Rupert Murdoch - News Corp

Rupert Murdoch - News CorpRupert Murdoch primeste un salariu mai mare de 409 ori decat al unui angajat obisnuit in cadrul News Corp. Astfel, salariul sau anual ajunge la 24,7 mil. dolari, in timp ce un angajat primeste compensatii medii anuale de 60.700 dolari.

News Corp ofera salarii mai mari cu 7% decat media pietei de profitl, 66% dintre angajati fiind multumiti de pachetul de compensatii primit.

In 2012, compania a afisat un profit de 2,7 mld. dolari.

David M. Cote - Honeywell

David M. Cote - HoneywellDavid M. Cote, CEO Honeywell, este platit de 440 de ori mai bine decat un angajat obisnuit din cadrul companiei. Salariul sau anual se ridica la 32,8 mil. dolari, in timp ce compensatiile anuale ale unui angajat sunt in medie de 74.700 dolari.

Salariile oferite de Honeywell sunt in conformitate cu piata de profil, 71% dintre angajati fiind multumiti de compensatiile primite.

Compania a afisat anul trecut un profit de 2 mld. dolari.

Sursa foto: Honeywell.com

Robert A. Iger - Walt Disney

Robert A. Iger - Walt DisneyRobert A. Iger, seful Walt Disney, primeste un salariu de 557 de ori mai mare decat al unui angajat din cadrul companiei. Salariul sau anual se ridica la 31,6 mil. dolari, in timp ce un angajat obisnuit primeste compensatii anuale medii de 56.800 dolari.

Salariile oferite de Walt Disney sunt cu 8% peste media pietei, 73% dintre angajati fiind multumiti de compensatiile primite.

Compania a raportat anul trecut un profit de 4,8 mld. dolari.

Sursa foto: Thewaltdisneycompany.com

Gregg W. Steinhafel - Target

Gregg W. Steinhafel - TargetGregg W. Steinhafel, CEO al retailerului Target, primeste un salariu de 597 de ori mai mare decat al unui angajat obisnuit. Astfel, salariul anual al CEO-ului Target este de 17,8 mil. dolari, in timp ce media la nivel de angajat este 29.900 dolari.

Compania isi plateste angajatii in conformitate cu piata de profil, 59% dintre salariati fiind multumiti de compensatiile primite.

Target a obtinut anul trecut un profit de 2,9 mld. dolari.

Sursa foto: Target.com

Michael T. Duke - Walmart

Michael T. Duke - WalmartMichael T. Duke, seful Walmart, cel mai mare retailer la nivel mondial, primeste un salariu de 1.034 ori mai mare decat cel al unui angajat obisnuit din cadrul companiei.

Astfel, salariul anual al CEO-ului Walmart ajunge la 23,1 mil. dolari, in timp ce media la nivel de angajat este de 22.400 dolari.

Walmart isi plateste angajatii cu 1% sub media pietei de profil. Cu toate acestea 53% din angajati sunt multumiti de salariile primite.

Sursa foto: Walmart.com