Un oras din California

Un oras din CaliforniaOraselul Bridgeville din statul California a fost scos la licitatie de trei ori din 2002 pana in prezent, fiind primul oras scos la vanzare pe eBay.

Licitatia a fost adjudecata pentru suma de 1,77 milioane de dolari. Pentru aceasta suma, castigatorul a primit un oras de 340.000 de m2 cu 30 de rezidenti, opt case, o cafenea si un oficiu postal.

O baza militara de lansare a rachetelor

O baza militara de lansare a rachetelorSe pare ca pe eBay nu este o limita a ceea ce se poate cumpara. Cateva persoane, ce nu si-au facut publice numele, au cumparat online in 2002 o baza militara americana scoasa din uz pentru suma de 2,1 milioane de dolari.

Complexul a fost construit in timpul Razboiului Rece de catre Departementul de Aparare din Statele Unite si servea drept baza de lansare pentru rachetele balistice intercontinentale.

Cina cu Warren Buffet

Cina cu Warren BuffetCastigatorul unei licitatii de lux de pe platforma online, ce a preferat sa ramana anonim, a platit 2,6 milioane de dolari in 2010 pentru a cina cu investitorul de la Berkshire Hathaway, cunoscut si ca al treilea cel mai bogat om din lume, potrivit Forbes.

Un avion de vanatoare

Un avion de vanatoarePilotul Mike Landa, de la Landa Mobile Systems, a scos la vanzare pe eBay un avion supersonic de vanatoate F18 Hornet, construit de compania aeronautica McDonnell Douglas.

Aeronava a fost scoasa la licitatie in 2004, iar suma de inceput era de numai 1 milion de dolari. O nimica toata, daca tinem cont ca pretul de achizitie pentru asemenea avion este de 29 de milioane de dolari.

Sursa Foto Wikipedia

Mega Iaht

Mega IahtConstructorii de la Mulder Design au fabricat un iaht de lux ce masoara 123 de metri lungime. El dispune de 10 apartamente supraetajate, opt cabine pentru oaspeti, un salon , o camera pentru cinematograf, o sala de fitness un birou si sa nu uitam, un garaj pentru un elicopter.

Suma pentru care aceasta mega ambarcatiune a fost pe masura dotarilor, ea fiind cumparata pentru nu mai putin de 140 de milioane dolari de un cumparator anonim.

Un avion privat

Un avion privatIn 2001, un avion privat a fost vandut pe eBay pentru 4,9 milioane dolari, cea mai mare suma platita pana atunci la o licitatie pe respectiva platforma.

Modelul de lux Gulfstream, cu 12 locuri, a fost vandut de firma Tyler Jet unei companii cu sediul in Africa.

Sursa Foto Wikipedia

O bata de baseball

O bata de baseballObiectul folosit de jucatorul Joe Jackson de la echipa Chicago White Sox, din prima liga de baseball din Statele Unite, a fost licitat pe eBay in 2001 pentru 577.610 dolari.

Bata a fost vanduta de nepotul jucatorului, iar suma pe care a obtinut-o a fost cea mai mare inregistrata pentru un asemenea articol sportiv.

Toate bunurile detinute

Toate bunurile detinuteDa, nu este o gluma, cineva chiar si-a scos la vanzare absolut toate lucrurile pe care le detinea.

Ian Usher, un parasutist din Marea Britanie, si-a vandut casa cu trei camere, echipamentul de parasutism, o Mazda veche, pana si postul sau de vanzator de la magazinul unde era angajat, totul pentru 309.292 dolari.

In prezent Ian detine propria sa insula din arhipelagul Caraibelor.

Un Ferrari Enzo

Un Ferrari EnzoUn supercar, marca Ferrari, a fost vandut in 2004 cu putin peste 1 milion de dolari unui suedez care a surclasat a doua oferta ca valoare din licitatia organizata cu numai 55 de dolari.

Ferrari Enzo este un model exclusivist, ce a fost construit in numai 399 de bucati cu ocazia castigarii de catre compania italiana a primului titlu din Formula 1 in noul mileniu.

Un cartonas de baseball

Un cartonas de baseballColectionarul Brian Seigel a platit 1,1 milioane dolari in anul 2000, pentru un cartonas de baseball care il infatiseaza pe jucatorul Honus Wagner.

Cartonasul, emis in 1909 de Compania Americana de Tutun,a mai fost detinut proprietarul echipei Los Angeles Kings, Bruce McNall, si de jucatorul de hockey Wayne Gretzky.


Sursa Foto Wikipedia