro/MB.

"Conform rezultatelor unor studii efectuate in randul clientilor Cosmote, compania a decis sa redefineasca zonele de roaming si a tipurile de destinatii ale apelurilor in functie de criterii logice si geografice. Una dintre categoriile de destinatii nou introduse este Apeluri catre Romania, deoarece mai mult de 90% dintre apelurile initiate din roaming sunt catre casa. O alta modificare este introducerea a inca unei zone de roaming, pe langa cele 5 existente, ca si rearanjarea tarilor incluse in fiecare dintre acestea", a declarat Oana Cristea, Senior Manager Roaming & Interconectare Cosmote.

In ultimul an, Cosmote a adaugat acoperirii sale de roaming 38 de noi destinatii. Astfel, abonatii pot folosi acum serviciile de roaming in 160 de tari, prin intermediul a 342 retele partenere, iar utilizatorii de Cartela Cosmote au la dispozitie servicii in 158 de tari, prin intermediul a 279 retele partenere. Serviciile GPRS sunt disponibile in 39 de tari, prin intermediul a 71 de retele partenere.

In anul 2007, operatorul de telecomunicatii a lansat serviciul informativ gratuit Bon Voyage, prin care toti clientii care utilizeaza serviciul de roaming, indiferent unde acestia calatoresc, vor primi, la intrarea in tara vizitata, un mesaj text cu informatii despre tarifele de roaming corespunzatoare retelei in care se afla.