Sony

SonySony prezinta in cadrul IFA 2010, care are loc in perioada 3-8 septembrie, noile game de produse si noile servicii, ce vor fi disponibile in Romania incepand cu lunile octombrie si noiembrie 2010.

Noua generatie Bloggie Touch cu clipuri la 360 de grade si fotografii de 12,8 megapixeli, ecran LCD tactil de 7,6 cm (3”) si o noua interfata, precum si posibilitate de a impartasi fotografiile si clipurile prin intermediul noii platforme securizate Sony Personal Space beneficiaza si de senzorul Exmor CMOS care ofera posibilitatea de a realiza clipuri video in format Full HD. Calitatea imaginilor a fost imbunatatita datorita obiectivului F2.8, pentru imagini clare, cu zgomot redus, chiar si in zilele innorate sau in momentele in care fotografiile sunt realizate in incapere.

Bloggie Touch dispune de un obiectiv cu autofocus cu unghi mare de captura. Noua functie macro permite focalizarea obiectelor aflate la distante extrem de mici – 10 cm.

De asemenea, Sony prezinta doua noi modele de camere video, Handycam, SX15E si DCR-SR15E, cu filmare SD clara, pe memorie de tip flash (DCR-SX15E) sau HDD (DCR-SR15E), zoom optic de 50x, ecran LCD de 6,7cm (2,7”) de tip Clear Photo si stabilizare a imaginii si detectarea fetei. Functia Direct Copy permite transferul facil, fara a fi nevoie de un PC, al filmarilor, direct pe un hard-disk extern (este necesar un port USB). Compatibilitatea cu VRD-P1 DVDirect Express simplifica scrierea, impartasirea sau arhivarea filmarilor pe DVD-uri.

In plus, compania dezvaluie si 10 modele noi de rame foto digitale, cu dimensiuni cuprinse intre 17,6 cm (7”) si 26 cm (10,2”), cu functii de redare video AVCHD stereo, precum si un nou concept de album foto portabil pentru partajarea simpla a fotografiilor, o rama foto si imprimanta intr-un singur dispozitiv si un serviciu de comenzi online gratuit pentru personalizarea ramelor, dar si un nou dispozitiv multimedia, cu sistem navigare TomTom, pentru autoturismele din Europa.

Sony a anuntat ca dezvolta o platforma de servicii in retea care conecteaza majoritatea dispozitivelor produse de companie, Qriocity, permitandu-le utilizatorilor sa beneficieze de continut de divertisment pe o multitudine de echipamente. In cadrul targului IFA 2010 de la Berlin, Sony a anuntat si lansarea serviciului “Video On Demand powered by Qriocity”, un serviciu premium de streaming video care va fi disponibil incepand din aceasta toamna in cinci state europene: Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie.

Prin serviciul “Video On Demand powered by Qriocity,” utilizatorii pot alege filmul preferat din sute de productii 20th Century Fox Home Entertainment, Lionsgate, Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. (MGM), NBC Universal International Television Distribution, Paramount Pictures, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Company, si Warner Bros. Digital Distribution. De asemenea, utilizatorii au acces si la continutul studiourilor locale. Multe filme sunt disponibile in formatele High Definition (HD) si Standard Definition (SD) si toate pot fi inchiriate cu o simpla apasare de buton in cazul televizoarelor Sony Bravia lansate in 2010, player-ele Blu-ray Disc si sistemele home-cinema Blu-ray. Serviciul “Video On Demand powered by Qriocity” a fost disponibil in SUA din aprilie 2010.

Panasonic

PanasonicPanasonic a prezentat ceea ce se pretinde a fi prima camera video 3D autentica dedicata segmentului consumer, HDC-SDT 750. Aceasta va permite utilizatorilor sa filmeze direct 3D. Makoto Nagura, director al diviziei de camere video Panasonic, a spus ca noul model aduce, practic, tehnologia 3D in mainile consumatorilor.

"Exista un lucru care ne lipseste in prezent... Iar acela este de a pastra momentele pretioase in 3D", a spus Nagura, citat de The Guardian.

SDT 750 va putea fi achizitionata incepand cu luna octombrie. Desi pretul camerei nu a fost inca dezvaluit, se estimeaza ca acesta va fi de aproximativ 1.399 dolari in Statele Unite.

Cele mai multe conferinte de presa ale Panasonic de la Berlin a fost dedicate tehnologiei 3D, ceea ce indica faptul ca jucatorii din industria de produse electronice incearca sa convinga consumatorii ca ar trebui sa adopte noua tehnologie.

La IFA, Panasonic va face demonstratii concrete pentru a arata avantajele pe care camera video 3D pentru amatori precum si televizoarele 3D le aduc filmarilor 3D.

Linia extinsa de LCD–uri (cu diagonale intre 19” - 65”) si televizoare cu plasma Viera va fi de asemenea expusa la Berlin. De fapt, Panasonic isi extinde linia de televizoare 3D, cu doua noi modele (cu diagonala de 42 si 46 inci) din seria VT20. Mai mult decat atat, compania va prezenta oficial un model (cu diagonala de 42 inci) din noua serie de televizoare 3D GT20.

