14. Mai putine vorbe, mai multa actiune

14. Mai putine vorbe, mai multa actiuneBenjamin Franklin: "Bine facut este mai bun decat bine spus".

Discutiile lungi in legatura cu un proiect nu vor duce la finalizarea acestuia. Stim cu totii oameni care vorbesc in mod constant despre lucrurile pe care le vor face, dar rareori fac primul pas. In cele din urma ceilalti incep sa puna la indoiala credibilitatea acestora. Treci la actiune si vizualizeaza planul este singura cale de a reusi cu succes.

Sursa informatii: Business Insider

13. Nu amana

13. Nu amanaBenjamin Franklin: "Nu lasa pe maine ceea ce poti face azi"

Acesta este probabil unul dintre cele mai vehiculate citate in lume. Cu o lista impresionanta de realizari, Benjamin Franklin nu a fost un om dispus sa amane frecvent proiecte. A fost un om cu obiective clare, masurabile, care a lucrat din greu pentru a-si transforma viziunea in realitate. Ceea ce lasi pe maine, ar putea face diferenta astazi in viata ta.

12. Fii pregatit

12. Fii pregatitBenjamin Franklin: "Daca nu esti pregatit, esti gata sa esuezi".

Trebuie sa-ti creezi un plan conform cu obiectivele tale. Fara a avea in minte rezultatul final si metodele prin care sa-l obti, este un mod sigur de a esua. Gandeste precum un cercetas. Pregateste-ti un plan realistic si o abordare sistematica pentru a ajunge acolo unde iti doresti.

11. Nu lupta impotriva schimbarilor

11. Nu lupta impotriva schimbarilorBenjamin Franklin: "Cand nu te mai poti reinventa, esti terminat".

In timp ce multora dintre noi nu le place schimbarea, altii prospera in urma ei. Oricum schimbarea este inevitabila. Cu cat luptam mai puternic impotriva ei, cu atat mai mult timp si energie ne consuma. Renunta la lupta. Concentreza-te pentru a face schimbari pozitive in mod proactiv. Ori de cate ori este posibil, incearca sa vezi schimbarea drept un lucru pozitiv, in loc de ceva negativ.

10. Treci la actiune

10. Treci la actiuneBenjamin Franklin: "Omenirea este impartita in trei clase: cei care sunt de neclintit, cei care sunt mobili si cei care merg intotdeauna inainte".

"Treci la actiune!", pare a fi dictonul celor care obtin intotdeauna ceea ce isi propun, in timp ce altii stau deoparte si contempleaza la cum unii oameni pot avea un succes grandios si ei nu. Tu carui grup vrei sa apartii?

9. Evita suprasolicitarea

9. Evita suprasolicitareaBenjamin Franklin: "Nu confunda miscarea cu actiunea".

Suntem intotdeauna aglomerati de task-uri. Ne grabim de la o intalnire sau un eveniment la altul, uneori fara a realiza mare lucru. Dar, la sfarsitul zilei, de cate lucruri realizate suntem cu adevarat mandri? Cat de mult din timpul irosit intre task-uri a imbunatatit viata cuiva (inclusiv a noastra)? Asigura-te ca actiunile zilnice au o finalitate.

8. Ofera-ti permisiunea de a face greseli

8. Ofera-ti permisiunea de a face greseliBenjamin Franklin: “Sa nu-ti fie teama de greseli. Vei cunoaste si esecul. Mergi doar inainte”.

Daca ne temem de greseli si implicit de esec vom evita mereu sa incercam noi lucruri. Frica ne mentine in zona noastra de confort. Dar, a sta numai in zona ta de confort, rar te poate ajuta sa devii extraordinar. Asadar, asumarea unor riscuri si a-ti da permisiunea de a face si greseli, va duce in cele din urma la versiunea ta de succes, indiferent care este aceasta.

7. Actioneaza rapid atunci cand se ivesc oportunitati

7. Actioneaza rapid atunci cand se ivesc oportunitatiBenjamin Franklin: "Pentru a reusi, profita rapid de oportunitati asa cum sari, de obicei, la concluzii".

Oportunitatile sunt pretutindeni. Trucul consta in a fi destul de rapid si inteligent pentru a confisca oportunitatile atunci cand acestea apar, in loc sa sari repede la concluzia ca ceva nu va functiona sau ca poate fi realizat.

6. Cauta sa te dezvolti continuu

6. Cauta sa te dezvolti continuuBenjamin Franklin: "Declara razboi viciilor tale si lasa fiecare an ce vine sa te gaseasca un om mai bun".

Toti avem viciile noastre, mai mult sau mai putin. Solutia este de a le mentine sub control sau, preferabil, sa le eradicam in totalitate. Fii bun cu cei din jurul tau, fie ca sunt vecini, colegi, prieteni sau propria familie. Nu accepta niciodata ca ai incetat sa te dezvolti ca persoana.

5. Mergi mai departe

5. Mergi mai departeBenjamin Franklin: "Rabdarea este mama norocului".

In cea mai mare parte a timpului, succesul nu se datoreaza norocului. Dar, munca si sacrificiul, pe de alta parte, reprezinta factorii esentiali ai succesului. De altfel, oamenii de succes intampina si esecuri, insa, isi inving proprii demoni, se ridica si merg, deseori, mai departe.

4. Cunoaste-te pe tine insuti

4. Cunoaste-te pe tine insutiB. Franklin: “Exista lucuri extrem de dure/dificile: otelul, diamantul si a te cunoaste pe tine insuti”.

A te cunoaste, intelege pe tine insuti nu este usor. Uneori, pur si simplu, nu vrei sa vezi cine esti cu adevarat. Este mult mai usor sa menti o versiune romantata despre tine insuti sau sa te vezi prin ochii altor persoane. Incepe prin a fi brutal de onest cu tine si continua prin intelegere si acceptare a propriului caracter.

3. Nu te autosabota

3. Nu te autosabotaBenjamin Franklin: "Cine te-a inselat atat de des, precum tu insuti?"

Ne petrecem atat de mult timp ingrijorandu-ne de faptul ca alte persoane ne-ar putea face rau, dar esuam in a intelege pagubele pe care ni le facem chiar noi. Daca esti obisnuit sa-ti vorbesti in termeni negativi, mintindu-te singur sau a te complace intr-un anumit fel, atunci te autosabotezi. Viata iti poate servi destule provocari, fara sa-ti ingreunezi si tu mai mult sarcina. Fii bun cu tine insuti, precum cu cel mai bun prieten.

2. Nu renunta

2. Nu renuntaB. Franklin: “Cu energie si persistenta poti cuceri tot".

Atingerea unor obiective poate fi de-a dreptul epuizant. Vor fi si zile cand iti vei dori sa renunti. Vor fi momente cand nivelul tau de energie va ajunge la minim si te vei intreba ce rost are sa te mai ridici din pat. Cu toate acestea, mergi inainte, zi de zi, pentru ca tu crezi in tine si ai determinarea si puterea sa sustii aceasta incredere.

1. Fii chibzuit

1. Fii chibzuitBenjamin Franklin: "Tragedia vietii este ca imbatranim prea repede si devenim chibzuiti mult prea tarziu".

Cine nu s-a gandit vreodata: "As vrea sa fi stiut atunci ceea ce stiu acum"? Din pacate, nu exista nici o masina a timpului si nici o cale de intoarcere. Cheia consta in a deveni intelept si chibzuit cat mai devreme posibil pentru a-ti fauri din timp un rost in viata.