1 / 4

Trecerea de la Fujitsu la Ness

Decizia lui Dragos Nicolaescu de a renunta la functia de country manager al Fujitsu Romania a fost una personala, marcata de dorintele acestuia de a experimenta noi oportunitati in cariera sa de manager.

“Mi-am dorit sa preiau o firma complet noua, ca manager venit din exterior. Provocarea maxima s-a produs prin preluarea functiei de director general al operatiunilor Ness in Romania – in acest scop, m-am vazut in situatia de a castiga increderea oamenilor din firma, de a invata si intelege foarte repede cu ce se ocupa compania, care sunt punctele slabe ale acesteia si care cele tari, mai ales in situatia actuala cu care se confrunta intreaga piata”, a declarat Nicolaescu.

La Ness, a ajuns printr-o firma de head-hunting. Prima data cand a fost contactat de firma respectiva, Dragos Nicolaescu inca mai lucra la Fujitsu Technology Solutions Romania. Propunerea i s-a parut interesanta.

“Domeniul in care activeaza Ness este pe placul meu, drept pentru care propunerea venita mi s-a parut foarte interesanta. Initial, ma gandeam ca daca interviul pentru obtinerea functiei de director general nu s-ar finaliza, as putea sa incerc legarea unui parteneriat intre Fujitsu si Ness”, povesteste acesta.

Au urmat trei interviuri – cu seful operatiunilor Ness la nivel global, cu directorul de resurse umane al companiei si cu responsabilul pe Europa al afacerilor integratorului de sisteme. Totul s-a decis intr-o luna.

“Intalnirile fata in fata stimuleaza foarte mult o legatura intre doua persoane, iar in urma interviurilor pe care le-am avut cu managerii Ness am constatat ca impartim aceeasi viziune de conducere.

Lucrurile au fost simple. Eu le-am spus cum arata viziunea mea asupra activitatii mele ca director al companiei, lor le-a placut, iar intr-o luna am ajuns in ipostaza de a da vestea cea mare sefului meu direct la momentul respectiv.”

Wolfgang Horak, senior vicepresident Fujitsu Technology Solutions pentru sud estul Europei, nu a fost incantat de ceea ce a hotarat Nicolaescu pentru ca, spune el, “nimeni nu-si doreste sa piarda un om bun.”

Insa, odata ce motivele plecarii sale au fost intelese, Horak i-a acceptat decizia.

Totusi, care au fost motivele pentru care Dragos Nicolaescu a lasat compania in care a lucrat sase ani pentru un job nou?

Dupa cum sustine el, doua lucruri au stat la baza acestei hotarari: unul este acela ca, pana in aprilie, Fujitsu se orienta, in Romania, numai pe partea de hardware, iar al doilea este legat de faptul ca se afla intr-o relatie indirecta cu piata si prefera sa dezvolte un canal de parteneri prin care sa relationeze cu clientul.

“Mie imi place sa vand, sa creez o conexiune cu oamenii carora le vand. Plus ca, in acest domeniu, ai atatea oportunitati – poti sa intri in contact direct cu persoane care lucreaza de la Patriarhie la Primarie sau de la fabrici de bauturi racoritoare la firme de utilitati. Colaborezi cu diversi oameni, iar daca esti bun in ceea ce faci si iti ajuti clientii sa-si eficientizeze munca, ai sansa sa creezi o legatura pe termen lung cu acestia. Si nu este vorba doar de o legatura profesionala”, explica noul sef Ness Romania.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri