Ungaria

Ungaria

Vecinii nostri ocupa ultimul loc in topul tarilor obeze, cu un procent de 19,5% din populatia adulta.

Islanda

Islanda

Aflata in coltul inghetat al globului, tara scandinava ocupa locul noua, cu 20% din cetatenii adulti suferinzi de obezitate.

Chile

Chile

O dovada ca, in fond, continentele americane sunt cele mai afectate de obezitate vine si de la Chile. Tara din America de Sud are 22% din populatie cu greutate peste limita normala.

Irlanda

Irlanda

La mica distanta de canadieni, 23% din adultii irlandezi sufera de obezitate.

Canada

Canada

Obezitatea afecteaza 24% din populatia adulta, adica mai mult de 8 milioane de canadieni, si este in crestere in cele mai multe regiuni din tara.

Marea Britanie

Marea Britanie

Cu o populatie obeza de 25%, Marea Britanie va atinge 26 de milioane de obezi in 2030, adica o crestere de 73%. Peste 1 milion de cetateni au un indice de masa corporala intre 40 si 50, dublul standardului de sanatate intre valorile 18,5 si 24,9.

Noua Zeelanda

Noua Zeelanda

Natiunile din sudul Pacificului vin pe locul patru cu 27% din populatie afectata de obezitate. Potrivit ministerului de Sanatate local, peste 1 milion de cetateni duc zilnic povara greutatii peste limite, iar rata obezitatii este tot mai mare printre adulti si copii.

Australia

Australia

10,8 milioane de adulti australieni, adica peste 28% din populatia tarii, traiesc zilnic pe propria piele obezitatea, arata ultimele statististici solicitate de Consiliul Guvernului Australian.

Mexic

Mexic

Vecinii Statelor Unite sunt si ei afectati in proportie de 30%, in principal din cauza consumului mare de bauturi racoritoare, la care Mexic este campion. Asta inseamna ca mexicanii beau in medie 143 de litri de bauturi cu acid pe an, urmati de americani cu 118 litri anual.

Statele Unite ale Americii

Statele Unite ale Americii

Lipsa accesului la asigurari de sanatate si saracia din unele zone sunt principalele motive care fac ca SUA sa aiba cea mai ridicata rata de obezitate. Asta inseamna ca 34% din populatia adulta din SUA este obeza.