10. Yale

10. YaleYale a fost fondata in anul 1701, ca universitate privata. Aceasta este localizata in orasul New Haven, Connecticut, din Statele Unite ale Americii.

Anual, cele 70 de specializari ale universitatii, axate in principal in sfera stiintelor sociale, sunt urmate de peste 11.250 de studenti.

Trei din ultimii patru presedinti ai Statelor Unite ale Americii detin o diploma Yale, ceea ce face din aceasta universitate baza elitei americane. Printre miliardarii care au urmat cursurile Yale este si Stephen Schwarzman, CEO al fondului de investitii Blackstone.

9. Universitatea California - San Francisco

9. Universitatea California - San FranciscoUniversitatea California San Francisco este una dintre cele mai importante institutii dedicate studiului medicinei. Universitatea a fost fondata in anul 1864 si are printre specializari stomatologia, pregatirea infirmierilor, farmacie.

Institutia are aproximativ 2.940 de studenti si 1.620 de medici rezidenti implicati in programe de training.

8. Caltech

8. CaltechInfiintat in anul 1891, Institutul de Tehnologie din California, numit si Caltech, include sase divizii academice, concentrate pe stiinta si inginerie.

7. Universitatea California - Berkeley

7. Universitatea California - BerkeleyInstitutia de invatamant din Berkeley, California, a fost fondata in anul 1868. Universitatea face parte din sistemul de invatamant public superior pe trei nivele stabilit prin Masterplanul statului California in domeniul invatamantului superior, alaturi de Universitatea Statului California si Colegiile Comunitare din California.

Un an de studiu aici costa intre 30.000 si 50.000 de dolari.

6. Rice

6. RiceUniversitatea Rice este situata in Houston, Texas, si a fost fondata in anul 1912. Institutia are peste 5.000 de studenti. Costul scolarizarii pentru tinerii din afara statului care locuiesc in campus este de 43.586 dolari.

Dintre toti cei care aplica pentru un loc in cadrul universitatii, doar 23% sunt admisi.

Sursa foto: Rice University

5. Harvard

5. HarvardUniversitatea Harvard este una dintre cele mai prestigioase institutie de invatamant superior americana si a primit si distinctia de cea mai buna universitate la nivel mondial. Institutia de invatamant fost fondata in anul 1636 in statul Massachusetts din SUA.

Un an de studiu aici costa aproape 55.000 dolari.

4. Princeton

4. PrincetonInstitutia de invatamant a fost fondata in anul 1746 in statul american New Jersey.

Anual, cursurile universitatii cu peste 1.000 de membri, sunt absolvite de peste 7.500 de tineri din 98 de tari.

3. Stanford

3. StanfordUnitatea de invatamant a fost infiintata in anul 1892 si este inca de atunci una dintre cele mai prestigioase scoli de afaceri.

Universitatea Stanford este situata intre San Francisco si San Jose, in inima Silicon Valley.

2. Universitatea California - Santa Barbara

2. Universitatea California - Santa BarbaraUniversitatea California Santa Barbara a fost fondata in anul 1944 si a avut anul trecut peste 55.000 de aplicatii. Rata de admitere este de 45%.

Doar 2% dintre studenti provin din alte tari.

Printre domeniile de studiu se numara stiintele biologiei, economie, stiinte politice, comunicare, chimie, sociologie, fizica, istorie, film si media.

Sursa foto: econ.ucsb.edu

1. Institutul de Tehnologie din Massachusetts

1. Institutul de Tehnologie din MassachusettsInstitutul este o universitate tehnica, coeducationala, de studii si cercetari. MIT reuneste cinci scoli tehnice si un colegiu, care contin peste 30 de departamente academice.

MIT a fost fondat de William Barton Rogers in anul 1861.

Institutul reuneste cinci scoli tehnice si un colegiu, care contin 32 de departamente academice.

Anul trecut institutul a primit peste 18.000 de cereri de inscriere, insa doar 8,9% din candidati au fost admisi.