3 / 4

Este ambitia noastra sa lansam telefonia fixa si Internetul pe segmentul consumer

Odata cu cresterea vanzarilor de telefoane inteligente s-a dezvoltat si piata de aplicatii mobile, iar din decembrie anul trecut, France Telecom a lansat un magazin de astfel de aplicatii in Franta, Marea Britanie, Belgia si Spania, in 2010 serviciul urmand sa fie disponibil si in Romania.

„Nu putem spune cand se va lansa, dar vom face acest lucru pentru ca nu vrei sa vinzi doar telefoane inteligente, ci si servicii gratuite sau cu plata pentru clienti. Cu siguranta, piata din Romania este pregatita pentru acest lucru pentru ca daca ne uitam in jur aproape toata lumea foloseste Facebook, serviciile de televiziune.

La nivel mondial, in 2010 utilizatorii de telefoane mobile vor cheltui aproximativ 6,3 miliarde dolari pentru achizitionarea de aplicatii si jocuri, fata de 4,2 miliarde anul trecut, conform companiei de cercetare Gartner. Aceeasi companie estimeaza ca in 2013 piata de aplicatii mobile va ajunge la 29 de miliarde de dolari.

Un alt plan al operatorului este furnizarea de telefonie fixa si Internet pe segmentul consumer, lucru care s-ar putea face prin intermediul firelor Romtelecom, principalul operator pe telefonie fixa. O decizie trebuie sa fie luata insa de ANCOM.

„Este ambitia noastra sa lansam telefonia fixa si Internetul pentru mass-market, avem solutiile, avem acest lucru in plan, dar nu depinde doar de noi”, a spus Ducarroz, intrebat daca Orange va lansa aceste servicii in 2010.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri