Margaret Thatcher dupa intalnirea cu Gorbaciov

Margaret Thatcher dupa intalnirea cu Gorbaciov"Imi place Gorbaciov. Este un om cu care pot lucra". Margaret Thatcher pentru BBC dupa intalnirea sa cu secretarul general al PC al Uniunii sovietice, in decembrie 1984, cinci ani inainte de sfarsitul razboiului rece.

Margaret Thatcher, despre socialism

Margaret Thatcher, despre socialism"Problema socialismului este ca in cele din urma ramai fara banii altora". Margaret Thatcher, intr-un interviu pentru Thames TV, pe 5 februarie 1976.

Sursa foto: margaretthatcher.org


Margaret Thatcher, despre bugetul Uniunii Europene

Margaret Thatcher, despre bugetul Uniunii Europene"Tot ce facem este sa cerem sa ne dati banii nostri". Margaret Thatcher solicita o reducere a contributiei Marii Britanii la bugetul Uniunii Europene, in luna noiembrie din anul 1979.

Margaret Thatcher se adreseaza partidului conservator

Margaret Thatcher se adreseaza partidului conservator"Schimbati directia daca vreti. Doamna nu este genul care sa dea inapoi". Thatcher se adreseaza conferintei anuale a partidului conservator, in octombrie 1980.

Sursa foto: margaretthatcher.org

Margaret Thatcher, citandu-l pe Sfantul Francisc de Assisi

Margaret Thatcher, citandu-l pe Sfantul Francisc de Assisi "Acolo unde este neintelegere, sa aducem armonie. Acolo unde este greseala, sa aducem adevar. Acolo unde este indoiala, sa aducem credinta. Acolo unde este disperare, sa aducem speranta (...) Acum avem treaba de facut". Margaret Thatcher l-a citat de Sfantul Francisc de Assisi, fondatorul ordinului Franciscanilor, la sosirea sa in Downing Street.

Margaret Thatcher felicita victoria asupra Argentinei

Margaret Thatcher felicita victoria asupra Argentinei"Doar bucurati-va de veste si felicitati fortele noastre si fortele marine". Margaret Thatcher felicita victoria britanica asupra Argentinei care a permis recastigarea insulelor Falkland in luna aprilie a anului 1982.

Sursa foto: margaretthatcher.org

Margaret Thatcher, despre victoria in razboiul insulelor Falkland

Margaret Thatcher, despre victoria in razboiul insulelor Falkland"Nu mai suntem o natiune in defensiva (...) Suntem incantati ca Marea Britanie a reaprins acest spirit care s-a mistuit de generatii si care astazi a inceput sa arda din nou la fel de puternic ca inainte". Margaret Thatcher tot despre victoria in razboiul insulelor Falkland.

Sursa foro: margaretthatcher.org

Margaret Thatcher, deloc impresionata de atentatul IRA

Margaret Thatcher, deloc impresionata de atentatul IRA"Iar acum, business as usual". Margaret Thatcher refuza sa se lase impresionata de atentatul IRA impotriva hotelului sau din Brighton, din luna octombrie a anului 1984 in timpul congresului conservatorilor.

Sursa foto: margaretthatcher.org



Margaret Thatcher despre Europa

Margaret Thatcher despre Europa"Nu am impins, cu succes, granitele de stat ale Marii Britanii pentru a le vedea reimpuse la nivel european cu un super-stat european exercitand o noua dominatie de la Bruxelles". Discurs al lui Margaret Thatcher despre Europa, la Bruges, in septembrie 1988.

Sursa foto: margaretthatcher.org

Margaret Thatcher despre incalzirea globala

Margaret Thatcher despre incalzirea globala"In lumea de astazi, nu este un lucru rau pentru un politician sa aiba o cultura generala stiintifica". Fosta studenta la Oxford avertizeaza in septembrie 1988 fata de pericolul incalzirii climatice.

Sursa foto: margaretthatcher.org

Margaret Thatcher dupa ce a fost demisa din functie

Margaret Thatcher dupa ce a fost demisa din functie"Parasim Downing Street pentru ultima data dupa 11 ani si jumatate minunati si suntem foarte fericiti sa lasam Regatul Unit intr-o stare buna, mult mai buna ca atunci cand am venit". Thatcher dupa ce a fost demisa din functie de propriul partid.

Sursa foto: margaretthatcher.org