Olanda

OlandaOlanda ocupa prima pozitie atat in ceea ce priveste calitatea infrastructurii portuare, dar si in privinta furnizarii de electricitate. De asemenea, se gaseste in top 30 la toate celelalte categorii de infrastructura.

Indicele Competitivitatii Globale: 5 din 144

Sursa foto: Wikimedia Commons


Germania

GermaniaGermania se claseaza pe locul 2 la infrastructura de telefonie fixa si pe a cincea pozitie la transporturile aeriene. De asemenea, cea mai puternica economie din Europa ocupa a treia pozitie la nivel global raportat la infrastructura totala.

Indicele Competitivitatii Globale: 6 din 144

Sursa foto: Wikimedia Commons

Austria

AustriaAustria ocupa locul 7 la calitatea infrastructurii rutiere si la furnizarea energiei electrice. De asemenea, Austria intra in top 30 la toate categoriile.

Indicele Competitivitatii Globale: 16 din 144

Sursa foto: Wikimedia Commons


Islanda

IslandaIslanda este recunoscuta pentru calitatea furnizarii de energie electrica (locul 2) si pentru telefonia fixa (locul 6). Ea se remarca si pentru calitatea educatiei.

Indicele Competitivitatii Globale: 30 din 144

Sursa foto: Wikimedia Commons

Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe UniteEmiratele Arabe Unite se claseaza pe a doua pozitie la nivel global in privinta calitatii drumurilor si pe locul 3 la transportul aerian..

Tara a beneficiat de rezervele mari de petrol pentru a-si imbunatati infrastructura.

Indicele Competitivitatii Globale: 24 din 144

Sursa foto: Wikimedia Commons




Franta

FrantaFranta este liderul la nivel global in ceea ce priveste calitatea infrastructurii rutiere si pe a patra pozitie la transportul feroviar.

Indicele Competitivitatii Globale: 21 din 144


Hong Kong

Hong KongHong Kong se afla pe prima pozitie la nivel mondial in privinta utilizarii telefoanelor mobile si pe locul 2 la infrastructura aeriana.

Indicele Competitivitatii Globale: 9 din 144

Finlanda

FinlandaFinlanda se claseaza pe locul 6 la calitatea infrastructurii feroviare si pe a 7-a pozitie la cea portuara. Sistemul de educatie din aceasta tara este considerat unul dintre cele mai bune din lume.

Indicele Competitivitatii Globale: 3 din 144

Sursa foto: Wikimedia Commons


Singapore

SingaporeSingapore este lider mondial in privinta transportului aerian si pe locul 2 la calitatea infrastructurii portuare. Totodata, Singapore ocupa locul 2 la nivel general, pe toate categoriile de infrastructura.

Indicele Competitivitatii Globale: 2 din 144

Elvetia

ElvetiaElvetia este lider la transportul feroviar si se claseaza pe a patra pozitie la calitatea serviciilor de furnizare a energiei electrice.

Totodata, in ceea ce priveste competitivitatea, Elvetia ocupa prima pozitie, datorita dezvoltarii pietei financiare.

Indicele Competitivitatii Globale: 1 din 144

Romania

RomaniaRomania este recunoscuta pentru infrastructura de proasta calitate, iar raportul publicat de World Economic Forum confirma situatia jalnica a tarii noastre la acest capitol.

Romania ocupa locul 97 in ceea ce priveste calitatea infrastrucurii, fiind depasita de tari ca Botswana (locul 87), Bosnia si Herzegovina (locul 94). Chiar si vecinii de peste Prut ne depasesc, Moldova obtinand locul 92.

Indicele Competitivitatii Globale: 78 din 144





Sursa foto: Wikimedia Commons