10. Marea Britanie

10. Marea BritanieAsadar, potrivit unui recent studiu al bancii britanice HSBC, averea expatilor a ramas in general imuna la problemele economice globale, chiar si in tarile care au experimentat turbulentele de-a lungul anilor, scrie CBS.

Urmatoarele 10 state prezentate in acest slide ofera mai mult decat o mare oportunitate economica. Noii rezidenti ai acestor tari beneficiaza de un mediu bun destinat familiei - respondenti declarand ca au avut nevoie de o perioada scurta de timp pentru a se adapta cutumelor culturale locale.

Cunoscuta drept una dintre capitalele financiare ale lumii, Marea Britanie reprezinta o destinatie populara printre expati. Dar, managerii care se muta in Marea Britanie, si in special in Capitala, se pot astepta sa plateasca un pret consistent pentru locuinte.

De altfe, Londra s-a clasat pe pozitia a optsprezece in topul celor mai scumpe orase, intr-un studiu realizat de compania de cercetare Mercer in 201, fiind, totodata, si cel mai costisitor oras din insula britanica. Salariile reflecta, in general, costul traiului intr-o anumita tara, dar veti avea un soc atunci cand cautati un apartament sau mergeti la un magazin alimentar.

Continua sa navighezi pe acest slide pentru a vedea cele mai atractive tari

9. Olanda

9. OlandaAmsterdam, capitala Olandei, este o destinatie populara pentru expatii care cauta locuri de munca in serviciile de afaceri, servicii de sanatate, comert, transport si comunicatii.

Traiul in Tara lalelelor este mai putin costisitor in comparatie cu alte tari europene, dar nu chiar atat de ieftin.

De exemplu, strainii sunt eligibili doar pentru un anumit sector de locuinte din amsterdam, unde nu exista nici o limita in ceea ce priveste cuantumul chiriei pe care propietarii il solicita. Asadar, expatii ar trebui sa se astepte sa plateasca multi bani pentru spatii foarte reduse.

8. China

8. ChinaManagerii care isi cauta de munca in IT, productie, finante sau in domenii de marketing international au mai multe sanse sa gaseasca un loc de munca in China, scrie CBS.

Orasele Beijing si Shanghai atrag cei mai multi manageri internationali care vin sa lucreze in China. Ca urmare, in cele doua orase, care se claseaza pe locurile 20 si 21 in clasamentul Mercer privind costul vietii, si cererea de locuinte este ridicata. Chiria lunara medie ajunge la valoarea de 1.400 de dolari pentru un apartament in centrul orasului Beijing, in timp ce in Shanghai variaza intre 1.000 de dolari si 9.000 de dolari, in functie de zona.

7. Franta

7. FrantaIn Franta, cele mai atractive industrii pentru managerii straini includ productia si distributia de utilaje, industria chimica, de automobile, avioane, electronice si textile.

Capitala reprezinta, de asemenea, o destinatie populara pentru expati, deoarece, precum cele mai multe orase de mari dimensiuni, ofera bune oportunitati de locuri de munca si o multime de activitati recreative. Cu toate acestea, nivelul de trai in Paris este unul destul de scump, orasul fiind plasat pe locul 27 dupa indicele Mercer.

Chiria lunara medie pentru un apartament simplu in centrul Parisului depaseste 1.000 de euro.

6. Statele Unite

6. Statele UniteDesi Statele Unite nu poate fi considerata o destinatie exotica, anual mii de expati ajung peste ocean.

Majoritatea se concentreaza in orasele mari, precum New York, considerat in general centrul industriei financiare globale, mass-media si al modei.

Chiria si costurile zilnice difera in functie de zona unde locuiti, dar, cu toate acestea New York ramane cel mai scump oras din Statele Unite. Un apartament simplu poate costa lunar intre 1.800 de dolari si 2.500 de dolari.

5. Australia

5. AustraliaCompaniile sunt atrase de Australia datorita pietei cu potential imens si a resurselor naturale abundente si variate disponibile, scrie CBS.

Viata in orasele australiene a devenit mai scumpa in ultimii ani, Sydney si Melbourne, fiind cele mai atractive pentru managerii straini. In clasamentul Mercer, cele doua orase se situeaza pe locul 11 si respectiv 18 in ceea ce priveste costul vietii.

Apartamentele din Sydney ajung la 583 de dolari pe saptamana, in timp ce apartamentele din Melbourne la 377 de dolari.

4. Mexic

4. MexicMexic reprezinta o destinatie preferata pentru companiile globale care doresc ulterior sa se extinda pe pietele mai bogate din Statele Unite si Canada.

Asadar, in timp ce unii manageri ajung in Mexic sa lucreze, multi altii vin sa se retraga la pensie, sa se bucure pe vreme frumoasa si de costul relativ scazut de trai. Cei care se deplaseaza in aceasta tara cu locul de munca cheltuie in medie 495 de dolari lunar pe un apartament cu un dormitor intr-o zona urbana ca Mexico City.

3. Emiratele Arabe Unite

3. Emiratele Arabe UniteEmiratele Arabe Unite (UAE) sunt preferate de manageri din toate colturile lumii, datorita calitatii ridicate a nivelului de trai din aceasta tara. Majoritatea celor care vin in UAE se deplaseaza catre Dubai, locul 81 in indicele Mercer.

Totusi, chiriile medii anuale pentru locuinte in Dubai variaza intre 5.400 dolari si 15.000 dolari in functie de facilitati pentru o garsoniera in timp ce un apartament ajunge de la 8.000 dolari la peste 20.000 dolari.

2. Hong Kong

2. Hong KongHong Kong este un important centru financiar si serveste, de asemenea, drept un centru comercial important si cultural. Recent, combinatia de impozite reduse si un standard ridicat de viata a inceput sa atraga expati din toate colturile lumii.

Dar, avantajele vietii in Hong Kong vin la un anumit pret. Managerii care ajung sa lucreze acolo trebuie sa scoata din buzunar, in medie, 2.830 dolari pentru un apartament cu doua camere. O calatorie cu familie devine si mai costisitoare, fiind necesar un spatiu mai mare. De exemplu, un apartament cu trei dormitoare ajunge la 16.000 de dolari pe luna.

1. Singapore

1. SingaporeViata in acest centru comercial si financiar modern nu vine fara costuri piperate. Capitala Singapore, similar cu al tarii in cauza, este a opta cea mai scumpa tara din lume, potrivit Mercer. Alimentele sunt ieftine, totusi, comparativ cu viata de noapte si locuintele, scrie CBS.

O camera costa intre 600 dolari si 1.000 de dolari pe luna. Un spatiu mai mare urca semnificativ costurile de la 2.500 dolari la 5.000 dolari. Dar, precum oriunde in alta parte, aceste cifre se schimba in functie de zona.