1.Richard Branson

1.Richard Branson

Richard Branson, miliardarul fondator al Virgin Group, a inceput prin a vinde papagali perusi colegilor de clasa, insa pasarile se reproduceau mai repede decat acesta le putea vinde, asa ca a incercat sa se extinda pe alta piata. Si cum sarbatorile de iarna se apropiau, el, impreuna cu partenerul sau, Nik Powell, au cumparat puieti de brad in speranta ca odata crescuti, vor face profit din vanzarea lor. Nici afacerea aceasta nu a avut mare succes, iepurii distrugand copacii inainte ca acestia sa creasca.

In prezent, Richard Branson are o avere in valoare de 5,1 miliarde dolari, potrivit Forbes.

Sursa foto: Shutterstock

2. Warren Buffett

2. Warren Buffett

Buffett a fost interesat de a face bani si a-i economisi inca de mic copil. La varsta de 14 ani, acesta isi petrecea diminetile livrand ziarul Washington Post. In acelasi an a investit cei 1.200 de dolari, banii economisiti, in cateva hectare de pamant arabil.

Astazi, presedintele si CEO-ul de la Berkshire Hathaway are o avere estimata la 58,5 miliarde de dolari, fiind unul dintre cei mai bogati oameni din lume.

Sursa foto: Mediafax Foto

3. Barack Obama

3. Barack Obama

Chiar si presedintele SUA a avut o slujba mai putin importanta pe timpul verii. Adolescent fiind si crescand in Honolulu, Obama a lucrat ca vanzator de inghetata la binecunoscuta companie Baskin-Robbins.

In prezent, Barack Obama are o avere in valoare de 11,8 milioane dolari, potrivit site-ului The Richest.

Sursa foto: Shutterstock

4. Oprah Winfrey

4. Oprah Winfrey

Imperiul media al lui Oprah a facut-o sa fie prima femeie miliardara de culoare. Inainte sa ajunga in varf, a avut de depasit multe dificultati, pentru a scapa de greutatile copilariei ei sarace. In adolescenta, pe cand traia in Nashville, a lucrat la magazinul alimentar de langa frizeria tatalui ei.

In prezent, Oprah Winfrey are o avere in valoare de 82 milioane dolari, potrivit Forbes.

Sursa foto: Shutterstock

5. Michael Dell

5. Michael Dell

Fondator si CEO al companiei Dell Inc., Michael Dell s-a bucurat de ascensiune datorita perioadei de glorie a calculatoarelor care ii poarta numele. Dar pana sa ajunga sa vanda milioane de PC-uri, Michael Dell a avut prima slujba la 12 ani ca spalator de vase intr-un restaurant chinezesc.

In prezent, Michael Dell are o avere in valoare de 18,5 miliarde dolari, potrivit Forbes.

Sursa fotot: Mediafax Foto

6. Donald Trump

6. Donald Trump

Donald Trump, un mogul miliardar al imobiliarelor si o personalitate de televiziune, a fost un copil bogat, dar tatal sau a vrut sa il invete valoarea banilor. Acesta il ducea pe santierele de constructie si il punea sa adune sticlele goale pentru a le monetiza la centrele de reciclare. Trump spune ca n-a castigat mare lucru, dar a invatat valoarea banilor si efortul necesar pentru a-i obtine.

In prezent, Donald Trump are o avere in valoare de 3,9 miliarde dolari, potrivit Forbes.

Sursa foto: Shutterstock

7. Michael Bloomberg

7. Michael Bloomberg

Fostul primar al orasului New York provine dintr-o familie cu venituri medii. Student al Universitatii Johns Hopkins, el a lucrat ca parcagiu pentru a-si plati studiile pe timpul facultatii.

Potrivit Forbes, Michael Bloomberg are o avere in valoare de 34,9 miliarde dolari.

Sursa foto: Shutterstock

8. Lloyd Blankfein

8. Lloyd Blankfein

CEO-ul Goldman Sachs, Lloyd Blankfein este unul dintre cei mai influenti oameni de pe Wall Street. Insa nu a fost asa dintotdeauna. A crescut in Brooklyn in casele acordate oamenilor saraci si primul lui loc de munca a fost ca vanzator de mancare pe stadionul Yankee.

Potrivit Forbes, Lloyd Blankfein are o avere in valoare de 938 miliarde dolari.

Sursa foto: Shutterstock

9. Madeline Albright

9. Madeline Albright

Madeline Albright a devenit prima femeie secretar de stat. A ajuns in America in postura de refugiat politic din Cehoslovacia, cand familia ei cu viziuni anti-comuniste era in pericol din cauza regimului comunist din tara ei natala. Prima ei slujba a fost ca vanzatoare de sutiene la un magazin din Denver. Salariul nu era mare, dar acest lucru a invatat-o sa se descurce cu oamenii in situatii complicate.

Sursa foto: Mediafax Foto

10. Chuck Schuwab

10. Chuck Schuwab

Chuck Schwab a fondat Coporatia Charles Schwab, o firma bancara si de brokeraj. Schwab a crescut intr-o familie din patura de mijloc, in Sacramento, California, dar a vrut sa aiba proprii lui bani. In copilarie a ambalat si a vandut alune si a crescut pui in curtea casei sale, vanzand cativa, iar pe altii folosindu-i pentru oua.

Potrivit Celebrity Net Worth, Chuck Schwab are o avere de 5,8 mliliarde dolari.

Sursa foto: Mediafax Foto