Ceasul...de nepretuit!

Ceasul...de nepretuit!Un gest amuzant a fost cand si-a dat jos ceasul de la mana, marca Girard-Perregaux, in valoare de 70.000 de dolari, si l-a bagat in buzunar la pantaloni, de teama ca sustinatorii sai pentru un nou mandat de presedinte al Frantei in acest an i-l vor fura.

Probabil, fostul presedinte Sarkozy si-a adus imediat aminte o scena similara care a circulat pe Internet in care un albanez ii fura ceasul presedintelui american George Bush, la o baie de multime in Balcani. (vezi al doilea video)


Sursa foto: Youtube

"Ne vedem maine, prieteni pedofili"

"Ne vedem maine, prieteni pedofili"Da, nu este o gluma! Sarkozy s-a adresat astfel in luna noiembrie 2010 unei sali pline de jurnalisti, ca raspuns la acuzele de coruptie aduse de presa. Fostul presedinte a fost acuzat ca ar fi utilizat fonduri pentru campania politica anterioara obtinute in urma unei tranzactii cu arme catre Pakistan.

In mod retoric, Sarkozy a argumentat in fata jurnalistilor ca ar putea la fel de usor sa numeasca pe oricare dintre acestia din urma, drept pedofil, fara avea insa si dovezi, la fel cum sustinea ca se intampla in cazul sau. Dupa o lunga galceava impotriva jurnalistilor, in care a revenit frecvent la analogia de pedofil, a parasit sala, salutand: "Amis pédophiles, à demain."

L-a lasat pe David Cameron cu mana intinsa

L-a lasat pe David Cameron cu mana intinsaLa summit-ul Uniunii Europene, dupa ce premierul britanic a refuzat sa accepte modificarea tratatului de la Lisabona, spre deosebire de restul tarilor din zona euro, Nikolas Sarkozy s-a razbunat in modul sau specific, evitand la finalul intrevederii sa dea mana cu David Cameron.

Gestul fostului presedinte al Frantei nu a scapat, in special, de criticile presei britanice.

A ras de Italia lui Berluscconi

A ras de Italia lui BerluscconiPe 23 octombrie 2011, cand a fost intrebat de catre un jurnalist francez care dorea sa afle opinia sa, despre capacitatea Italiei de a rambursa datoriile de stat uriase, Sarkozy se trezeste zambind, din senin, iar mai apoi rade de situatia in care se afla Berlusconi. Camerele jurnalistilor filmau in tot acest timp. Merkel rade si ea.

Beat dupa intilnirea cu Putin?

Beat dupa intilnirea cu Putin?Presedintele francez Nicolas Sarkozy a sosit cu intirziere si parind cel putin distrat la conferinta de presa de dupa intilnirea cu omologul sau rus Vladimir Putin, la summitul G8 din 2007, iar comportamentul sau a suscitat speculatii cum ca ar fi fost beat.

La conferinta de presa, Sarkozy zimbeste mult, pare distrat si cu dificultati de concentrare. El da explicatii pentru intirzierea de jumatate de ora - "datorata lungimii dialogului" pe care l-a avut cu Putin, apoi intreaba: "Ce preferati? Sa va raspund la intrebari? Atunci...". Sarkozy isi monteaza casca pentru a beneficia de translatie si secventa de 49 de secunde se incheie inainte de prima intrebare. Imaginile circula de citeva zile pe internet, fiind vizionate de sute de mii de ori si suscitind nenumarate comentarii, majoritatea nefavorabile lui Sarkozy.

Ce i-a trecut prin cap presedintelui Frantei?

Ce i-a trecut prin cap presedintelui Frantei?Parca special pentru deliciul presei de scandal, Silvio Berlusconi, celebru pentru remarcile sau gesturile sale adesea imprevizibile, si omologul sau francez, Nicolas Sarkozy au fost surprinsi intr-o fotografie in timp ce se uitau la posteriorul unei femei, la Summit-ul G8 de la Aquila.

De cealalta parte, daca Obama este imperturbabilul gentleman, premierul Canadei pare total absent la ceea ce se intampla. In dreapta, Medvedev este gata pentru poza de grup.

L-a "expediat" Basescu

L-a "expediat" BasescuLa sfaristul anului 2010, la summit-ul de la Bruxelles, jurnalistii de la Daily Mail au surprins o discutie intre presedintii Basescu si Sarkozy, in cadrul Consiliului European, legata de repatrierea romilor din Franta.

Cei doi au avut o discutie inainte de inceperea reuniunii, cand au stat aproape unul de celalalt si au gesticulat.