IKEA

IKEA

Fondatorul IKEA, Ingvar Kamprad, a format acest nume prin combinarea mai intai a initialelor sale (I.K.) cu primele litere ale Elmtaryd (E.) si Agunnaryd (A.), reprezentand ferma si satul unde acesta a crescut.

Reebok

Reebok

Reprezentand o ortografie alternativa la cuvantul "rhebok", din dialectul afrikaans cu origini olandeze, care desemna un anumit tip de antilope, acest nume a fost si este menit sa sublinieze viteza si gratia.

LEGO

LEGO

LEGO combina cuvintele daneze "leg godt", care traduse in limba romana ar insemna "joaca-te cum trebuie".

Starbucks

Starbucks

Reteaua de cafenele a preluat numele secundului (Starbuck) care lucra in serviciul capitanului Ahab din opera Moby Dick, scrisa de Herman Melville, in efortul de a evoca "romantismul largului marii si traditia maritima a vechilor comercianti de cafea".

Skype

Skype

Numele de Skype reprezinta o prescurtare a expresiei "Sky Per-To-Peer". Desi initial denumirea era "Skyper", "r"-ul de la final a fost ulterior inalturat pentru a crea actualul brand.

Amazon.com

Amazon.com

Jeff Bezos, seful Amazon.com, si-a dorit in mod special un nume care incepe cu litera "A", pentru ca brandul sau sa apara intotdeauna in capul unei liste ordonate alfabetic. S-a decis asupra denumirii de "Amazon" considerand ca numele celui mai mare fluviu este apt pentru ceea ce ar putea fi cea mai mare afacere a sa.

Canon

Canon

Denumita initial "Kwanon" in scopul venerarii unei zeitati budiste, compania care produce unele dintre cele mai performante aparate de fotografiat din lume, si-a schimbat denumirea in "Canon" in 1935 pentru a prezenta interes unei audiente globale.

BlackBerry

BlackBerry

Acest brand a fost creat in 1999, avand ca inspiratie chiar tastele telefoanelor Balckberry, care se aseamana cu forma fructelor Murului - mure.

Caterpillar

Caterpillar

Se spune ca in fotograf a observat prototipul unui tractor in 1905 intr-o faza de testare si a exclamat raspicat: "Arata precum o monstruoasa omida!" Versiunea in engleza "Caterpillar" (Omida) a devenit marca inregistrata cinci ani mai tarziu.

Google

Google

Gigantul IT care opereaza cel mai utilizat motor de cautare isi are originea numelui de la termenul matematic "googol", care reprezinta 1,0 x 10100.

Yahoo!

Yahoo!

Yahoo reprezinta atat un acronim pentru "Yet Another Hierarchical Officious Oracle", cat si o specie imaginara descrisa ca primitiva, zgomotoasa si violenta in opera "Calatoriile lui Gulliver", scrisa de Jonathan Swift.

Pepsi

Pepsi

Numele bauturii racoritoare carbogazoase cu gust dulce isi trage originea de la denumirea unei enzime cu efect digestiv "pepsina" utilizata in productia acesteia.