10. Hong Kong

10. Hong Kong

Hong Kong este independent de China continentala, avand propria moneda si legislatie diferita. Regiunea este un mediu bun pentru expatii care se muta aici impreuna cu copiii.

Punctele minus in Hong Kong tin de spatiile mici pe care le ofera apartamentele, insa, cu toate acesta, este unul dintre cele mai populate si mai scumpe orase din lume.

Se pare ca aici expatii muncesc din greu si exista un echilibru slab intre viata si munca.

9. Emiratele Arabe Unite

9. Emiratele Arabe Unite

Expatii gasesc in continuare o multime de job-uri foarte bine platite in Emiratele Arabe Unite.

Aici managerii se bucura in general de conditii bune de munca si variante de crestere a copiilor. Tot in Emiratele Arabe Unite expatii au sansa sa experimenteze cele mai faimoase hoteluri si malluri.

Cu toate aceste, cultura de aici este foarte diferita fata de Occident. Traditiile si idealurile islamice fac ca aceasta tara sa ramana in continuare foarte conservatoare, cu reguli stricte de conduita publica.

Expatii intampina dificultati in a-si face prieteni in Emiratele Arabe Unite si in a se integra in societate.

Sursa foto: Wikimedia Commons

8. Belgia

8. Belgia

Belgia reprezinta un mediu bun pentru cresterea copiilor peste hotare, obtinand scoruri bune la capitolele sanatate, prosperitate si invatarea de limbi straine.

Aceasta tara s-a clasat la mijlocul clasamentului in ceea ce priveste experienta generala si aspectele economice, insa nu la fel de bine in ceea ce priveste viata activa si alimentatia sanatoasa.

Un alt aspect pozitiv in Belgia este rata foarte scazuta a violentelor.

7. Rusia

7. Rusia

Rusia pare un loc potrivit pentru distractie, obtinand scoruri mari la tot ce inseamna divertisment, viata sociala, adaptare, crearea de relatii cu ceilalti si nu numai.

Pe de alta parte, Rusia ramane la finalul clasamentului in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa.

Expatii spun ca au venituri retaliv mici, insa, cu toate acestea, afirma ca dispun un nivel ridicat al lichiditatilor disponibile pentru cheltuielile curente.

6. Canada

6. Canada

Canada sta bine cand vine vorba despre aspecte economice si experiente ale expatilor.

Iar daca sunt usor nemultumiti de mediul de lucru si de echilibru intre viata si munca de aici, acestia au multumirea ca cei mici sunt crescuti intr-un loc potrivit si au acces la educatie si ingrijire de calitate.

“Canada este o tara cu o cultura diversa. Aici expatii trebuie sa fie deschisi si toleranti cu ceilalti, insa sa isi pastreze individualitatea”, spune un expat.

5. Australia

5. Australia

“Australia le ofera expatilor o calitate a vietii atat de ridicata incat nu isi mai doresc sa plece”, noteaza HSBC.

Cu toate acestea, expatii care ajung aici nu se pot integra repede, nu reusesc sa isi faca prieteni intre localnici si nici vremea nu este pe placul lor.

4. Insulele Cayman

4. Insulele Cayman

Expatii care ajung sa lucreze in Insulele Caiman se bucura de veniturile lor ridicate. Sumele castigate sunt destul de mari, asta pentru ca si costul relativ ridicat de trai este ridicat.

Teritoriul Regatului Unit sta in frunte si in ceea ce priveste oportunitatile de munca, dar si de viata sociala.

Aici oamenii se simt bine la munca, nu lucreaza la distante mari, iar vremea este potrivita.

Sursa foto: caymanislands.co.uk

3. Singapore

3. Singapore

“Expatii trag foloasele de pe urma beneficiilor salariale in Singapore, iar cei cu copii sunt de parere ca nivelul ridicat al educatiei si ingrijire a copiilor justifica costurile ridicate din aceasta tara”, se arata in raportul HSBC.

Singapore s-a plasat pe locul al doilea ca mediu de crestere a copiilor, serviciile de ingrijire si educare a copiilor fiind la niveluri ridicate, justificand astfel costurile.

Pe de alta parte, Singapore nu sta la fel de bine in ceea ce priveste echilibrul intre viata si munca. Mai mult, 53% dintre expati isi fac griji pentru siguranta locului de munca.

2. Germania

2. Germania

Germania este cea mai potrivita tara pentru expatii care au copii. De asemenea, tara are o economie puternica, peste nivelul majoritatii celorlalte state europene, 87% dintre expati declarandu-se multumiti de mediul economic de aici.

Cu toate acestea, un aspect negativ al Germaniei este costul ridicat al vietii.

1. China

1. China

In timp ce viata intr-o tara comunista are multe dezavantaje, nefiind, de exemplu, cel mai potrivit loc pentru cresterea copiilor, China ofera si o multime de avantaje.

Economia Chinei se plaseaza pe locul al doilea la nivel modial dupa avantajele pe care le ofera expatilor. Un expat spune spre aceasta tara “oportunitati mari de angajare si concurenta mica”.

In ceea ce priveste calitatea vietii, China se plaseaza pe locul al treilea, venind in intampinarea expatilor cu o cultura locala prietenoasa, mancare buna si sanatoasa.

De asemenea, in China sunt o multime de locuri ce merita vizitate, pentru care expatii isi pot face timp – o arata clasarea pe primul loc in topul tarilor cu cel mai ridicat echilibru intre viata si munca.