Panasonic va prezenta doua noi modele de Blu-ray recordere DMR-BS885 si DMR-BS785, care se vor comercializa doar in Germania momentan, precum si doua modele pentru piata din Franta: DMR-BW880 si DMR-BW780.

Gama de sisteme Home Cinema 3D se va imbogati cu noile venite SC-BTT 350 si SC BTT755, prezentate de asemenea, in cadrul targului. Compania va expune si Soundbar-il premiat de EISA, SC-HTB500, care vine cu un subwoofer wireless pentru un bass puternic.

Vor fi prezentate noile modele de aparate Lumix: LX5, FZ100, FZ45, FX100 si FT10 in care se regasesc tehnologii revolutionare precum Power O.I.S., Face Recognition, iA (intelligent Auto mode), inregistrare de filme HD (AVCHD Lite) si, nu in ultimul rand, Panasonic va introduce „in scena” HM-TA1, o camera video mica, “de buzunar”, care permite o incarcare rapida a filmuletelor pe web.

LG

LGLG Electronics prezinta in acest an in cadrul targului IFA 2010 o colectie de produse de home entertainment. „2010 a fost surprinzator pentru divizia de home entertainment, iar standul nostru din acest an in cadrul IFA demonstreaza ca vom continua in aceeasi directie”, a afirmat Simon Kang, presedinte si CEO al companiei LG Home Entertainment.

Pentru seria de televizoare 3D cu modele diferite, varful de gama este noul LEX8, televizorul Full LED cel mai subtire (0,88 cm) cu cea mai ingusta rama (1,25 cm). Noul model completeaza tehnologia LG Full LED backlighting cu tehnologia Nano lighting pentru a oferi cele mai luminoase si clare imagini. Noua serie include si modelul LEX9, cu cel mai mare ecran LED LCD, de 72 de inci, alaturi de modelul LX9500, primul televizor 3D FULL LED din lume, care a fost prezentat in acest an, in cadrul CES, Las Vegas.

Alaturi de un model de televizor 3D cu plasma prototip, de 180 de inci, LG prezinta si modelul PX950N, primul model de plasma 3D.

Sistemele home theatre LG HX995TZ si HLX55W ofera platforma perfecta pentru filme 3D, alaturi de posibilitati de conexiune prin NetCast si DLNA. Varful de gama a sistemelor home theatre Blu-ray este HX995TZ, al carui design permite montarea pe perete.

LG completeaza echipamentele video cu trei modele 3D, HR550, BD590 si BX580. Alaturi de redarea discurilor blu-ray, modelul HR550 incorporeaza tunere DVB-T/C/S, eliminand cutiile digitale aditionale. Tunerele permit utilizatorilor sa inregistreze programe sau filme – inclusiv in format 3D – in timp ce vizioneaza un disc blu-ray. Pentru acei utilizatori care nu au nevoie de un spatiu de stocare atat de mare, modelul LG BD590 ofera acelasi functii ca si HR550, cu exceptia HDD incorporat.

Primul proiector 3D FULL HD din lume, care foloseste o singura lentila, cu procesor dual engine, modelul LG CF3D poate proiecta imagini in format 2D sau 3D de peste 200''. Tehnologia TruMotion de 100 Hz elimina blurarea imaginilor. Proiectorul vine cu 6 perechi de ochelari pentru a permite utilizatorilor sa vizioneze proiectii 3D.

Insa surpriza adusa de LG la Berlin se refera la tehnologia OLED. Compania prezinta doua televizoare de ultima generatie: LG OLED 3D – cel mai subtire din lume – un model de 0,29 cm si o diagonala de 31'' si 15EL9500, primul televizor OLED din lume cu o diagonala de 15,1''.

Televizorul LG OLED renunta la tehnologia backlight folosita de modelele de televizoare LCD clasice, in favoarea unor pixeli care produc lumina proprie. Aceste modele cu dimeniuni extrem de reduse, marcheaza un salt major in tehnologia televizoarelor, redand imagini de o luminozitate spectaculoasa, de o claritate si un contrast deosebit.

Dupa cum scriu cei de la Geekwithlaptop.com, prototipul LG este, probabil, unul din cele mai impresionante televizoare din cate exista pana in prezent.

Cu o grosime de 0,29 cm, televizorul de 31'' OLED 3D este cel mai ingust din lume si reda imagini de calitate superioara atat 2D, cat si 3D. Chiar daca nu utilizeaza surse externe de lumina, modelul 15EL9500 poate reda niveluri perfecte de negru, cu pana la 1,5 mai mult decat un televizor LCD normal. De asemenea, tehnologia OLED asigura o rata de refresh extrem de rapida, o functie care actioneaza impreuna cu TruMotion 100Hz, redand imagini mult mai dinamice din care este eliminat complet efectul de blurare chiar si din cele mai rapide secvente.

Imaginilor modelului 15EL9500 li se alatura un sistem de sunet redat de functia Clear Voice II si tehnologiile SRS Trusurround XT.