8. Medellin, Columbia

8. Medellin, Columbia

Buget lunar: 1.800$

Chirie lunara: 500$

Columbia reprezinta una dintre destinatiile de top din lume ca refugiu dupa pensionare. In mod specific, Medellin este considerat un oras al florilor si al primaverii eterne, oferind optiuni de pensionare foarte atragatoare si competitive.

Sursa informatii: US News

7. Granada, Nicaragua

7. Granada, Nicaragua

Buget lunar: 1.300$

Chirie lunara: 500$

Din punct de vedere geografic, Nicaragua este binecuvantata cu doua linii de coasta lungi si doua lacuri mari, plus vulcani, padure tropicala si rauri. Nicaragua dispune de tot ceea ce Costa Rica si Panama au pentru aventurieri, la costuri de chilipir.

6. Puerto Vallarta, Mexic

6. Puerto Vallarta, Mexic

Buget lunar: 2.000$

Chirie lunara: 700$

Mexic este o tara de mari dimensiuni, cu o reputatie proasta. Reputatia nu este cu totul nemeritata, in conditiile in care cartelurile de droguri controleaza diferite parti ale acestei tari. Dar nu toate! Unele dintre regiunile cele mai atractive atat pentru stilul de viata si investitii straine se afla in afara zonelor de "razboi".

5. Chiang Mai, Thailanda

5. Chiang Mai, Thailanda

Buget lunar: 1.100$

Chiria lunara: 400$

Thailanda este, fara indoiala, cel mai ieftin loc de pe pamant pentru a trai bine. Un mare plus pentru Thailanda este dat de sistemul de sanatate, care este foarte bun si ieftin.

4. Cuenca, Ecuador

4. Cuenca, Ecuador

Buget lunar: 1.300$

Chiria lunara: 500$


Ecuador reorezinta una dintre cele mai bune destinatii din lume unde te poti pensiona si trai mai bine pentru mai putini bani. Costul nivelului de trai este scazut, iar pretul bunurilor imobiliare este in randul celor mai mici pentru America Latina. De asemenea, serviciile de sanatate sunt de calitate si ieftine.

3. Ambergris Caye, Belize

3. Ambergris Caye, Belize

Buget lunar: 2.000$

Chirie lunara: 800$


Cald, primitor, independent si privat. Aceste patru adjective, probabil, aparent contradictorii descriu cel mai bine atat locuitorii din acest stat. Belize este, de asemenea, una dintre cele mai sigure tari din lume, in ciuda ceea ce s-ar putea citi despre ea. Belize a fost o colonie a Marii Britanii pana in 1981, ceea ce inseamna ca locuitorii sai vorbesc engleza.

2. Languedoc, Franta

2. Languedoc, Franta

Buget lunar: 2.300$

Chirie lunara: 800$


Nu oricine este atras de viata la tropice sau de forfota oraselor-metropola. Daca preferati stilul vechi de trai, luati in considerare Franta. Cu ale sale produse alimentare, cu vinul, arhitectura, istoria, muzee, parcuri, gradini si oferte culturale si de agrement, aceasta tara este cea mai buna destinatie.

1. Coronado, Panama

1. Coronado, Panama

Buget lunar: 1.800$

Chirie lunara: 600$


Panama isi propune sa atraga pensionarii straini precum nici o alta tara din lume. Traiul de zi cu zi este accesibil, impozitarea este una favorabila si preturile proprietatilor din afara capitalei sunt atractive. Panama foloseste, de asemenea, dolarul american ca moneda de schimb.