4 / 5

Pe cand iesirea din criza?

Subiectul criza economica ramane unul controversat. Pentru anumiti jucatori din piata romaneasca de software, in 2011 se intrevede “sfarsitul” crizei insa, pentru altii, momentul respectiv este inca departe.

Va asteptati ca 2011 sa marcheze inceputul iesirii din criza? Vezi ce au raspuns managerii romani:

Emil Bobocea, Epicor – “Este posibil. La nivelul conducerii Epicor exista un interes foarte mare pentru Romania si tarile limitrofe, unde operam. Romania este privita ca o zona in care sunt asteptari de crestere si suntem spriijiniti sa aducem clientilor de aici solutiile noastre cele mai noi. Ne asteptam deci la cresteri, intr-o revenire economica posibila.”

Dan Tusaliu (foto), IT Six – “2011 poate sa consemneze in sfarsit iesirea Romaniei din criza, daca dam dovada de o constanta in deciziile luate. In acest moment, Romania are un raport calitate-pret foarte bun, deci este inca loc de crestere.”

Valentin Tomsa, SAP – “Da, vom asista la o usoara revenire a economiei romanesti.”

Daniel Toma, Senior Software – “Dincolo de criza, cred ca fenomenul predominant in 2011 va fi adancirea decalajelor intre jucatori din aceeasi piata. In fiecare industrie vor ramane cele mai flexibile si mai adaptabile companii, care vor pune bazele relansarii economice. Cele mai competitive companii vor folosi infrastructura tehnologica pentru a castiga viteza de reactie, cei mai buni clienti in piata si nu in ultimul rand stabilitate financiara.”

Daniel Ionescu, TotalSoft – “E greu de spus. Este adevarat ca am asistat la o contractie de piata de 4% fata de 2009, in conditiile in care 2009 a avut o cadere de 17% fata de 2008. Chiar daca 2011 va insemna o revenire a pietei, va fi o crestere fata de ultimii doi ani extrem de slabi. Cel putin in zona solutiilor de tip ERP in care activam, analizele indica ca abia in 2013 piata va depasi nivelul din 2008.”

Zemy Apfelbaum, Wizrom Software – “Desi am dori sa ramanem optimisti, apreciem ca anul 2011 va fi dominat de o incertitudine economica si nu credem ca va reprezenta momentul iesirii din criza.”

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri