Crimeea, parte integranta a Rusiei

Crimeea, parte integranta a Rusiei

- "In inima si constiinta oamenilor, Crimeea era si ramane parte integranta a Rusiei". "Pentru a intelege aceasta optiune, este suficient sa cunosti istoria Crimeei, sa stii ce inseamna Rusia pentru Crimeea si Crimeea pentru Rusia".
- Crimeea a fost oferita in 1954 Republicii sovietice Ucraina de catre liderul sovietic Nikita Hrusciov "prin incalcarea normelor constitutionale" din acea perioada.
- "Ceea ce parea de necrezut a devenit din neferice o realitate: URSS s-a prabusit".
- "Atunci cand Crimeea s-a trezit brusc in alt stat (dupa dezmembrarea URSS), Rusia a simtit atunci nu doar ca a fost furata, ci jefuita". Dar, in 1991, Moscova "a plecat capul, s-a resemnat".

In Ucraina, Occidentul a depasit linia rosie

In Ucraina, Occidentul a depasit linia rosie

- "Partenerii nostri occidentali au depasit linia rosie si s-au comportat in mod grosolan, iresponsabil si neprofesionist" in criza ucraineana, care a condus la indepartarea de la putere, in februarie, a liderului prorus Viktor Ianukovici, in urma unor manifestatii violente.

Cinismul occidentalilor

Cinismul occidentalilor

- "Autoritatile din Crimeea s-au sprijint pe precedentul din Kosovo, precedent pe care partenerii nostri occidentali l-au creat ei-insisi (...). Ei au recunoscut ca legitima despartirea Kosovo de Serbia, demonstrand ca nu era necesara nicio autorizatie din partea autoritatilor centrale ale tarii in vederea unei declaratii unilaterale de independenta".
- "Dintr-un motiv necunoscut, ceea ce pot albanezii din Kosovo (iar noi ii respectam) le este interzis rusilor, ucrainenilor si tatarilor din Crimeea?".
- Atunci cand Belgradul a fost tinta bombardamentelor si rachetelor "a avut loc o interventie (...). Exista o rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU in acest sens, care sa autorizeze asemenea actiuni? Nici vorba. Apoi au urmat Afganistanul, Irakul si rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU, incalcate in mod deschis in Libia, unde, in loc sa se asigure o zona de interdictie aeriana, s-a trecut, de asemenea, la bombardare".
- "Nici macar nu este politica standardelor duble. Este un cinism uimitor".

Atitudinea Chinei si Indiei

Atitudinea Chinei si Indiei

- "Suntem recunoscatori poporului chinez, ai carui lideri au considerat si considera in continuare situatia din Ucraina si Crimea in ansamblul sau istoric si politic si apreciem foarte mult retinerea si obiectivitatea Rusiei".