1 / 6

Richard Dick Fuld

La cinci ani dupa ce Lehman Brothers Holdings, compania cu o vechime de 158 de ani pe care o conducea a intrat in faliment din cauza investitiilor proaste iar colapsul sau a dus la un val de panica in sistemul financiar global, Richard Fuld traieste confortabil.


Are o casa impunatoare cu noua dormitoare, in valoare de 8 milioane de dolari, in Greenwich (statul Connecticut), o ferma in Sun Valley (Idaho) si o casa cu cinci dormitoare in Insula Jupiter din Florida.


Insa nu mai are nicio locuinta in cartierul Manhattan din New York dupa ce in 2009 si-a vandut apartamentul pentru aproape 25,6 milioane de dolari.


De asemenea, este foarte discret…nu da interviuri, nu participa la conferinte…si nici nu a facut turul lumii pentru a spune ca ii pare rau. Din cand in cand isi mai suna unii colegi de la Lehman Brothers ca sa vada ce mai fac.


De exemplu, Kevin White, un fost manager al Lehman spune ca discuta cu Fuld cam o data pe luna. Fostul sau sef il intreaba despre familie, despre cum evolueaza fondul de investitii de tip hedging pe care White l-a infiintat dupa esecul Lehman si isi ofera ajutorul.


“Dick este un familist si tot ce s-a intamplat cu falimentul Lehman a luat-o foarte personal", mai spune White.


Fuld si-a lansat propria companie de consultanta, Matrix Advisors, in New York, iar unul dintre proiectele de care s-a ocupat a fost sfatuirea managementului operatorului de telecomunicatii AT&T pentru tentativa esuata de preluare a T-Mobile.


Insa companiile nu sunt foarte dornice sa isi asocieze numele cu Fuld, deci acestuia nu ii este foarte usor sa atraga clienti, potrivit unor surse familiare businessului.


Sursa foto: Contul de Flickr al World Economic Forum

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri