APARARE

APARARE

[UPDATE ora 22:00] In aceasta situatie, cele doua Camere ale Congresului SUA, fiecare controlata de partide diferite, au la dispozitie doar zece ore pentru adoptarea unui text bugetar comun si pentru a evita blocarea activitatilor agentiilor federale, potrivit presei internationale, citata de Mediafax.

Functionarii considerati "neesentiali" ar trebui in acest caz sa ramana acasa. Iata consecintele anticipate de unele agentii sau observate in timpul precedentei situatii de acest tip din 1995/1996.

Jumatate dintre cei 800.000 de angajati civili ai Pentagonului, cel mai mare angajator public, ar intra in concediu fara plata. Dar operatiunile militare vor continua in mod normal, chiar daca militarii ar putea fi platiti cu intarziere.

PARCURI si MUZEE

PARCURI si MUZEE

Toate cele 368 de parcuri si muzee nationale se vor inchide, inclusiv marile muzee de arta si istorie si gradina zoologica din Washington.

Sursa foto: National Gallery of Art

MEDIU

MEDIU

95 la suta dintre cei 16.000 de angajati ai Agentiei pentru Mediu (EPA), care se ocupa de reglementarile privind mediul si poluarea, vor fi trimisi acasa. "EPA va fi de fapt inchisa, cu exceptia unui nucleu de persoane care va ramane in caz de urgenta", a explicat directoarea sa, Gina McCarthy. Santierele vor fi intarziate, din cauza lipsei autorizatiei de mediu.

VIZE, PASAPOARTE

VIZE, PASAPOARTE

In cazul ultimei crize bugetare care a durat in total patru saptamani in 1995-1996, analiza a peste 500.000 de cereri de viza si 200.000 de cereri de pasapoarte a fost suspendata.

CERCETARE

CERCETARE

Institutele nationale de sanatate (NIH), centrele de cercetare medicala vor inceta din nou sa accepte pacienti pentru tratamente experimentale.

ADMINISTRATII

ADMINISTRATII

Majoritatea agentiilor federale vor avea efectivele reduse, cu peste 80 la suta in unele cazuri, ceea ce va provoca intarzieri: autorizatiile de punere pe piata a medicamentelor, imprumuturile publice ale intreprinderilor mici si mijlocii, asigurarea publica pentru cumparatorii imobiliari, cerere de ingrijire pentru veterani.